USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кому з українців не зарахують навчання у ВНЗ до страхового стажу

17 Січня 2022 14:04
При виході на пенсію багатьох цікавить запитання: чи входить навчання у виші в страховий стаж та у якому випадку ці роки будуть зараховувати?

Як повідомляє Пенсійний фонд України, якщо у вас є нестача страхового стажу для отримання пенсії, то частково цю проблему можна залагодити за рахунок років, коли ви навчалися у ВНЗ та спеціальних навчальних закладах (училище, курси підвищення кваліфікації, курси з підготовки кадрів, аспірантура, докторантура, ординатура). Але тут є нюанси, повідомляє ТСН.

Під час оформлення пенсії в страховий стаж будуть зараховувати роки навчання на денному відділенні у виші за період до 1 січня 2004 року. Для підтвердження факту навчання в ці роки у Пенсійний фонд потрібно надати диплом або свідоцтва, посвідчення та інші документи, видані на підставі архівних даних.

Якщо ж претендент на виплату пенсій навчався вже після 1 січня 2004 року, страховий стаж для пенсії враховують лише в одному випадку: якщо в цей період людина сама за себе платила єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Якщо ЄСВ не сплачували, страховий стаж доведеться докупити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 17 Січня 2022 15:02
Якщо до початку навчання не було видано трудової книжки, то про який стаж мова?
та Показати IP 17 Січня 2022 16:54
скільки вже можна писати про "докупити" ?? якби люди мали таку суму грошей . то і пенсії вашої не просиили б.
Алекс Показати IP 18 Січня 2022 00:02
Не треба Докуповлювпти. Кормити хабарників ще. Просто кинути ці сотні тисяч на депозит чи в акції і мати ті ж гроші або навіть більші при цьому зберігши тіло даної суми в себе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus