USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Коронавірус у Франції не нащадок «уханського», – вчені

8 Травня 2020 08:44
Коронавірус, який виявили у перших хворих у Франції, не є «нащадком» коронавірусу з Уханя. Такого висновку дійшли французькі мікробіологи.

Про це повідомляється в науковому журналі International Journal of Antimicrobial Agents, пише Кореспондент.

Штам нового патогена коронавірусу SARS-CoV-2, який виділили з проб, взятих у жителів Парижа, не є «нащадком» уханського коронавірусу.

Зазначається, що хвороба поширювалася за тижні до того моменту, як епідемія вирвалася за межі Китаю, і у Франції почали реєструвати перші випадки нової інфекції. Численні випадки нових інфекцій стали реєструвати в кінці січня 2020 року.

Нове дослідження показало, що насправді коронавірус з’явився в країні на місяць раніше. Вчені досліджували 14 зразків, зібраних у важких пацієнтів двох клінік Парижа. Всі вони потрапили в реанімацію і демонстрували симптоми, схожі на симптоми грипу. В одному випадку проведений нині тест на коронавірус дав позитивний результат. Це був 42-річний житель Франції, який не був у Китаї. Його госпіталізували 27 грудня.

Імовірно, пізніше будуть виявлені й інші випадки, подібні до цього. Так, в середині січня із симптомами важкого респіраторного захворювання і втратою нюху і смаку в лікарню потрапила 57-річна помічниця медика з Марселя. До слова, місто Ухань на той момент навіть ще не було закрите на карантин, а хворобі не дали назву COVID-19.

Гравці одного з футбольних клубів Мілана повернулися до тренувань після різдвяних канікул (в кінці грудня 2019 року). Їхній тренер в одному з недавніх інтерв’ю розповів, що з 25 футболістів на той момент хворіли 23 людини. Зараз вже неможливо встановити, на що саме вони перехворіли. Тести можуть показати, що вони перенесли COVID-19, але не буде відомо, коли саме це сталося.

Також зазначається, що в Каліфорнії патологоанатоми фіксували дивні смерті ще до 21 січня, коли перші тести офіційно підтвердили проникнення коронавірусу нового типу в США.

Як повідомлялося, станом на ранок 8 травня у світі від коронавірусу померли за добу 5 753 людини. Загалом від початку пандемії - 269 584 людини. Одужали 1 284 74.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Овечка Показати IP 8 Травня 2020 09:40
Щоденне переконуюсь, що люди це вівці, яких збивають в отари соцмережі з блогерами-пастухами. Завтра кинуть на вентилятор новину, що це французи жаб їли, і заразили увесь світ. А на Пекін уже атомну бомбу скидати хотіли.
ага до Овечка Показати IP 8 Травня 2020 11:03
хтось ніби практикується на людях. як всіх з будинків вивести на вулицю.дебоширити. мітингувати... як заставити всіх сидіти по хатах і носа не висовувати.
Саметак до ага Показати IP 8 Травня 2020 12:34
Ерік Шмідт, директор гугл, в своїй книзі розповів як '' погані люди'' можуть використати їхні аналіьичні дані.
Анонім Показати IP 8 Травня 2020 09:49
Брехня брехнею поганяє.
Лучанин до Анонім Показати IP 8 Травня 2020 10:24
Але добре, що є коментатори на Волиньньюсі, які зразу допоможуть нам визначити, де брехня)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus