USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Компанія, яка працює зі світовими брендами: чому луцькі айтішники обирають Astound Commerce*

20 Серпня 2019 13:18
Якщо в Україні культура онлайн-шопінгу викликає певну недовіру, то в багатьох країнах покупки в інтернеті давно стали нормою.

Життя у сучасному світі все частіше проходить в мережі: спілкування з друзями, останні новини, дозвілля, і навіть купувати онлайн стало простіше, адже це дає змогу планувати свій час та більш детально ознайомитись з характеристиками товару.

В Україні існує компанія, яка своїми рішеннями електронної комерції для світових брендів, змінює шопінг глобально. Зокрема, нещодавно офіс цієї компанії відкрився у Луцьку, тож в місті з’явилася ще одна команда айтішників, які активно долучаються до розвитку галузі високих технологій в обласному центрі Волині.

Astound Commerce – це сервісна ІТ-компанія, яка існує на ринку вже 19 років, головний офіс знаходиться у США. На сьогоднішній день вона має вісім центрів розробки, три з яких знаходяться за кордоном: Меделін (Колумбія), Варна (Болгарія), Кошице (Словаччина). Також п’ять центрів інжинірингу знаходяться в українських містах: Києві, Вінниці, Чернігові, Луцьку та Ужгороді. Загалом команда компанії нараховує вже більше 750 спеціалістів, а на глобальному рівні разом з офісами з продажів складає понад 1000 фахівців.

Компанія спеціалізується на створенні еcommerce рішень повного циклу – комплексних інтернет-магазинів для багатьох брендів, таких як: Adidas, L’Oreal, Under Armour, Mothercare, Jimmy Choo, Lacoste, Versace та інших компаній з індустрії краси, моди, спортивного одягу, фармацевтики. Розробка рішень реалізується на спеціальних технологічних платформах – Salesforce Commerce Cloud, Magento, Hybris, які забезпечують стабільність роботи інтернет-магазинів навіть за одночасної відвідуваності десятка тисяч покупців під час Black Friday, Cyber Monday чи різдвяних розпродажів, а також дозволяють брендам масштабувати свої рішення на кілька країн одночасно. Так, до прикладу, у 2014 році Astound запустив 62 проекти електронної комерції у 26 країнах для спортивного бренду Adidas.

Загалом же компанія вже імплементувала понад 2000 різних рішень і проектів для клієнтів у 160 країнах світу.
Наприкінці минулого року в Astound виникли плани щодо розширення, адже кількість проектів на глобальному рівні зростала. Була створена робоча група з представників різних департаментів, яка і розпочала пошук локації для відкриття ще одного офісу компанії в Україні.

Спочатку розглядали чотири міста, які компанія обрала на основі кількох факторів: наявності технічних вузів, активної IT-спільноти та технічних спеціалістів: Тернопіль, Хмельницький, Рівне та Луцьк. В кожному з цих міст були проведені дводенні події Ecommerce Fusion Meetups, де спеціалісти Astound розповідали про саму компанію, розробки та процеси.

У підсумку ІТ-компанія зупинила свій вибір саме на Луцьку, адже тут активно розвивається IT-середовище, зростають нові кадри, а локальний ІТ-ринок має значний потенціал.
На початку цього року компанія відкрила новий офіс у Луцьку, паралельно продовжуючи шукати спеціалістів до своєї команди.

Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило поспілкувалися з луцькою командою Astound, аби дізнатися, як вони потрапили до сфери IT, чим займалися раніше, їх напрямок роботи та чому вони обрали саме цю компанію для свого професійного розвитку.

Ні – Німеччині, або Розвиток, відпочинок та друзі

Web Developer Віталій Щегельський був першим спеціалістом в луцькому офісі компанії, а загалом працює тут вже півроку. На попередньому місці роботи він досяг професійного максимуму і прогресувати вже не було куди, а в Astound відкрилися нові можливості, з’явилися нові знайомства та напрямок подальшого руху.
«В мене брат також айтішник, він з дитинства заохочував мене до цієї сфери. Чесно кажучи, навіть думки не було, аби переїжджати кудись з Луцька. Попередня робота у мене була віддалена, тому не було бажання кудись їхати, мені комфортно у своєму місті, я його люблю. Хоча були пропозиції переїхати навіть до Німеччини, але я відмовився», – розповідає Віталій.

Перш за все Віталію подобається, що компанія займається проектами для світових брендів і тут завжди є місце для дружби та спілкування: «У нас доволі весела і безспосередня атмосфера в офісі, сюди дійсно йдеш з бажанням, адже тут ти спілкуєшся з однодумцями. Всередині компанії проходить багато цікавих подій. У червні цього року до нас приїжджали колеги з Києва, з якими ми грали на турнірі з футболу з луцьким IT-community. Це мені дуже подобається, адже на попередньому місці була лише робота, а тут і розвиток, і відпочинок, і друзі».

Віталій Щегельський каже, що має шість років досвіду в IT, однак навчається чомусь новому щодня.
«У нас так побудований процес, що навіть коли кандидат не знає всього, але ми бачимо, що він мотивований до навчання і гарно мислить, то компанія готова брати в команду таких спеціалістів, навчати і працювати з ними. Маючи шість років досвіду в IT, я прийшов в компанію працювати з абсолютно новою для мене платформою Salesforce Commerce Cloud, на якій і створює свої ecommerce рішення Astound. Тож продовжую навчатись та розвиватися, відкриваючи для себе нові технології, процеси та підходи в роботі з міжнародними замовниками», – зазначає Web-розробник.

Пропозиції інших компаній не зрівняються з тим, що дає Astound

Регіональний HR-спеціаліст Катерина Денисевич прийшла в Astound Commerce зовсім нещодавно. Про саму компанію дізналася через Ecommerce Fusion Meetup минулого року, про який їй розповіли знайомі з ІТ. Однак не змогла потрапити на подію, адже у той самий час у неї з’явився на світ син.
«Пізніше мій вже теперішній колега розповідав, як добре з Astound Commerce, як компанія дбає про розвиток своєї команди, комфорт, щоб можна було займатися проектами, не відволікаючись на певні деталі. Одна з ключових цінностей нашої компанії – Continuous improvement, що означає постійне вдосконалення процесів, підходів до роботи як на загально корпоративному рівні, так і в роботі кожного фахівця», – наголошує Катерина Денисевич.

Вона розповідає, що до цієї компанії взагалі не працювала в сфері IT, а займалась підбором персоналу для одного луцького підприємства. Та Катерині так сподобалася атмосфера у технічнологічній компанії, що вона вже навряд покине її, тож розвиватиметься тут і надалі.

Катерина відзначає, що пропозиції від інших роботодавців її не цікавлять, адже тепер вона може порівнювати сфери та компанії: «Мені комфортно тут. Робочий процес,атмосфера та можливості, які надає компанія, мене повністю влаштовують.

Astound – це не лише про роботу, а й спілкування та відрядження в українські офіси компанії. Так, нещодавно Катерина повернулася з поїздки до Чернігова, де вона переймала досвід, необхідний для відкриття офісу в Луцьку.
«Наприкінці липня мені пощастило побувати в чернігівському Astound Commerce та допомогти з переїздом зі старого офісу на зовсім нову локацію. Це було дуже відповідально. Потрібно врахувати всі деталі такого переїзду та зробити офіс максимально комфортним і затишним. До речі, до кінця цього року ви побачите у Луцьку щось абсолютно масштабне.

Жодна з IT-компаній луцького IT-кластеру не може похвалитися настільки комфортними офісами для своїх команд. Перше, на що звертаєш увагу у новому офісі в Чернігові, – його масштаби, адже будівля досить велика і простора. Це декілька поверхів, досить багато спейсів, просторі зали, ігрова кімната, де можна відпочити, пограти в настільні ігри, Play Station чи навіть залишити ненадовго своїх дітей у дитячому куточку. Кухню можна порівняти з рестораном, оскільки вона дуже величезна, має сучасний дизайн та вихід на терасу площею у 220 кв. метрів», – розповіла Катерина Денисевич.

Зі слів Катерини, в компанії дуже чітко розроблений процес он-бордингу – адаптації нових членів команди всередині компанії, знайомство з ключовими процесами і політиками, комунікація з командою в департаменті та колегами на проекті. Тож ще до того, як новий фахівець приходить в компанію, тут роблять все для того, аби він чи вона відчували турботу.

«Ми готуємо для нового члена команди робоче місце, замовляємо усю необхідну техніку. До того ж, ми постійно підтримуємо контакт з майбутнім колегою після проходження фінального інтерв’ю і до першого дня в компанії. Далі протягом перших двох тижнів ми повністю проводимо он-бординг і знайомимо новачка з ключовими політиками компанії, з нашими цінностями та з технічними моментами роботи. У кожного нового члена команди є коуч або ж ментор, який допомагає йому вчитися та вирішувати ситуації невизначеності».
Катерина наголошує, що в Astound діє політика відкритих дверей, тож новий фахівець може звертатися до будь-кого з колег в офісі, на проекті: «Усе влаштовано так, що кожен з нас відчуває свою цінність і причетність до кожного з досягнень, які компанія реалізує».

Astound приділяє увагу навіть найдрібнішим деталям

Web Developer Senior Євгеній Завалій до минулорічної осені і першої події від Astound Commerce у Луцьку фактично нічого не знав про компанію. Дізнавшись про захід, він зареєструвався, прийшов на конференцію, де й познайомився з експертами компанії.
«Порівнюючи Astound з попереднім місцем роботи, мене вразив досить серйозний підхід до проектної документації: усе настільки детально пропрацьоване, що на проекті в тебе не виникає жодних запитань.

Моє попереднє місце роботи – аутсорсингова компанія, яка займалася всім: від розробки сайтів до мобільних додатків. Конкретно я працював з продуктами компанії Microsoft: Microsoft SharePoint, Office 365 та CRM-системами. Це був досить цікавий напрямок, але з певного моменту я побачив, що аутсорсингова модель доволі проблемна, оскільки компанія одночасно розвиває всі напрямки і не має можливості приділяти увагу кожному з них однаково. В Astound Commerce мене вразило, що компанія має вузьку спеціалізацію, а саме – створення ecommerce проектів, – в якій бізнес зростає і розвивається, що і вплинуло на моє рішення приєднатися до луцької команди», – поділився Web-розробник.

Євгенію вдалося настільки добре влитися в роботу, що випробувальний термін, який триває три місяці, він пройшов раніше. Сам він скромно говорить, що насправді три місяці – це формальний період, під час якого отримуєш інформацію про компанію, процеси, як працюють проекти, а також освоюєш проектну документацію.
«Від першого дня і до початку роботи на першому проекті в тебе все розписано. Навчання під час випробувального періоду добре готує до реальної роботи. Це вже серйозні завдання, які демонструють твій професіоналізм та впливають на репутацію компанії як надійного партнера. Є практичні теми, з яким доводиться розбиратися, вивчати. Наприклад, робота з cloud-платформою Salesforce Commerce Cloud, з допомогою якої ми створюємо цифрові рішення. Саме ця технологія дозволяє бути брендам успішними в онлайн-середовищі, збільшувати обсяги продажів та підвищувати лояльність покупців до своїх товарів», – говорить Євгеній Завалій.

Перший проект Євгенія у компанії є досить непростим та, за його словами, це навпаки добре, адже так швидше можна освоїти нові технології та отримати потрібні знання.

«Клієнт, який працює на ринках країн Північної Америки (в США і в Канаді), з 1 вересня готується запустити ecommerce сайт, що має хостинг в Канаді. Це рішення ми створюємо з нуля, при цьому у дуже стислі терміни. Саме завдяки цьому замовленню клієнта мені вдалося познайомитися з процесом розробки ecommerce сайту від початку до завершення одразу ж на першому проекті.
Інтернет-магазин ми створюємо для компанії, що займається реалізацією широкого асортименту іграшок для дітей. Клієнт має як фізичні магазини (в Америці їх називають «brick and mortar stores»), так і займається торгівлею онлайн. Замовник хоче поєднати два досить великі бренди на одному сайті так, щоб вони не конкурували, а лише доповнювали продукцію один одного. До того, як звернутись в Astound, бренди цієї компанії вже мали онлайн-сайти, та працювали вони на інших платформах, що не відповідало усім потребам і можливостям бізнесу. Тож клієнт прийшов до нас з запитом створення нового ecommerce рішення саме на платформі Salesforce Commerce Cloud», – пояснює Євгеній.

Від низин до вершин, або Як стати «IT-чарівником»

Frontend Developer Микола Станіславчук про Astound Commerce також дізнався через перші мітапи в Луцьку. Хоча до першої події Ecommerce Fusion Meetup він нічого не чув про компанію, все ж запланував піти на івент. Та як тільки дізнався, що компанія відкриватиме офіс у Луцьку, вирішив подати резюме.

«Раніше працював у багатьох компаніях і командах: починав з найдрібніших, працював за бутерброди (сміється, – ВН), далі займався проектами вже в більших ІТ-структурах. Це допомогло моєму розвитку і дало можливість порівняти відмінності в процесах і підходах роботи. Так я дійшов до такої вершини як Astound, де вже займаються глобальними рішеннями для відомих брендів і компаній», – зауважив Микола Станіславчук.
Він почав захоплюватися програмуванням ще у школі. Згодом зацікавився напрямком на межі дизайну та програмування – Frontend-розробкою. Це саме та (фронтальна) частина веб-сайту, з якою взаємодіє користувач: від кольорів до анімацій. Frontend-розробник працює з готовою стандартною СMS - Content Management System (інтегрує необхідний дизайн сайту на дефолтний вид CMS), додає та редагує потрібні компоненти, які будуть відображатися при взаємодії користувача з сайтом.

«Можна сказати, що я відповідаю за обличчя сайту. Frontend-розробник – це такий собі чарівник, а магія зазвичай супроводжується яскравими спецефектами (сміється, –ВН). В школі мене захоплювало програмування, але писати сухий код без динамічного візуального інтерфейсу не дуже подобалось.Та як тільки познайомився ближче з frontend-напрямком, коли можна бачити зміни відразу на сайті і отримувати відгуки користувачів, зрозумів, що хочу розвиватись у цьому. Back-end розробник займається внутрішньою частиною сайту. Він може створити багато коду, але користувач цього не побачить. Натомість все, що користувач бачить і з чим взаємодіє на сайті, – створюю я», - пояснює Микола.

Перевагою Astound, на думку Миколи, є те, що фахівці компанії мають можливість постійно відвідувати профільні мітапи,а також взаємодіяти на масштабних проектах з колегами з інших країн.

«Мітапи від Astound Commerce у форматі Tech Talks проводяться дуже часто, попередній був місяць тому. Для Луцька це дуже класно, що компанія організовує такі події, бо раніше такі зустрічі ініціювала лише одна компанія. Вони дуже корисні, адже ти не лише дізнаєшся щось нове, а й можеш поспілкуватися з новими людьми.

Майже на кожному проекті в команді є колега з офісу розробки з інших країн. До прикладу, на моєму проекті є розробники з словацького Кошице та колумбійського Меделіну. Нам доводиться спілкуватися англійською, щоб всім було комфортно порозумітися. Жодних бар’єрів я не відчуваю. Ми спілкуємося абсолютно нормально, звичайною розмовною мовою», - розповідає про свій досвід IT-спеціаліст.
Микола також говорить, що всі ІТ-фахівці з різних країн світу завжди можуть порозумітися, незважаючи на різницю у віці чи менталітет: «Мені здається, що в Україні ІТ-покоління набагато молодше, ніж за кордоном».

Чіткість, масштаби, відкритість людей

PHP Developer Сергій Бубало, який займається розробкою спеціальних додатків з використанням ecommerce платформи Magento, про компанію дізнався з бізнес-мережі LinkedIn, хоча й чув про Astound Commerce раніше: «В LinkedIn в приватні повідомлення мені написав рекрутер, і зацікавив податися на відкриту вакансію PHP Magento розробника в луцькому офісі. Наразі це вже четверта позиція з мого професійного досвіду, а загалом в IT я вже чотири роки».
Сергій в компанії – більше місяця, але процес влиття в колектив був доволі легким: «Я не відчував жодного стресу, адже попередньо знав, до кого мені звертатися у разі питань. Ти завжди можеш розраховувати на колег, які прийшли раніше і готові допомогти з відповідями на будь-які питання. До того ж, в мене є технічний коуч, який відповідає за мій професійний розвиток. Тож процес адаптації для мене абсолютно прозорий та зрозумілий».

Чіткість, масштаби та відкритість колег – те, що на думку Сергія, є перевагою Astound над іншими компаніями.

«По-перше, компанія відрізняється доступними і зрозумілими процедурами. По-друге, це масштаби Astound Commerce, зокрема кількість спеціалістів, географічна присутність і відомі клієнти фактично з усіх куточків світу. Ти можеш змінювати досвід онлайн-покупок глобально. І, по-третє, відкритість колег, які завжди за прогрес і постійний розвиток, готові ділитися будь-якою інформацією», – резюмує PHP розробник.
Відкинувши всі сумніви, переїхав з Тернополя, аби працювати в Astound

QA Engineer Вадим Остапчук, попри особисті сумніви, все ж вирішив надіслати своє резюме в таку велику компанію, як Astound Commerce і спробувати себе у ролі тестувальника рішень електронної комерції. Заради нової посади Вадим переїхав з Тернополя до Луцька, розуміючи потенціал компанії та можливості свого професійного розвитку.

«Чому не переїхав з Тернополя до Львова, де ІТ-спільнота значно драйвовіша, є багато подій та активно працює місцевий кластер? Я не фанат великих міст і вважаю, що знайти себе можна будь-де, особливо, якщо ти працюєш над собою. Тим паче, Луцьк – рідніший для мене, тут живе моя родина. До того ж Astound Commerce – це велика компанія, в якій мені хотілося спробувати свої сили», – каже Вадим.
Зараз він слідкує за контролем якості ecommerce рішень та їх окремих компонентів. Quality assurance інженер або ж тестувальник займається перевіркою функціонування окремих елементів роботи веб-магазину. До прикладу, якщо є неточності або якісь помилки («баги») в процесі checkout (покупки на сайті), то QA-інженер усе це фіксує у відповідному документі і повідомляє розробників в команді проекту, які вже виправляють ці неточності. Quality Assurance – важливий напрямок в компанії, адже це забезпечує високу якість готового рішення для клієнта та надійність роботи сайту.

В Astound Commerce є різні команди: окремі займаються розробкою сайту з нуля, який передають клієнту, інші спеціалісти – підтримкою вже готових рішень: «Наразі я працюю саме на такому проекті, де ведеться підтримка веб-сайту».
Зі слів Вадима, незалежно від бренду чи компанії продаж продукції дуже залежить від функціональності сайту, його вигляду і зручності. Якщо покупець заходить в онлайн-магазин і чекає більше п’яти-восьми секунд, поки він завантажиться, або ж оформлення замовлення проходить в декілька етапів, то є ризики, що він більше не повернеться на сайт.

«Ми в Astound Commerce створюємо рішення, які закохують кінцевих покупців у бренди; які забезпечують зручність і комфорт онлайн-покупок незалежно від місця, часу чи девайсу. Ми змінюємо шопінг глобально і це справді надихає», – резюмує Вадим.

***

Підсумовуючи розмови з луцькою командою компанії, варто зазначити, що Astound Commerce також активно розвиває ІТ-середовище Луцька. В компанії хочуть, щоб місто інвестувало в ІТ-сферу, щоб більше молоді обирало комп’ютерні спеціальності та поповнювали ряди української індустрії інформаційних технологій, а не виїздили за кордон в пошуках кращої долі.

Тому Astound долучається до заходів Drupal-спільноти, ділиться експертизою, а також організовує власні події, зокрема Tech Talks, де спікери розповідають про свій професійний розвиток та діляться практичними кейсами. Наприкінці серпня стартує вже третій мітап компанії, присвячений цього разу темі тестування рішень та досвіду Astound у цьому напрямку.

Щодо самого офісу, то він просто переповнений цікавими, щирими та відкритими людьми. Тут відчувається дух дружби, відкритості та взаємодопомоги. В компанії завжди чекають на спеціалістів, які прагнуть балансувати між професійним розвитком, активним спілкуванням з колегами та відпочинком.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus