USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен п'ятий українець може залишитися без пенсії: хто і чому в зоні ризику

25 Листопада 2021 12:22
Кожен п’ятий українець ризикує залишитися без пенсії та соціального захисту через неофіційну роботу, прогнозує уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Все через нові вимоги законодавства: вже у 2027 році, щоб вчасно отримати пенсію, треба буде мати 35 років стажу для чоловіків і 30 років для жінок.

Чи готові українці додатково відкладати собі на заслужений відпочинок, розповіли у Сніданку з 1+1.

Соціологи компанії Gradus з’ясували: більшість жителів українських міст віком від 18 до 60 років не відкладають на пенсію. Третина навіть не планують це робити, бо сподіваються на виплати від держави.

Читати ще: Українці, яким зараз 30, на пенсії житимуть на $2 в день. Відео

«Ми всі звикли до того, що держава повинна нас забезпечити. Ніхто нас не навчив, що ми повинні взяти на себе зобов’язання за своє життя», – каже членкиня ради Всеукраїнської асоціації недержавних пенсійних фондів Ольга Бондаренко.

Експертка пояснює: кожне наступне покоління пенсіонерів усе сильніше відчуватиме дефіцит грошей.

«Люди, які народилися після 1980 року, вже не будуть мати своєї пенсії. Буде якась мінімальна соціальна виплата. Вже є одне покоління українців, які не будуть мати гідної пенсії. Це нинішні пенсіонери, а ще ті, хто буде виходити на пенсію», – наголосила Ольга Бондаренко.

Свою другу пенсію в недержавних фондах зараз накопичують близько мільйона українців. Вкладені гроші не просто зберігаються, вони працюють на примноження. «Ці кошти інвестуються у різні бізнес-інструменти, інвестиційні інструменти, які працюють у державі. Це державні облігації, банківські метали, депозити», – пояснила спеціалістка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Клава Показати IP 25 Листопада 2021 12:56
на зорі незалежності, аби спасти кошти від галопуючої інфляції, нас вже обдурили трасти, про які Кучма підписав закон (аби красти)..
Олексій Показати IP 25 Листопада 2021 12:59
Треба спочатку дожити до пенсійного віку
Працюючий громадянин Показати IP 25 Листопада 2021 13:04
А як же бути з виплатами страхових внесків до Пенсійного фонду України, так називаючими ЄСВ - єдиними соціальними внесками, які відраховуються з кожного працюючого громадянина України, в зв’язку з чим в подальшому таким громадянам держава гарантує виплати пенсій??? Все цікавіше і цікавіше!!!
Анонім Показати IP 25 Листопада 2021 13:21
ці мастаки все хочуть заробити на страхові бідності в літньому віці. які гарантії дає експерт-представник альтернативного державному пенсійного фонду? - жодних. мовляв, зараз робіть внески, які ми ПОТІМ компенсуємо. зарано активізувалися, панове-дільки, афера ощадбанку срср ще не забулася :))
Всім Показати IP 25 Листопада 2021 14:47
Нікого не залякати відсутністю копійчаної пенсії
Анонім Показати IP 25 Листопада 2021 15:00
Треба йти в пенсійний фонд і писати заяву,щоб з мене,працюючого,не вираховували ЄСВ,тому що я не буду отримувати пенсію?Знов крадуть мої гроші?Я працюю з 18 років і в мене вираховують усі податки,а тепер заявляють,що я не буду отримувати пенсію?!?!?!
Анонім до Анонім Показати IP 25 Листопада 2021 15:08
молодець, сідай 5!
Олег Показати IP 25 Листопада 2021 15:25
Не кожен п'ятий, а кожен другий не отримає пенсії через те, що просто не доживе до пенсійного віку
Народна прокуратура Показати IP 25 Листопада 2021 15:58
"...буде якась мінімальна соціальна виплата. Вже є одне покоління українців, які не будуть мати гідної пенсії. Це нинішні пенсіонери, а ще ті, хто буде виходити на пенсію..." По-перше, видається мені, що пенсія не буде відрізнятись від цієї соціальної виплати, хіба на якість сто-двісті гривень. По-друге, в Україні ніколи й не було гідної пенсії, і це не одне покоління, а постійно
Хто не був піонером Показати IP 25 Листопада 2021 16:21
Не буде пенсіонером.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus