USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Ірина Констанкевич звернулась до уряду з вимогою збільшити фінансування на лікування учасників бойових дій

19 Лютого 2021 22:35
Уряд у 2021 році обділив учасників бойових дій – так вважає народна депутатка з депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич.

Під час години запитань до уряду сьогодні вона зазначила, що група зверталася до уряду щодо збільшення фінансування на лікування ветеранів та належного медичного обслуговування, йдеться на Фейсбук-сторінці Жіночий рух ЗА Майбутнє.

З відповідей органів влади на ці запити, зазначила народна депутатка, стало відомо, що дана категорія громадян лишилася поза увагою уряду. Ірина Констанкевич поцікавилася у прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо того, чи будуть внесені зміни до постанови уряду №1303 про безкоштовний та пільговий відпуск ліків для ветеранів та чи буде розроблено окрему державну програму щодо лікування ветеранів. Відповідне доручення давав свого часу Президент, але в уряді його з невідомих причин не поспішають виконувати.

Замість прем’єра відповідь на це запитання частково дала керівниця Міністерства у справах ветеранів Юлія Лапутіна. За її словами, нинішній бюджет міністерства надзвичайно малий і не є достатнім для виконання цих програм. Відтак у відомстві нині готують проекти змін до держбюджету та сподіваються на їх підтримку у парламенті.

Нагадаємо нині в Україні майже 460 тис. воїнів мають статус учасників бойових дій. Жінок серед них – щонайменше 16 тисяч. Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ» напрацював та пропонує до реалізації у кожному регіоні країни проект з відкриття центрів соціально-психологічної реабілітації учасників АТО та їх сімей.

Нині на всю Україну діє лише кілька закладів, які все одно не здатні задовольнити усі потреби пацієнтів. Тож зараз тисячі ветеранів залишаються сам на сам зі своїми проблемами. В той же час, як стверджують лікарі, для повноцінного відновлення здоров’я та якості життя допомога потрібна практично кожному, хто повернувся з фронту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus