USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Контейнеровоз Ever Given зняли з мілини в Суецькому каналі

29 Березня 2021 08:44
Рятувальні команди зняли з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз Ever Given. Поки не уточнюється, як скоро відновиться рух по водній артерії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на компанію Inchcape Shipping, яка займається морськими перевезеннями, пише РБК-Україна.

Контейнеровоз водотоннажністю 220 тисяч тонн і довжиною 400 метрів належить японській компанії Shohei Kisen і ходить під панамським прапором.

23 березня судно перегородило одномагістральну південну частину Суецького каналу через сильний вітер і піщану бурю, змінивши курс і впершись носом і кормою в протилежні береги русла.

Через контейнеровоз Ever Given, який сів на мілину, в заторі опинилося майже 370 суден. Аналітики повідомляли, що загальні втрати світової торгівлі через блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given можуть становити близько 230 млрд доларів.

Учора ввечері контейнеровоз вдалося зрушити з місця.

На новинах про блокаду каналу ціни на нафту виросли на 2%. Близько 15% світового судноплавства проходить через Суецький канал, тому там уже утворилася затора з декількох сотень кораблів, які чекають, коли рух буде відновлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знайко Показати IP 29 Березня 2021 09:16
На цьому фоні в нас різко піднімуть ціни на все і скажуть, що причина EVER GIVEN :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus