USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кошти на будівництво школи просить голова РДА, який не спромігся побудувати вбиральню

4 Квітня 2018 12:43
Покажіть, що Ви туалет можете збудувати, а Ви на школу просите гроші, - відреагував на прохання голови Камінь-Каширської РДА Валерія Дунайчука щодо виділення коштів будівництво школи в Стобихівці голова облради Ігор Палиця. В районі за два роки під керівництвом чиновника не вирішили питання будівництва туалетів у школах, попри виділені раніше з обласного бюджету кошти.

Про це йшлося під час пленарного засідання 19 сесії Волинської облради 4 квітня.

У запиті до голови облради депутат, голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук повідомив, що повторно звертається щодо будівництва школи у селі Стобихівка. З його слів, представники громади сьогодні приїхали автобусами під будівлю облради. Вже протягом двох днів діти не відвідують навчання, громада просить виділити кошти з обласного бюджету на будівництво школи.
У дві зміни у школі навчаються 240 учнів, актового та спортивного залів немає, їдальня та кухня тісні і не відповідають санітарним нормам. Народжуваність у селі щороку збільшується, щороку народжується 30-35 дітей, вже невдовзі у школі навчатимуться 350 учнів. У жовтні 2017 року визначили, що балансова вартість будівництва становить понад 85 мільйонів. Громада села вже зібрала 600 тисяч гривень власних коштів.

Депутати підтримали запит.

Голова облради Ігор Палиця зауважив, що депутат як голова РДА був у курсі, що вже два роки в облраді та ОДА порушували питання того, що школи, які були проектовані при СРСР за радянськими нормами будувати не будуть. Так, в Осівцях будують школу за 57 мільйонів, яка за сьогоднішніми нормами могла б бути вдвічі меншою і забезпечити усіх дітей достатнім рівнем навчання.

«Можна було збудувати за 50 мільйонів дві школи, а будується школа за 60 мільйонів, тому що «мої діти будуть їсти тільки шоколадні цукерки». Давайте переглянемо ці проекти, досить займатися гігантоманією. Ми за 50 мільйонів дві школи збудуємо», - зазначив Ігор Палиця.
Він запитав голову РДА, чи той у районі пішов назустріч «Волиньприродресурсу», підприємству. Яке могло приносити кошти до обласного бюджету. Голова облради закликав депутата працювати спільно і творчо. Також він відзначив, що у Камінь-Каширському районі досі не в усіх школах побудовані туалети, хоч відповідні кошти облрада виділяла ще два роки тому (розпорядниками коштів є райдержадміністрації).

«Чому? Два роки пройшло гроші всі виділені, а діти бігають в мороз, дощ, сніг на вулицю в туалети. Покажіть, що Ви туалет можете збудувати, а Ви на школу просите гроші!», - різко зауважив голова Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus