USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Компанія колишнього міністра РФ вкрала 160 тисяч гектарів землі в українських аграріїв

8 Грудня 2022 08:21
Російська компанія «Агрокомплекс» захопила землі трьох найбільших аграрних підприємств України, які опинилися на окупованих російськими військами територіях. Компанія належить колишньому міністру сільського господарства РФ Олександру Ткачову.

Про це пишуть Українські новини з посиланням на американське видання The Wall Street Journal, що цитує представників постраждалих підприємств.

Захоплені землі підприємств розташовані на сході України. Вони були захоплені незабаром після того, як російська армія здійснила повномасштабне вторгнення. Компанія Ткачова відібрала у них права на майже 162 тисячі гектарів землі.

Жертвами Ткачова стали HarvEast Holding, ТОВ «Нубілон» і Agroton Public Ltd.

Генеральний директор HarvEast Holding Дмитро Скорняков розповів виданню, що ділянки землі, яку компанія орендувала на Донеччині, стали епіцентром сутички кількох угруповань окупантів.

За його словами, конфлікт стався між людьми з «Агрокомплексу» та представника окупаційної адміністрації. Ситуація дійшла до стрілянини в повітря.

Скорняков додав, що зрештою компанія Ткачова привласнила собі майже 40,5 тисячі гектарів HarvEast Holding.

Генеральний директор ТОВ «Нубілон» Андрій Вадатурський розповів, що його компанія втратила близько 20 тисяч гектарів сільськогосподарської землі. Зараз ці ділянки обробляються «Агрокомплексом».

Agroton Public Ltd. розповіла виданню, що втратила понад 101 тисячу гектарів землі внаслідок захоплення з боку російської компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus