USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Коцан хоче, аби в його університеті було, як у Гарварді. ФОТО

14 Січня 2011 18:01
У приміщенні бібліотеки Волинського національного університету імені Лесі Українки 14 січня відкрили оновлений Центр кар’єри.
Завдання Центру – допомагати студентам у працевлаштуванні, підшуковувати роботу студентам вишу та знайомити їх з потенційними роботодавцями.
Стрічку перерізали голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голова студради університету Яна Цапук, мер Луцька Микола Романюк та директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.
Центр покликаний надавати допомогу в оформлені резюме, проведення тренінгів, семінарів, здобуття додаткової освіти в сертифікатних програмах майстер-студіях, участі у щорічному «Ярмарку кар’єри».
Директор центру Світлана Зима каже, що Центр був створений ще у 2007 році, проте відтепер, оскільки центр переїхав у просторе приміщення, його робота стане більш сучасною та публічною. Адже кожен студент зможе шукати у центрі роботу через інтернет, друковані засоби масової інформації та отримуючи консультації у працівників центру.
Центр створили спільно університет та обласний центр зайнятості. Останній який надав інформаційні матеріали.
Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що в місті поступово починає відроджуватися економіка, тому нові кваліфіковані кадри необхідні роботодавцям.
Як приклад, Романюк розповів про збільшення потужностей Автоскладального заводу №1 корпорації Богдан у Луцьку, який додатково завозить близько 200 зварювальників з сусідніх областей.
Ректор університету Ігор Коцан зазначив, що має надію, що студентів ВНУ в недалекому майбутньому роботодавці будуть розбирати як студентів університету Гарвард. В американському виші практикується «полювання» роботодавців на здібних слухачів, а не навпаки.
«Роботи не дасть ніхто. На жаль, чи на щастя, Україна працює в ринкових умовах. Є ринок праці, де є конкуренція. Сподіваюся, що Центр допоможе в цивілізований формах майбутнім пошукачам роботи бути конкурентними», - зазначив заступник голови волинської обласної організації об’єднання роботодавців Олег Іванюк.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 53
дідо Показати IP 14 Січня 2011 18:06
...І ТУТ САМОДУР КЛІМЧУК...ДЕШЕВИЙ ПІАР...НАПЕВНО ВЖЕ МАРАЗМ ПРОГРЕСУЄ...
дідо Показати IP 14 Січня 2011 19:11
Показушник Коцан...з гімна хоче показати шоколадку.. Нехай краще розкаже скільки випускників ВДУ працюють по спеціальності і яка їхня зарплата..Це і буде основною оцінкою університету...а не центри та гуртожитки...
Арестант Показати IP 14 Січня 2011 19:19
Перш, ніж робити якісь висновки, пане "дідо", про когось і про рівень заходу, відірви свою пяту крапку від лежака та прийди і повчися, як треба працювати в сучасних умовах...
ГРЕК до Арестант Показати IP 14 Січня 2011 20:53
Що ви кажете Діду відірвати ???
анонімус до Арестант Показати IP 14 Січня 2011 23:46
вду - це сучасні умови? не смішіть мої сандалі)))
ну-ну до анонімус Показати IP 16 Січня 2011 13:22
У вду може й так, а от ВНУ прогресує!
баба Показати IP 14 Січня 2011 20:42
Щось такий зелений цей Центр Кар"єри, мабуть Приватбанк разом з Романюком надав спонсорську допомогу з його відкриття:)
Арестант Показати IP 14 Січня 2011 21:09
ніц подібного, повірте на слово... зелений колір - це колір життя, росту і екологічно спрямованого суспільства... на кольори ше поки ніхто авторських прав не присвоював і не отримував... так шо Приват та інші тут ні до чого...
дідо Показати IP 14 Січня 2011 21:36
ВДУ випускає потенційне безробіття або працівників для базарів...
Арестант Показати IP 14 Січня 2011 21:58
"потенційне безробіття" та інші таргани в голові твоїй світлій, шановний дідо - "оптиміст" ти наш, заважає сприймати адекватно світ навкруги... Із-за таких дідохів, на жаль, в Україні на одного працівника 1,4 дармоїда, які сидять в центрах зайнятості в "розквіті своїх сил" і подачки від держави та манни небесної чекають...
Alchak Показати IP 14 Січня 2011 23:54
Студ погоняло Коцана-Джек. Гарбуха того часу: "Після Джека по інтелекту тільки табуретка". Вчасно одружився на доньці Бурчака (тоді ректор педінституту) Наталці. Гіттік зробив два діссера- став ПРОФФЕССОРОМ. Показова карьєра для України. Для довідки в древніх народів, яких вважають предками українців був фаллічний символ -жіночий статевий орган. Джек підтверджує це на всі 100%
sorororo до Alchak Показати IP 15 Січня 2011 10:15
жіночий фаллічний орган? НІІІІІ!!!!
Викладач ВНУ Показати IP 15 Січня 2011 00:16
Йду по базару з дружиною. (жінкою своєю законною, а то щк подумають із охоронцями.) Наліво, направо Здрасті, здрасті... Дружина Те звідки ти їх всіх знаєш? - Колишні студентки.
Українець Показати IP 15 Січня 2011 00:55
А в Гарварді теж процвітає хабарництво?
D Показати IP 15 Січня 2011 01:55
Чому без звичної реклами преведовців?
Небайдужа Показати IP 15 Січня 2011 08:03
Я мрію,щоб було так як у Гарваді,але сумні реалії життя такі: колега по роботі закінчила ВНУ, а говорити українською так і не навчилася. ЇЇ мати родом з Сахаліна, живуть тут вже 31 рік, а розмовляють....азарівською мовою. Жах, відчуваєш себе біля них, як на іншій планеті. Навчіть мови,а потім про Гарвад поговоримо!
))) до Небайдужа Показати IP 16 Січня 2011 12:05
Я думаю, це не у ВНУ проблема.
VSC Показати IP 15 Січня 2011 11:57
Вот когда Коцан будет как Drew Gilpin Faust, тогда и ВДУ станет как Harvard University.
Люся Показати IP 15 Січня 2011 13:45
Коцану треба голитись щоденно. Щотина сива, а голову фарбує в каштановий колір. Так роблять тільки педарасти. А ще йому треба поміняти секретарку-хамку, яку ненавидить весь університет. Її треба повернути мити туалети в Камені-Каширському. Ректор на це не реагує. Взагалі, Коцан мало схожий на ректора вузу. Більше - на ларькового торгаша, любителя більярду і ще чогось. Тільки не на ректора. Ректорами були Бурчак, Олексеюк, Заброварний. А цей - відголосок політики Бондара і його кадр. Моторошно!
Сварщик Показати IP 15 Січня 2011 15:18
Коцан буде давати сварщиків з гарварду.... шо за стаття?? бред якісь, ще й олежик виліз звідкись....
Просто інфо Показати IP 15 Січня 2011 15:19
Напевне через центр зайнятості придбано оргтехніку по таким же схемам як лавки в Харківському метро? Для КРУ інфо!
Наталія Показати IP 15 Січня 2011 16:21
Ха) вони не перші) в ЛНТУ щось подібне відкрилося 3 місяці назад) Центр ділового студента)
))) до Наталія Показати IP 16 Січня 2011 12:03
Уважніше читайте матеріали, перед тим як хакати ))) Центр кар"єри у ВНУ працює вже кілька років, це нове приміщення для нього пріспособілі. Або не гальмуйте.
Журналіст, не заздрісник Показати IP 15 Січня 2011 17:23
Читаючи і слухаючи ректора ВНУ, треба ставити ноги в тазик з холодною водою і ковтати сильні депресанти. Він дедалі більше нагадує жартівника при дворі європейських королів 15-17 століть. Людина йде вчитись, щоб потім успішно працювати, реалізувати себе і, природньо, заробляти гроші. "Я хочу зробити карєру, тому йду в вуз, який мені її забезпечить". Такий порядок речей приймається за аксіому і обговоренню не підлягає. Все просто. Але ця елементарна ринкова функція освіти протирічить українській реальності на усіх рівнях. "Якщо ти такий розумний, то чому ти такий бідний"?, - на це наївне американське висловлювання в Україні давно є відповідь: тому бідний, що розумний. Тому й бідний, що кандидат наук, що прочитав 10 тисяч томів, що просидів пів-життя в бібліотеці, що не вмію прилипати до влади. Щоправда, є ще висловлювання апологетів "безперервного накопичення капіталу", яким вони, як битою, відмахуться від будь-якої критики: "Гроші не пахнуть!". Цей вираз взятий зі смітника. Калігула - нам не приклад! Державі потрібні іновації, високі технології. Вони створять "критичну масу" людей, які матимуть високу зарплату і притягнуть до себе увагу тисяч і десятків тисяч студентів, які зараз, закінчуючи вузи, йдуть торгувати взуттям, нижньою білизною і пластиковими вікнами. Вони побачать, що на основі цієї "критичної маси" люди створили собі успішне життя і почнуть вчитись. Сьогодні ж вони не вчаться, а стоять в черзі за дипломами, підшукуючи місце торгівлі пластиковими вікнами. І тоді все це закрутиться. І тоді вуз Божидарника перестануть називати "школою комбайнерів". Сьогодні ж випускники наших вузів відторгують цими ж таки пластиковими вікнами, а ввечері по телебаченню під пиво з пластикової тари і хруст польських картопляних чипсів, віднесених спеціалістами по якості товарів до справжніх отрут, дивляться солодке життя мільйонерів, в абсолютній своїй більшості людей нікчемних і бездуховних, які розбагатіли без особливого напруження, кримінальним шляхом. А в людей без моральних проблем від цього видовища виникає протест і заздрість. "Чому не я, чому ні мої батьки, ні моє оточення не живуть в безтурботності і розкоші, адже в нас демократична держава рівних можливостей?". А завтра знову - пластикові вікна, нижня білизна, взуття, ларьок з пивом в пластикових пляшках... Коло замикається. Так випускники цього "гарварду" замінять тих 200 зварювальників, які завозяться з сусідніх областей. Усе виходить так, як в пору моєї юності в колишньому СРСР: треба добути якомога більше руди, щоб виплавити якомога більше сталі. З цієї сталі треба збудувати якомога більше екскаваторів, щоб видобувати ще більше руди, з якої будуть збудовані ще потужніші екскаватори, які добуватимуть ще більше залізної руди... Процес безкінечний, як і з підготовкою спеціалістів, які мають продати ще більше пластикових вікон, білизни і взуття...
Шанувальник журналіста до Журналіст, не заздрісник Показати IP 19 Січня 2011 20:35
Гарно написано, хоч і болісно читати... Найбільш дивним у всій нашій бездоганно продуманій системі є те, що трудолюбиві, сумлінні продовжують вчитися, читати томи розумної літератури, писати дисертації, щоб пізніше так само совісно працювати, отримуючи мізерну зарплату, левова частина якої переходить в користування колишніх однокласників чи то одногрупників-двієчників, які дивним чином знають, як застосовувати знання та працю перших, але на користь власної кишені... У чому ж тут проблема? А у тому, що ті, хто вчаться і працюють по совісті, керуються певними законами і правилами, які НЕуки успішно обходять і залишаються безкарними... Що тут вдієш.... поки ми живемо у дикому лісі, треба не в університетах вчитися, а в Школі виживання, де панують підлість, заздрість і підлабузництво, щоб хоч знати, як цим "добром" користуватися і як совість продати..... А щодо студентів і населення нашого взагалі, то ділиться воно на дві категорії: перші, які будують (їх, звичайно, менше), і другі, які спаплюжать зроблене, ще й наживуться.
Студент Показати IP 15 Січня 2011 17:43
Романюк забув, що він не в Торчинському ПТУ №26, а в луцькому Гарварді, а мо вирубився, говорячи про 200 зварювальників для Гунчика. А в якому волинському вузі готують прибиральниць для Царського села і перукарів для собак його мешканців? Переведусь туди, аби не бути зварщиком.
Bert O-Nill Показати IP 16 Січня 2011 02:54
Спочатку обурився, як і більшість випускників ВНУ, щодо некоректних порівнянь, а потім, дозвлю собі висловити думку про те, що пластикові вікна і заробітна плата у 2000грн, і складена сесія на відмінно - це для 20літньої людини - досягнення. Скільки ми будемо жити в полоні совкових стереотипів про "високу мораль" класиків соцреалізму? Отруйна думка про вищість руйнує свідомість "заучки" і перетворює такого студента у викладача ВНУ з заробітною платою у 1278грн!!! і шаленним навантаженням. А потім - цей фаносовєтікус озлоблений у відкритій та прихованій формі ненавидить усіх, хто стоїть по базарах і отримує вищу зарплату, може відпочивати в Єгипті, або просто годувати свою малечу. Досить патякати про високу науку!!! Якщо державі вона не потрібна останні 20 років, то для кого творити шедеври для власного ЕГО, але воно нікчемне, бо нікому не потрібне. Совієтська наука була орієнтована під технократичну війну усіх проти всіх, під високі моральні ідеали будівельника соціалізму, але ж то шкідливий міф, що перетворив мільйони хомосовєтікусів у розчарованих у собі і в людях невдах, або лузерів. Чому на Заході усе так логічно і передбачувано, бо там - поїхати помити посуд з вищою освітою - то не сором. Ви згадайте нашу українську діаспору, що нині поповнює бібліотечні фонди вузів літературою "з-за океану", - більшість мили посуд, і писали достойні твори, бо вони - кращі, вони адаптувалися, вижили і згадали за Україну. Колись Кучма заявив, що за кордон виїжджають бездарності, що не знайшли себе вдома, обмежений він, цей "політик планетарного маштабу". Виїжджають найкращі, на базарах стоять найспритніші, а разом це надія нашого суспільства - середній прошарок, який колись підтягне, сплачуючи податки, і фанатиків від науки, які нічого, окрім як вчитися і отримувати зарплату не вміють. Вибір за вами - або голодний, ніким не визнаний геній, або дієвий боєць за краще життя уже сьогодні. А я, при усіх мінусах ВНУ: ректорові, такому який він є, хабарниках викладачах, що зруйнували себе у такий спосіб з середини, значній кількості студентів, що просто не мають права навчатися у виші, вдячний, за те, що Волинський національний університет - моя матір-годувальниця, і я хотів вчитися - я навчався так, як мені дозволяли мої здібності, тут пройшли мої найкращі молоді літа. Я люблю цей навчальний заклад!
аспірант Показати IP 16 Січня 2011 09:43
ВНУ деградує. Від назв "національний", "класичний" нічого не міняється. В класичному Гарварді студент, закінчивши досліди з хімії чи фізики, йде відпочивати і сідає за фортепяно чи бере в руки скрипку, витягуючи з цих інструментів чарівні звуки Шопена чи Моцарта. Студент ВНУ йде на пиво, або зриває ввечері шапки з перехожих. Жити то хочеться! А про якісь знання вести мову, що пукати в воду.
НЕЗАЛЕЖНИЙ Показати IP 16 Січня 2011 11:17
Коцан молодець, підняв ВНУ на дуже високий рівень! А ті,хто його обливає різним "брудом"- заздрять йому!!!
Волинянин Показати IP 16 Січня 2011 11:19
Якби не Коцан, мало би хто знав про ВНУ ім. Лесі Українки. Коцан найкращий з усіх ректорів ВНУ!!!
M Показати IP 16 Січня 2011 13:04
Висловлю припущення, що цей новий центр - це такий собі проект для відмивання державних бюджетних грошей і частини грошей, що йдуть за навчання в ВНУ. Тобто частина грошей, що йдуть під приводом фінансування центру з бюджету і з оплати за навчання платників іде в кишеню організаторів цього ж центру. А доцільність цього центру можна поставити під сумнів, бо вже і так є обласний і такі ж центри зайнятості, ефективність яких теж не значна.
Студентка ВНУ Показати IP 16 Січня 2011 14:16
Перш за все, звертаюсь до тупаків, котрі ще вживають ВДУ - є Волинський національний університет імнені Лесі Українки, який дає хорошу освіту!Інше питання, щор дехто вчиться заради оцінок, а не заради знань! Ті, хто дають хабарі -САМІ ВИНУВАТИ - ЯКБИ ВИВЧИЛИ НЕ ПОТРІБНО БУЛОБ ДАВАТИ ХАБАРІВ, Є СКРИНЬКИ ДОВІРИ ПО ВСЬОМУ УНІВЕРСИТЕТЕ -НАПИШІТЬ ЩО З ВАС ВИМАГАЮ КОШТИ ЗА ОЦІНКУ -І ЦЕ ПИТАННЯ БУДЕ ВИРІШЕНЕ 1 РАЗ І НАЗАВЖДИ!Але чомусь ніхто не пише, ачому-тому що цілий семестр соваються невідомо де, а на сесії виявляється нема балів! Стосовно ректора-можу сказати одне-він хороша людина, прекрасний адміністратор і відмінно справляється з своїми обов'язками, а люди котрі обливають йогго брудом- невдахи, що не реалізували себе!це його питання як він став ректором-головне він захищає права студентів! Наш центр кар'єри -це місцеде студентів вчать бути конкурентоспроможними, а не оформлюють на роботу!хто займається самоосвітою, розвивається(а не збирає плітки про життя ректора, секретарки, мера...)той досягає успіху!наявність амбіцій не зацікавить роботодавця,йому потрібні практичні уміння та навички, потрібна людина,що окрім свого навчального процесу цікавиться та бере участь у житті суспільства та йде вногу з часом! P.S. погоджуюсь,що секретарка хамло!
Аспірант до Студентка ВНУ Показати IP 17 Квітня 2011 13:30
За секретарку не скажу, то не мала особливих справ із нею, а от за відділ аспірантури слід сказати. Завжди дивувало як при такому достойному проректору з науки працює такий відділ. В працівників немає елементарної культури і практичних знань. На прямі питання відповідей не дають, посилають на сайт, інформація на якому оновлюється раз в кілька місяців. Розклад заліків і екзаменів можуть вивісити за день перед ними або не вивісити зовсім. В кожного працівника свої вимоги до оформлення звітів. Люди, якщо ви в своїй роботі нічого не розумієте, будьте хоча б ввічливими.
Яна Показати IP 16 Січня 2011 14:32
Bert O-Nill - погоджуюсь з Вами! Найлегше сидіти та писати різні дурниці! Хто хоче хорошу роботу - працює над собою, ШУКАЄ ЇЇ ЦИВІЛІЗОВАНИМИ СПРОСОБАМИ, центр кар'єри - не підписує контракти з роботодавцями, не влаштовує на роботу, а вчить, як бути конкурентноспроможним, як бути потрібним роботодавцю! Стосовно пліток про ректора та інших осіб, можу сказати одне - це низько, гидко писади такі дурниці! краще за цей час почитайте книжку, може хоч одна розумна думка з'явиться!
Радянський випускник КНУ ім. Т. Шевченка Показати IP 16 Січня 2011 15:03
Берт О Нілу. За таким псевдонімом заховались, що язика можна зламати. Можна було не представлятись, що в ВНУ пройшли ваші найкращі літа - все випливає з вами сказаного. Ніхто не проти миття посуду і торгівлі пластиковими вікнами. Шкода, що ви не зрозуміли простих речей: випускники сучасних вузів залишаються торгувальниками вікнами надовго, або назавжди. Пройдіть від луцького універмагу до філармонії, зайдіть в торгівельні заклади і познайомтесь з продавцями, хто що закінчував і в кого яка освіта. Після цього ви знімете пелену зі своїх очей. В цьому й то драма сучасної освіти. Держава стріляє по горобцях з гармат. Люди з червоними дипломами соціологів і математиків виконують ту роботу, яку можна виконувати з 9 класами освіти. Держава не може брати на свої худі плечі таку розкіш. Очевидно, ви ще радянський випускник колишнього педінституту, то згадайте, чи можна було тоді зустріти продавця, прибиральницю чи перукаря з вищою освітою? Куди після закінчення пішли працювати ви? Гарантую на 101%, що не на базар і не в господарчий магазин, де продавались сокири і цвяхи. Якщо навіть в глухе село Старовижівського чи Турійського району, але на посаду вчителя? А відпрацювавши диплом, ви поспішили назад до Луцька, в цивілізацію, бо мали на це право. Тобто, мова йде за глобальні речі: престиж освіти, ціну диплому і в що обходиться це для держави чи для бідної селянки, яка послала свою дитину в ваш виш. Мова йде про якість освіти, про карєру, про те, що, очевидно, не усім потрібна вища освіта, про те, що в розвинутих країнах не лякають дітей ПТУ, бо вони там мають високий престиж. Ваші заперечення побудовані на софізмах, яких, швидше за все, ви самі не помічаєте: "висока мораль" класиків соцреалізму, або "досить патякати про високу науку". Це - дикунство. Це ваш софізм-заперечення на термін "якісна і потрібна освіта". А про невдах в освіті? Знайдіть мужність признатись собі, коли їх було більше - тоді чи зараз? Очевидно зараз - на порядок. Ви вступили в суперечку з самим собою, навіть про тих "геніїв", які мили посуд в заморських ресторанах, а сьогодні "люблять" Україну з Канади, Америки, Австралії... А любите ви цей навчальний заклад тому, що, напевно, ви далі цуманського кордону Волині з Рівненщиною не виїжджали? Одумайтесь, скільки ви помилок наробили в житті, пливучи за течією?
Толік Показати IP 16 Січня 2011 17:22
Студентці ВДУ. В тексті - 55 помилок. Схоже, людина писала в важкій гарячці. Багато речень навіть не підлягає коректуванню. Будь-які коментарі зайві. Це є свідченням, яку освіту отримують в Коцана. Як росіяни кажуть: "Сливай воду!".
студентка ВНУ Показати IP 16 Січня 2011 18:06
Дійсно, не смішіть, студентів вони вчать бути конкурентоспроможними на ринку праці, краще б знання відповідні давали, а то половину викладачів треба повиганяти самі нічого не тямлять у предметах, які викладають, а строять із себе великих педагогів - смішно, ВНУ навіть не зрівнятись із нашими ПТУ чи приватними вузами, не те, щоб до Гарварду.
шизик Показати IP 16 Січня 2011 21:38
Шановна студентка ВНУ! Звичайно, у всіх лише заздрість по відношенню до Вами так глибоко шанованого ректора!))) Бачу, що нині модно звинувачувати саме в заздрості. Інших мотивів ні в кого і ніколи не буває))) Жекою його не сприймали серйозно - це відомо мені особисто теж. Можливо, для студентів він і свій пацан, не заперечую, але все ж таки є моменти, які варто було би вдосконалити. Приміром, вчасно видавати зарплату влітку)))
Bert O-Nill Показати IP 17 Січня 2011 00:57
Усе наше життя - суцільні софізми. А у цьому житті прагнути ідеалу на порожньому місці - соцреалізм. Так, я випускник радянської доби, але зневажаю цю добу за пустопорожніх мрійників яких вона наплодила. Прагнути зробити сьогодні внз конкурентноспроможним - це мільйони долярів - їх у держави немає. Шановний випускник КНУ, по-перше вибитись з села до обласного центру - уже досягнення, але по тому, виявляється, твої сільські звички, і світогляд лишаються сільськими, ти стаєш професором, але часто не лише через розум, а через вміння робити кар`єру. Студентам говориш, що тебе забирають пити горілку, а вони самі нехай повчаться, анекдоти розповідаєш на сороміцькі теми, словом інтелігнт у першому коліні, а другого може й не бути... По-друге, вихолощення науки відбулося досить давно у стінах ВНЗ, бо там засіла провінційна професура, що не була, як ви кажете за кордоном, тай до Києва не часто приїздить, працюють місцеві науковці на апаратурі повоєнного часу, яку слід здати у політехнічний музей, про нанотехнології тут говорити важко, те саме стосується усієї галузі природничих наук. По-третє - зарплата у вузі викладача з кандидатським ступенем - трішки вища вахтера у тому ж вузі, як вижити? Беруть хабарі. По-четверте, ВНУ тих викладачів просто експлуатує бо розподіл викладацького складу формується відповідно до держзамовлення, а з платниками викладачі працюють майже на ентузіазмі. Цей перелік можна продовжувати і я поділяю думку, що наука має бути на висоті, але без ресурсу це - УТОПІЯ! Тому бовтаються наші ВНЗ як можуть і вже добре. Інтелектуалів мало, але вони є. Звісно, баласту серед студентів відсотків 65 але і за союзу його було вдосталь, питання більше-менше відносне. Якість випускників впала, але це наслідок ринкових відносин, що витворили сучасні ВНУ. Вони аторфували поняття інтелекту, але це - прогнозована закономірність постсовкової колонії, нажаль. І те, що продавці стоять з пиріжками і десь краєм вуха чули, що то є освіта не так уже й зле. Природний добір - одні прорвуться, інші створять сприятливий соціальний фон. Щодо географії моїх подорожей, будьте певні, не був лише в Австралії, Японії та Норвегії, в інших частинах світу вдалося відвідати бодай одну-дві країни, але з інтернетом почуваюся космополітом у хорошому розумінні цього слова. І на завершення, прагнути і чіплятися за життя благородна перспектива, але поки додряпаєшся чогось - уже вечір, і ВНУ люблю, бо то є частина мого життя, яке не зміниш, і жив я не в Конго, не в Оксфорді, а у Луцьку, а спілкуюся з випускниками і Гарварду, і Кембріджу, і, звісно, КНУ та почуваюся комфортно і, часто, на одній хвилі. Світ, як я його відчуваю, немає меж ківерцівського району чи провінції Лімбург, життя тече так, як воно мусить текти, і там, де тільки можливо. Єдине протиприродне прагення - жалкувати за можливостями, які не реалізовані - це глупота, бо вони НЕ МОЖУТЬ БУТИ РЕАЛІЗОВАНІ в силу низки об`єктивних обставин. Щиро зичу сучасним спудеям віднайти себе, а Коцан, працює як розуміє, перегне поріг терпимості київського істеблішменту - виженуть, а ні, то створить ще не один центр кар`єри...
Журналіст Показати IP 17 Січня 2011 07:53
Незалежному. Коцан підняв вивіску ВНУ, тобто, начіпляв йому всяких звань і епітетів. Звання - це непогано. Статус"національний", наскільки мені відомо, автоматично піднімає зарплату викладачів на 40%. Губа - не дура, кажуть у народі. Але зміна "вивіски" не змінила суті, начинки (румяний пиріг з мухами), якості знань, попиту на випускників, заскорузлості і відсутності мобільності вишу по оперативному впровадженню нових спеціальностей і ще десятка негативів, які важким тягарем висять на плечах ВНУ. Це все нагадує казку про соломяного бичка або, скажімо, напудрену і "надушену" французькими духами і дорогою косметикою даму в віці 90 років, яку на мотузці ведуть під вінець. Суті то немає! Відчувається, що в коментарях в якості адвокатів виступають викладачі разом з секретаркою-хамкою, про яку тут пишуть. Краще б не виступали - дуже примітивний і некваліфікований захист. Один з моїх опонентів - "НЕЗАЛЕЖНИЙ" - очевидно, випускник ПТУ або заочник колишнього Луцького учительського інституту, і на фоні його освіти і інтелекту ВНУ для нього виглядає Гарвардом, а Коцан - ректором Гарвардського університету. Ніяких принципових мір по "лікуванню" освіти в цьому виші не помічається і не пропонується. Акценти ставляться на звязки в Києві, на вибивання і розподіл бюджетних ресурсів і "рекламу". Тактика нагадує пізній СРСР: гострі проблеми замовчуються, а головним інструментом в керівництві являються директивні вказівки ректора. З тим, щоб адвокати ректора пізнали суть свого вишу, треба на все глянути навіть не з висоти пташиного польоту, а просто зі сторони. Добре придивитись і без особливого напруження зору ви побачите гнійні чиряки вузу, які невдовзі почнуть лопати. Цей негативний процес повільний і не для всіх помітний, але драма в тому, що він незворотній. Тобто, може трапитись так, що згадану вище напудрену даму, яку тягнуть під вінець, доведеться бальзамувати.
SET Показати IP 17 Січня 2011 08:54
Багато хто не звертає увагу на те, що ті ж "базарники" із вищою освітою здобували її в процесі так сказати своєї щоденної роботи, тобто торгували на базарі і паралельно вчилися, а як вчаться такі люди відомо всім - пів кіло ковбаси + банка огірків = здана сесія. Хоча є багато людей із тих же базарників, хто дійсно здобув знання власними силами, однак через певні обставини життя просто змушені йти працювати не за спеціальністю, щоб ВИЖИТИ...
єва Показати IP 17 Січня 2011 09:38
а подляшаник вася ще досі бігає за цнотливими дівчатками? чи вже заспокоївся, поліське бидло?
Адам до єва Показати IP 17 Січня 2011 10:26
Бігати-то всі ми бігали по-молодості. А Вас конкретно часто доганяв, Єво?
Кет Показати IP 17 Січня 2011 10:38
Хочете вірте, а хочете - ні, але саме на 1 "Ярмарку кар'єри" (2007 р.) я та 3 моїх друзів знайшли собі першу роботу, ще будучи студентами останнього курсу.
Квіточка Показати IP 17 Січня 2011 17:49
Ото почитала і дивуюся нашим людям, закунчила цей вуз, щодо хабарів то в переважній більшості студенти самі їх пропонують, бо невчаться. Схеми відкату діють у всіх державних підприємтвах. Нічого поганого в тому, що Коцан робить ремонти нема, принаймі взимку не холодно, а то при Олексеюку, щілини у вікнах були такі, ми спеціально не сідали біля вікон бо було холодно. А зарплатню платить не Коцан, а Табачник. І я пам'ятаю часи Олексеюка, тоді все фінансування йшло на один хімічний факультет, там були ремонти, обладнання, одним словом все! Тоді як інші факультети оминали ці привілеї. Хай він не такий розумний, але він менеджер, а наукою повинні займатися науковці, а бізнесмени такі як він шукати для них гроші.
Студент Показати IP 17 Січня 2011 19:28
Відгукнулась ще одна дама - випускниця з ВНУ - ні коми, ні крапки, ні тире. Таке може нести лише людина з клімаксом при повній цнотливості. Краще читати телефонний довідник, ніж цю муру. Юра, забери текст цієї пацієнтки психлікарні №2 (Олика), бо вже доходить до того, що Коцан має стояти на базарі і торгувати редискою, щоб заробити гроші для університету.
Орися Показати IP 17 Січня 2011 19:57
Я не знаю що поганого вам зробив Ігор Ярославович,але на відмінну від інших ректорів він вже багато чого зробив для ВНУ.Аа на рахунок роботи,вам нагадаю,університет навчає,а не працевлаштовує.
шизик Показати IP 19 Січня 2011 11:13
Шановна Квіточко! Зарплату влітку вчасно не видавали ще за тих часів, коли Табачник не був міністром освіти. Чомусь тоді ЛНТУ отримував гроші вчасно. Не говоріть те, чого не знаєте.
Маруся Показати IP 20 Січня 2011 14:36
А мені нравиця ВНУ, бо я там вивчилась на вчительку. Я заканчувала педфак, але зараз преподаю укрмову і літіратуру в Старовижовському районі. Всьо в мене нормально. Тут вийшла замуж. Чоловік сильно не пє і не бєця. Я щаслива.
шизик Показати IP 20 Січня 2011 18:37
"Марусьо-провокатор", хочеЦя паказатІ, шо ВНУ тіко бЄзграмАтних випускає? Нічо, главне в жизні, як Вам відомо - шоби вийти за такого чоловіка, шо не пє і не бєця!
Васько Показати IP 22 Січня 2011 00:40
Коцан за вивіску ВНУ зплатив Ніколаєнку гроші, і за посаду ректора заплатив, і по сьогоднішній день платить. Цікаво,коли в нього гроші намиті в Укрспецюсті і у ВНУ з 2006 р. закінчаться? Джека-спиртовоз ректор???? Ну-ну!!!! Який ректор - такий і вуз - така й освіта. Дивно, що ті викладачі вишу, які дійсно є елітою краю і справжніми науковцями терплять це стихійне лихо під назвою - Коцан. Шкода, що за гроші нині можна купити таку посаду. А її треба заслужити. А так це чудо(Коцан) вже пять років смішить всю Волинь своїм "глибоким інтелектом". Це ж треба бути таким недалеком, щоб вчепитися за незаслужену ним посаду ректора, і навіть не додуматися вчасно з неї достойно піти. Коцан чекає, коли його виженуть, а його імя викреслять з історії університету, як жахливе недорозуміння.
Аня Показати IP 22 Січня 2011 00:54
А якщо ще зміниться мер і голова облдержадміністрації, то скільки разів Коцан відкриватиме Центр карєри? Що тільки Джека не придумає, аби показати всім що його страшно підтримує адміністрація. Не розуміє, що його пісенька вже проспівана і це чудо-юдо назавжди покине вищу освіту.
Ірина Показати IP 11 Березня 2011 18:18
що ви всі на того Коцана бочку котите? Заздрите? Придурки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus