USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Коронакриза буде значно гіршою, ніж очікувалось, – новий прогноз МВФ

24 Червня 2020 20:43
Міжнародний валютний фонд погіршив свій прогноз щодо світової економіки в 2020 році. Показник падіння змінився з 3% на 4,9%.

Економіка відновлюватиметься повільніше, ніж очікували

Не висловлюють у Міжнародному валютному фонді оптимізму й щодо відновлення економіки у 2021 році: кажуть, що воно відбуватиметься значно повільніше, ніж сподівались. Про це мовиться в новому прогнозі МВФ, інформує Hromadske.

Сукупні втрати економіки світу через пандемію у 2020 – 2021 роках, прогнозують у МВФ, становитимуть 12 трильйонів доларів.

Пандемію спрогнозувати неможливо, – МВФ

Експерти МВФ пояснюють, що оновили прогноз у гіршу сторону через ситуацію з коронавірусом. Наразі передбачити, коли припиниться пандемія, неможливо.

«Гарні новини про вакцини та методи лікування й додаткова політична підтримка можуть призвести до швидшого відновлення економічної активності. Але з іншого боку, подальші хвилі інфекції можуть повернути назад зростання мобільності та витрат», – кажуть у МВФ.

Прогноз МВФ щодо країн світу:

- США – падіння економіки до 8%;

- Німеччина – 7,8%;

- Індія – 4,5%.

При цьому, єдина економіка, якій не прогнозують падіння, – це китайська. ВВП Китаю, кажуть у МВФ, може навіть зрости на 1%.

Прогнози МВФ щодо України

У цьому прогнозі згадок про Україну немає, проте у попередньому очікування були негативними: падіння економіки на 8,2%.

У НБУ тим часом заявили, що Україну ще не минула коронавірусна криза, хоча певні покращення у травні й були.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бульба Показати IP 24 Червня 2020 22:24
Такі статті для формування громадської думки !!! Щоб можна було розкрадати бюджет!!! А відмазка залізна - падіння економіки!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus