USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Комусь на зарплату є 400 тис., а освітянам – лише мінімалку», – Ірина Констанкевич про держбюджет 2021

1 Грудня 2020 12:49
Народна депутатка Ірина Констанкевич в контексті обговорення бюджету 2021 висловила обурення недофінансування сфери освіти.

Про це вона розповіла під час ефіру на телеканалі «Еспресо», повідомляє народна обраниця у фейсбуці.

Зокрема, Ірина Мирославівна зазначила: «Обіцяне підвищення заробітних плат (до 6 500 грн) вчителям перенесене на кінець 2021 року. І це незважаючи на голосні зобов’язання Уряду і те, що є зареєстрована Постанова депутатської групи «ЗА Майбутнє» та низка інших законопроєктів, в яких прописані механізми підвищення зарплат працівникам середньої школи, позашкілля, дошкілля та науково-педагогічних працівникам. Освітяни в умовах пандемії працюють, наражаючи на небезпеку себе та свої сім‘ї. Вони в епіцетрі небезпеки. Але гроші на заплати уряд знайти не може чи не хоче».
Уряд не бачить пріоритетною і медичну сферу. Не передбачаються кошти на вакцинацію, онкохворих, тубдиспансери, психлікарні, обласні та районні лікарні. В умовах критичної ситуації та усіх викликів сучасності, недофінансування медицини - це безвідповідально і може призвести до колапсу в системі охорони здоров’я .

Зважаючи на це депутатка вважає, що підтримувати такий проєкт держбюджету не можна. Держава має думати про людей, про майбутнє країни і в пріоритеті категорично не мають бути зарплати високопосадовців та членів наглядових рад державних підприємств. Комусь на зарплату є 400 тис., а освітянам - лише мінімалку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Грудня 2020 13:05
для чого вчитися якщо всім класом після школи в Польщу на поля? (читай колись всім класом у колгосп, вже забули?)
Тетяна Показати IP 1 Грудня 2020 14:25
Так не підтримуйте такий бюджет
Анонім Показати IP 1 Грудня 2020 15:26
Друзі, ось вам ще пару цікавих деталей з проекту держбюджету. Пропонується збільшити видатки на генпрокуратуру на 2 млрд грн, на апарат МВС - на 800 млн грн, на МЗС - на 500 млн грн, на Госкосміческое агенство - на 550 млн грн, на Мінкультури - на 1,150 млрд грн. Зате будуть скорочені витрати на Міносвіти на 4 млрд грн, на Пенсійний фонд - на 8,5 млрд грн і на Держфонд регіонального розвитку - на 4,86 ​​млрд грн. Судячи з усього, в наступному році всі злочинці і корупціонери будуть покарані, космічні ракети побудовані, а нам залишається хіба що дивитися патріотичні фільми та серіали, в тому числі нові шедеври від Сенцова. Але не варто засмучуватися так, адже є і хороші новини: школярі і студенти стануть трішки дурніші, а пенсіонери з вчителями і викладачами - ще біднішими. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus