USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Корпус луцького вишу перебудовують під житло для переселенців: коли завершать роботи

3 Червня 2023 18:01
Навчальний корпус Луцького національного технічного університету на вулиці Софії Ковалевської перебудовують на гуртожиток для внутрішньо переміщених людей.

Про це розповіла Суспільному ректорка Ірина Вахович.

«Раніше у цьому приміщенні був дитячий садок, згодом – навчальний корпус факультету бізнесу ЛНТУ. Проєкт реконструкції під житло погодило Міносвіти, яке є власником приміщення», – каже Ірина Вахович. Його площа – три з половиною тисячі квадратних метрів.

«Проєкт із реконструкції приміщення у гуртожиток на Софії Ковалевської реалізовується за грантовою програмою НЕФКО, гроші дає Євросоюз. Загальна вартість робіт – 1,6 мільйона євро», – розповів начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан.

За ці гроші передбачене утеплення гуртожитку, заміна даху, вмеблювання кімнат та благоустрій території.
У гуртожитку для переселенців має бути 54 кімнати для студентів. Кухні та санвузли будуть окремо.

«Додатково буде сім кімнат поліпшеного планування, що матимуть санвузли, а також вісім смарт-квартир», – розповів перший заступник генерального директора будівельної організації, що виконує роботи з реконструкції гуртожитку, Ігор Войтюк.
Роботи розпочали в грудні 2022 року. На об’єкті, зі слів Ігоря Войтюка, працює сотня робітників: облицювальники вкладають плитку, малярі готують стіни під фарбування.

Професор із Харкова Микола Рябчиков переїхав на Волинь, викладає тут у технічному університеті і має намір залишатися. Каже, що знімати житло дорого, тому сподівається оселитися з дружиною в одній із кімнат модернізованого гуртожитку.
Зі слів Ірини Вахович, в університеті є два гуртожитки: на вулицях Даньшина і Відродження.

«Кімнати у них переповненні», – говорить першокурсниця Анастасія, яка переїхала на Волинь з Бахмута. Дівчина навчається на психолога та живе гуртожитку.

«В принципі, нормально, єдине – що кімната має бути на двох, а нас тут живе троє, бо перенаселений трошечки гуртожиток», – додає студентка.
Зі слів Ірини Вахочив, у новому гуртожитку на Софії Ковалевської можна буде розмістити 180 людей. Додає: наразі в університеті навчається 60 переселенців.

«На Відродження гуртожиток зайнятий для Донецького університету і не використати можливості, пропозиції з реконструкції та оновлення корпусу на Софії Ковалевської ми не могли», – говорить ректорка.

«Наразі роботи з реконструкції гуртожитку на Софії Ковалевської завершені на 70%», – каже перший заступник генерального директора будівельної організації, що виконує ремонтні роботи Ігор Войтюк. Завершити усе мають до кінця літа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus