USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Коти-переселенці: як улюбленців евакуйовували з-під обстрілів до Луцька

8 Жовтня 2023 07:17
Близько тисячі переселенців, які переїхали на Волинь із домашніми улюбленцями, звернулися по допомогу до спільноти «Допоможи біженцям з тваринами». У ній згуртувалися ті, хто сприймає своїх тварин, як членів сім’ї.

Юлія Ткаченко з дітьми – серед тих, хто не уявляє свого життя без домашніх улюбленців. Родина разом із двома котами переїхала до Луцька з Луганщини рік тому, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Кіт постійно нервовий, а кішка досі ходить за нами кругами», – говорить Юлія.

Дівчина – з Рубіжного. Вдома опікувалася тваринками, зокрема, брала на перетримку вуличних котиків: тимчасово оселяла їх у себе, лікувала, стерилізувала та шукала їм нових господарів. Так у сім’ї з’явилися Філя та Сіма. Котам дуже довго не могли знайти нових надійних господарів, тому діти наполягли: вони лишаються в нас.

Коли в перший день виїжджали з міста, котів залишили в Рубіжному в бабусі, бо самі не уявляли, яка дорога попереду. Дорогою потрапили в окупований Енергодар. Ледь виїхали, і тільки через два тижні дісталися до Луцька.

За котами дуже сумували. Побачилися через місяць, коли бабуся привезла їх на Волинь.

В одному кошику – два кота і собачка. Спочатку машиною, потім поїздом, а далі автобусом. Домашні улюбленці об’їхали пів України. Стресу зазнали немало.

Як зазначає Юлія, улюбленці дуже схудли, адже їм доводилося їсти те, що було.

«Це зараз вони вже колобки, а тоді – лиш хутро і кістки», – каже дівчина.

Кіт Філя страждав від кількаразової контузії. Його лікували в клініці.

Господарі наголошують: про те, аби лишили котів на Луганщині, мови не було.

«Ми їх ще діставали з-під диванів. Адже як бахкати почало, то в нас будинок затрусився», – пригадує Юлія.
На Волині діє спільнота «Допоможи біженцям з тваринами». Там згуртувалися ті, хто, незважаючи на обстріли, втрату дому, іноді рідних, подбали про те, щоб вивезти своїх тваринок із небезпечної зони. Цим людям допомогли волонтери.

«Понад 500 тварин і більше тисячі людей звернулися. Ми допомагаємо кормом, нашийниками, ліками, засобами від паразитів», – говорить волонтерка Наталя Петрук.

Вона розповідає, що Юлія Ткаченко з Луганщини зараз збирає кошти на автомобіль для чоловіка-військового. Він захищає Україну на фронті ось уже п’ятий рік. Зараз він під Бахмутом. Юлія плете вироби з бісеру, розмальовує воєнні трофеї й передає на благодійні аукціони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 8 Жовтня 2023 09:38
Молодці!!! Побільше б таких діточок та людей вцілому!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus