USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Країни G7 виділять 1 млрд доз вакцин для всього світу

11 Червня 2021 08:14
Країни «Великої сімки» планують виділити мінімум 1 млрд доз вакцин від коронавірусу для інших держав.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, пише ТСН з посиланням на Associated Press.

За його словами, половину цих вакцин поставлять США, а Велика Британія – 100 млн доз.

Раніше президент США Джо Байден вказував, що Вашингтон пожертвує 500 млн доз препаратів від COVID-19 для інших країн. Білий дім уклав угоду з компаніями Pfizer і BioNTech про придбання 500 млн доз розробленої ними вакцини від коронавірусу.

Перша партія з 5 млн доз буде поставлена з Великої Британії в найближчі тижні, а решту доставлять протягом наступного року.

Тим часом британський прем’єр-міністр очікує, що інші країни G7 також пообіцяють допомогу в постачанні вакцин, бо це допоможе всьому світу відновитися від коронавірусу.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон підтримав ініціативу Байдена, заявивши, що Європа повинна зробити те ж саме. За його словами, до кінця року Франція виділить щонайменше 30 млн доз іншим країнам.

Проте цього буде недостатньо для забезпечення необхідної кількості доз для розв’язання проблеми коронавірусу в світових масштабах. Раніше в ВООЗ оцінили цей показник в 11 млрд доз.

Для вакцинації одну людину препаратом від Pfizer необхідно ввести дві дози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus