USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ковельські художники творять заради Перемоги

10 Серпня 2022 06:00
Днями у виставковій залі Ковельського історичного музею презентували нову експозицію «Творимо заради Перемоги».

Свої роботи представили 24 місцеві художники. Вони згуртувались і вирішили віддати на продаж власні полотна, аби підтримати військових, повідомляють у Ковельській міській раді.

У залі можна побачити картини, створені до війни, але є й чимало написаних уже в нових реаліях сьогодення.

«Я не можу йти на фронт, але можу брати в руки пензля і творити. Кошти ж перерахувати на потреби наших воїнів, а необхідно сьогодні дуже багато. Сподіваюся, що ця виставка надихне й інших людей робити подібні пожертвування», – зазначила під час відкриття авторка полотна «Зустріч військового зі своїм сином» Алла Кузьмук.
Частина нинішньої експозиції, присвячена загиблому Герою Єгору Лобанову. Його дівчина Ольга Казімирова створила кілька картин у пам’ять про коханого. Вірші до них написали автори, які не всі навіть були знайомі з хлопцем, але вражені його подвигом. Ковельчанин врятував вісім життів. Його посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
У країні, де вирує війна, де життя бореться зі смертю, творчі люди теж не можуть залишатись осторонь. Під час різноманітних благодійних заходів у Ковелі вже було зібрано понад 140 тисяч гривень. І цю естафету доброчинності підхопили художники.
«Друзі, меценати і поціновувачі живопису! Є прекрасна нагода поєднати приємне з дуже корисним: придбати картину в галереї мистецтв і одночасно допомогти нашим доблесним воїнам ЗСУ! А вибрати є з чого – за техніками, жанрами, власними симпатіями до певних авторів. Творімо добрі справи, бо разом ми – сила», – написала на своїй сторінці у Фейсбуці одна з авторів Оксана Цюп’яшук.

Виставка діятиме до кінця серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus