USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Суецький канал розширюють після того, як у березні його заблокувало судно

12 Травня 2021 11:32
Управління Суецького каналу планує розширити та поглибити південну частину водного шляху, де контейнеровоз Ever Given заблокував рух транспорту на 6 днів наприкінці березня.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на слова очільника управління Усами Рабіа, пише Економічна правда.

На виконання плану, кажуть у Єгипті, знадобиться до 24 місяців.

Рабіа пояснив, що збільшуватимуть ділянку довжиною у 30 кілометрів між містом Суец та Біттер Лейкс на 40 метрів у східному напрямкові. Крім того, цю ділянку планують поглибити з 20 до 22 метрів.

Друга смуга каналу, що була відкрита у 2015 році на півночі Біттер Лейкс та забезпечує двосторонній рух, буде розширена на 10 км з південної сторони озера, щоб досягти загальної довжини 82 км.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі додав, що про розширення каналу говорили й раніше, та блокування шляху судном Ever Given підкреслило необхідність втілення плану.

Нагадаємо, 23 березня судно перегородило одномагістральну південну частину Суецького каналу через сильний вітер і піщану бурю, змінивши курс і впершись носом і кормою в протилежні береги русла.

Через контейнеровоз Ever Given, який сів на мілину, в заторі опинилося майже 370 суден. Аналітики повідомляли, що загальні втрати світової торгівлі через блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given можуть становити близько 230 млрд доларів.

29 березня рятувальні команди зняли з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз Ever Given.

Економічний суд єгипетського міста Ісмаїлія 12 квітня наклав арешт на контейнеровоз Ever Given, з вини якого Суецький канал був заблокований 6 днів – умовою зняття арешту є повне відшкодування збитків власником судна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus