USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коцан хоче зробити біля ВНУ велосипедну стоянку

12 Серпня 2011 09:54
Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан стверджує, що сучасні студенти повинні жити, відпочивати й працювати в комфортних умовах.
Про це він заявив в інтерв’ю виданню День.
«Навіть не просто комфортних, а таких, які відповідають часові й навіть його випереджають, – додав він.
«Коли ми втілимо гоноровий проект зі спорудження сучасного студентського містечка на колишній території військового містечка, яке віддали університету, то чому б не помріяти й про реальний статус «української Сорбонни»?» – каже ректор.
На його думку, кожен ректор жив у своєму часі й користувався тими можливостями, які йому давав той час.
«Ми могли б жити за старими стандартами і, мабуть, нормально себе почували б. Але, на мою думку, нинішні студенти не повинні мешкати в старих гуртожитках, харчуватися в примітивних їдальнях, якщо навколо зовсім інше життя. Ми могли б, врешті, й не розбудовувати нашу базу відпочинку «Гарт» на озері Світязь, бо це немалі затрати...» – роздумує ректор.
Також у планах ректора – збудувати велосипедну стоянку біля університету, а ще, за його словами, «виходити до луцького міського голови з пропозицією – облаштувати в місті велосипедні доріжки».
Як розповів Коцан, наступний рік у ВНУ буде Роком здорового способу життя.
«Для цього ми реконструювали старий університетський стадіон. Мені не вірили, що на цьому місці, де було болото, може постати такий стадіон! А ми ще й зробили на полі штучне покриття», – похвалився керівник університету.
За його словами, цього року до університету подавали заяви абітурієнти з 16 областей України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ostap Показати IP 12 Серпня 2011 10:15
браво Коцан! Європейський підхід!
читач Показати IP 12 Серпня 2011 10:18
молодці!!!!
Віктор Показати IP 12 Серпня 2011 10:34
Біля університету велостоянка навряд чи буде доцільною. Бо на "українах" і "аїстах" навряд чи хтось туди приїжджатиме, а ті, у кого дорогі велосипеди за 3000+ грн навряд чи наважаться лишити без догляду велосипед довше як на 5 хвилин
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2011 10:51
Віктор, я з тобою не згідний, це в 90 - х роках не можна було залишити велосипед, а зараз дуже сучасні протиугонні системи на велосипеди.
Віктор до Лучанин Показати IP 12 Серпня 2011 13:12
І я з тобою незгідний. Сам є власником недешевого вела і знаю багатьох велосипедистів, вартість "коней" яких у рази більша за середньостатистичну зарплату. Жоден з них не лишить свій велосипед без догляду довше як на кілька хвилин, навіть якщо він надійно прикований
марко Показати IP 12 Серпня 2011 11:23
Скільки Коцан розповідатиме байочки для наївних студентів. А вони ще й пишуть "браво". Завтра на економічному відкриють ще один фонд на ваші пожертви на велосипедну доріжку довкола ректорату.
Beautiful Days Показати IP 12 Серпня 2011 11:36
Ну цікаво с-ки ректор навідмиває на цьому грошей?!:) Не ун-тет, а сміх та гріх, фа-тети треба закривати,а вони про дорожки удмають, для поч. перевірте рівень знань достойно своїх вчителів, викладачів та аспірантів, а потім займайтеся цим! Працевлаштовуйте своїх студентів,а не вимагайте від них справок про працевлаштування!!! він про велодоріжки думає..., обкрадуть там все! Це не для Луцька, яка ще Сорбонна?! Рівня знань вчителів нема не те що...,діти тупіють в цьому ун-теті, їм не дають змоги розвиватися, реалізовуватися, а він..., все для родини, в карман!
Пані Показати IP 12 Серпня 2011 12:15
Яка Сорбона????? Викладачі отримають мізерські зарплати, друкують публікації, які ректор вимагає, за свої власні кошти - від статтей до підручників. А зайдіть в аудиторії - позорисько!!!!!!!
Юра Показати IP 12 Серпня 2011 12:39
Браво. Це правильно, а то нині міським транспортом користуватись недешево. Місто в нас не велике, тому можна й на велосипеі їздити. А велостоянки були б в самий раз. Проте, її потрібно не ону робити, а по всьому місту.
асистент Показати IP 12 Серпня 2011 12:44
Луцьку завжди везло на ректорів в цьому вузі. Бурчак, Свідзинський, Олексеюк... А цей фарбований бізнесмен зробив волинську Альма-Матер предметом насмішки. А про знання, які там ніби-то отримують, то й не варто згадувати. Нехай ректор протре очі від алкоголю і пройдеться по аудиторіях, побалакає зі студентами і зробить висновки. Це - кадри Бондаря. Волинь ще довго буде за них розплачуватись.
Чайка Показати IP 12 Серпня 2011 13:26
Що правда, то правда! Рівень знань викладачів дуже низький, а вимагають від студентів нереального! Звичайно не всі. Університет і так забирає в простого студента та його батьків занадто багато! Такий рівень освіти на вартий тих цін! А тут велодоріжки, та краще бібліотеку обновіть, в аудиторіях ремонти зробіть! там жах один! А про гуртожитки я взагалі мовчу!
Випускник Матфаку Показати IP 12 Серпня 2011 23:11
Шкода, що вже не студент, а 5 років від'їздив на пари на велосипеді. І кращого місця для парковки як перила на сходах я там не зустрічав! http://tyrist.pp.net.ua/velo.jpg за будь якої погоди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus