USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Крафт, вінтаж та ток-шоу без цензури: чим дивуватиме «Вітраж Вікенд» у Луцьку

23 Грудня 2021 12:47
25-26 грудня в Луцьку відбудеться «Вітраж Вікенд» – дійство у форматі сiті-фесту на зразок популярних у столиці «Київнес», «Кураж Базар» чи «Всі Свої».

Мета івенту – показати все найпрогресивніше в місті у незвичній локації, кажуть організатори. Саме тому фестиваль відбуватиметься на 2000 квадратних метрах промзони на Ковельській, 40. До відбору резидентів підійшли дуже ретельно. Діятимуть, зокрема, зони «Вінтаж» та «Крафт», де можна буде познайомитися з людьми, які творять унікальні речі, а також обрати щось собі чи на подарунок.

Організатори пояснюють, що обирали якісні локальні проєкти, які пропонують креативну презентацію, не копіюють масмаркет, є екосвідомими та підтримують філософію свідомого споживання. І головне – це бренди, яких не зустрінеш на традиційних ярмарках чи на ринку. Вони продають за кордон, творять унікальні речі, а деякі мають цілі виробництва, але їхній формат заходів – це івенти про сучасну культуру.

Читати ще: Нетипова тусовка в промзоні: «Вітраж Вікенд» у Луцьку розсекретив локацію

Вінтаж на «Вітражі» – зона, де представлені речі, що живуть друге життя, а герої зони вінтажу – це маленькі бренди з душею, які бережуть планету і всіляко намагаються зменшити вплив на неї. Тут представлять предмети інтер’єру з еколози, декор і посуд з використаних пляшок, різноманітні антикварні речі.
Крафт-point на «Вітражі» – це місце зустрічі локальних виробників їстівного та естетичного оригінального місцевого продукту. Це крафтова їжа, напої, посуд, кераміка, виробники одягу та косметики з особливою філософією ставлення до середовища і свого споживача. Тут будуть знаний на всю Україну луцький бренд взуття Ikos, макраме-прикраси, корисні солодощі – пастила і крафтовий шоколад «Sisters A. CHOCOLATE», зроблений за технологією bean to bar, трендові бенто-торти, натуральна косметика, виготовлена з лаванди, що росте біля Луцька, плетені килими і домашні капці, новорічні прикраси для дому та святкові екопідсвічники тощо.

Крім того, можна буде обрати і одяг місцевих дизайнерів, що не представлений у жодному з магазинів Луцька, але вражає якістю і самобутністю, зокрема – Світлани Головачук, а також косметику бренду «EVO», яку виготовляють з турботою про красу і природу.

На учасників фестивалю, обіцяють організатори, чекає неймовірна концентрація краси у атмосферній святково оформленій локації, яка буде чи не суцільною новорічною фотозоною.

Однією з фішок «Вітраж Вікенду» будуть змістовні розмови про співтворення Луцька. Спікер-зона буде локацією, де у форматі ток-шоу без цензури спілкуватимуться з цікавими людьми з різних сфер.

«Ми запросили крутих людей, які творять неймовірні проєкти, поділитися досвідом та розповісти про свої секрети нашим героям та геройкам», – кажуть організаторки.
У суботу, 25 грудня, на спікер-зоні відбудеться перформанс від письменниці Орести Осійчук, а радіоведучі Анастасія Передрій і Вікторія Жуковська розкажуть про те, як всеукраїнські проєкти розвивають місто.

Цього ж дня священник розповість про Різдво, віру в дива та традиції у світі new normal.

Окрім цього, будуть і розмови про туризм та приватну освіту через призму Луцька.
У неділю ж, 26 грудня, на імпровізованому ток-шоу психологиня Ольга Лазаренко розповідатиме про волинську ментальність, а одна з натхненниць «Вітражу» Юлія Євпак спілкуватиметься про розвиток спільнот та ціннісні меседжі на пів мільйона переглядів.

Сергій Шараєвський розкаже про волинський вклад у розвиток українського кіно, а Андрій Разумовський – про тенденції розвитку сучасної інфраструктури міста.

Кожна розмова буде цікавою та концептуальною, запевняють організаторки.

Нагадаємо, квиток на фестиваль «Вітраж Вікенд» можна купити за кошти в межах «ковідної тисячі», а виручені із продажу квитків гроші спрямують у Фонд боротьби з раком.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus