USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Косюку можна»: правоохоронці ігнорують численні порушення «Нашої Ряби»

11 Червня 2018 21:55
Через близькість до Петра Порошенка бізнес нардепа та одного з 10 найбагатших українців Юрія Косюка не перевіряють контролюючі органи та правоохоронців, хоча порушень, які шкодять довкіллю та здоров’ю людей там безліч.

Про це пише автор проекту "Лиса правда" Євген Куксін.

Власників «Гаврилівських курчат» заарештовано. Вийти на волю вони мають із правом застави у 80 мільйонів гривень. Екс-нардепа Євгена Сігала підозрюють в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища. У той же час аналогічні претензії є й до його головного конкурента Юрія Косюка, власника «Миронівського хлібпродукту». Але на них не звертають уваги ні копи, ні прокурори.

Читати ще: Палац Косюка: українцям показали майно помічників олігарха

Цікаво що за декілька днів до гучного вироку, у Вінниці місцеві активісти подали скарги до Європейського банку реконструкції та розвитку саме на головний бренд Косюка «Наша Ряба». Претензії ті самі: забруднення території і організації могильників з відходів виробництва під відкритим небом, починаючи з 2010 року. Але до Юрія Косюка із обшуками ніхто не поспішає.

Ось так «Наша ряба» зливає відходи у річку Росава.
А ось приміром невдала спроба закинути відходу у річку Оріль. Закінчилося все підпалом.
Звична практика охорони Косюка - фізична розправа. Таким чином вирішили поквитатись з протестувальниками, які вимагали прибрати курники.
А це відео із села Гордіївка. Тут місцеві активісти відзняли послідосховища «Нашої Ряби».
Згодом туди приїхали екологи, аби адекватно все вивчити. Їх чомусь не пустили.


Червень 2017. Виїздна комісія виявила масштабні забруднення навколишнього середовища відходами птахофабрики Оріль-лідер, дочки Миронівського хлібпродукту. Незаконні скиди безпосередньо за територією птахофабрики та суцільні “озера” рідкої речовини зі специфічним запахом.
Новий індекс Collers, запущений мережею інвесторів FAIRR, назвав 36 глобальних компаній-виробників м'ясної та рибної продукції з високими ризиками щодо проблем охорони здоров'я, навколишнього середовища і соціального життя.

«Так от Миронівський хлібпродукт потрапив у рейтинг найнебезпечніших для навколишнього середовища глобальних компаній світум», - резюмує автор.

Зауважимо, Юрій Косюк входить у десятку найбагатших українців. Торік журнал «Новое время» оцінив його статки у $693 млн.

2017 року виробники курятини отримали половину коштів з програми дотацій з компенсації ПДВ. На таку програму було передбачено 2017-го 4 млрд грн. З них за січень-жовтень «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка отримав 1,4 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 11 Червня 2018 22:08
Може так треба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus