USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Коронавірус викликає смертельну хворобу у людей старшого віку. Дослідження

3 Серпня 2021 07:40
Коронавірусна хвороба у людей похилого віку може викликати зміни в мозку, які відбуваються під час хвороби Альцгеймера.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на MedicalXpress.

Журналісти проаналізували кілька досліджень на тему підвищеного ризику нейродегенеративних захворювань у перехворілих COVID-19.

Одне з них проводилося аргентинськими вченими. Вони виявили, що протягом шести місяців після хвороби в пам’яті та мисленні людей похилого віку спостерігається велика кількість деменційних змін незалежно від тяжкості перебігу хвороби.

Під час іншого дослідження в крові жителів старшого віку Нью-Йорка, у яких на ранній стадії COVID-19 спостерігалися неврологічні симптоми, виявили білки, пов’язані з деменцією.

Протягом 3-6 місяців після зараження у 20% з них з’явилися проблеми з короткочасною пам’яттю, а в 34% були і серйозні порушення, зокрема проблеми з довготривалою пам’яттю і з підбором слів.

На цьому тлі віцепрезидентка американської «організації Альцгеймера» Хізер Снайдер закликала людей старшого віку вакцинуватися проти коронавірусу, щоб захистити свій мозок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus