USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Кремінь» виявився неміцним, або Розгромна перемога «Волині» над чемпіоном. Фоторепортаж

5 Вересня 2019 08:44
У минулому турі «Волинь» зустрічалася з командою, яку, як і «хрестоносців», вважають однієї з претендентів на підвищення у класі, – київською «Оболонню-Бровар». У тому матчі підопічні Андрія Тлумака мали моменти для того, аби порадувати луцьких вболівальників та привезти додому перемогу. Проте гра завершилася з нулями на табло. Незважаючи на те, що перемогу здобути не вдалося, команда зіграла на нуль вперше за багато матчів, що свідчило про те, що «Волинь» помаленьку виходить з кризи, про яку казав Андрій Тлумак на одній із післяматчевих пресконференцій.

Чи так це чи ні – можна було перевірити вже у наступному турі чемпіонату. Екзаменатор – кременчуківський «Кремінь», в якого було на два очки менше, ніж у «Волині» перед сьомим туром. У минулому сезоні кременчуківці стали чемпіонами Другої ліги та підвищилися у класі. Цікаво, що команда з Кременчука в цьому сезоні не залишала поле без забитого голу, зокрема, у минулому турі вони відібрали очки в одного з лідерів Першої ліги краматорського «Авангарду», зігравши внічию (1:1), а до того перемогли «Черкащину» у Кубку України (2:1), пройшовши далі. Тож можна сказати, що назва цілком відповідає кременчуківцям.

Чи був міцним «Кремінь» у матчі з «Волинню» – далі у матеріалі. Команди виходили на поле, а їх зустрічали фанати. До слова, до Луцька на матч приїхав лише один вболівальник «Кременя», подолавши понад 700 кілометрів.
На позицію центрфорварда у «Волині» повернувся номінально центральний захисник Міха Горопевшек, а Ігор Карпенко розпочинав зустріч на фланзі півзахисту. «Волинь», хоч і не одразу, але все ж на правах господарів заволоділа перевагою на полі та у грі – лучани подовгу володіли м’ячем, передаючи його від одного гравця до іншого та намагаючись знайти прогалини у захисті гостей, наблизившись до їхніх воріт.

Перший момент у матчі мав Ігор Карпенко, але номінальний форвард не зумів замкнути передачу Дениса Кожанова, пробивши повз ворота. Також почав пристрілюватись і Горопевшек, який кілька разів вигравав повітря та пробивав головою. З-за меж карного майданчика пробивав і Хагназарі, якому класно скинув під удар Горопевшек.
Втім, взяття воріт трапилося дещо пізніше: на 32 хвилині Кожанов на фланзі отримав м’яч та навісив до штрафної, де Горопевшек головою класно підправив м’яч у дальній кут воріт, на що воротар «Кременя» Орест Будюк навіть не став реагувати – 1:0, і волинський захисник-бомбардир побіг святкувати з партнерами по команді своє четверте взяття воріт у нинішньому чемпіонаті.
Далі про себе нагадали й гості, які намагалися одразу ж відігратися, втім удари Сафонова та Нечипоренка в рамку воріт Неділька не потрапили. Відзначимо, що на 40 хвилині поле у «Волині» через ушкодження вимушений був покинути Тарас Михалик, замість якого вийшов Олександр Климець. Натомість Горопевшек, виконавши свою роботу у нападі, зайняв звичну для себе позицію центрального захисника, Карпенко грав на вістрі, а Климець на правому фланзі півзахисту.
Вже у доданий до першого тайму арбітром час «Волинь» зусиллями Бартуловича заробила штрафний неподалік карного майданчика «Кременя». Денис Кожанов пробив, а капітан гостей Сергій Ченбай підправив «кулястого» так, що він залетів у ворота його команди. Тож з рахунком 2:0 команди пішли не перерву з впевненою перевагою "Волині".
На початку другого тайму «Кремінь» одразу ж намагався відігратися, зокрема, гості організували швидку атаку, яку ефектним ударом з-за меж карного майданчика завершував Нечипоренко, втім сейв Віталія Неділька був не менш ефектним.

А на 51 хвилині капітан «Кременя» Сергій Ченбай ще більше посприяв тому, щоб «Волинь» здобула позитивний для себе результат, збивши Дениса Кожанова та заробивши другу жовту картку. Відтак, він вимушений буде передати капітанську пов’язку партнеру по команді та покинути поле. До слова перший гірчичник капітан гостей заробив на 48 хвилині. Після матчу старший тренер кременчуківців Сергій Свистун скаже, що там не можна було давати другу жовту, адже це було звичайне порушення. Проте момент фолу можна оцінити на фото.
Потому «Волинь» почала нарощувати темп, загрожуючи воротам гостей, зокрема Денис Кожанов міг робити рахунок розгромним, але м’яч після його удару в дальній кут розминувся зі стійкою.
Щоправда, третє взяття воріт не забарилося. У «Волині» вже вдруге у цьому матчі тренерський штаб вимушений був проводити заміну через пошкодження гравців: замість травмованого Хагназарі на поле вийшов нападник Віталій Пономар. І вже буквально за хвилину Пономар святкував взяття воріт, замкнувши простріл Цюпи та довівши рахунок до розгромного – 3:0.
«Хрестоносці» могли зробити рахунок ще більшим, але удар Пономаря вже в падінні відбивав Будюк, а гарматний удар Бартуловича в тій же атаці прийняла на себе поперечина.

Далі волиняни влаштували поблизу воріт «Кременя» справжній хіт-парад гольових моментів: забивати могли Кожанов, Курко, ще два моменти мав Пономар, також пробивали Бартулович і Горопевшек. Натомість поки волиняни розважалися, створюючи моменти, тренерський штаб паралельно робив заміни, даючи ігровий час виконавцям з найближчого резерву.
У підсумку, «хрестоносці» не зуміли реалізувати бодай один із моментів після третього голу, але святкували впевнену та логічну перемогу над минулорічним чемпіоном Другої ліги.
Після матчу Андрій Тлумак скаже, що команда виконала все, що їй говорили перед грою, а самі футболісти потроху виходять з кризи після стикових матчів за вихід у «вишку» з «Карпатами». Натомість старший тренер «Кременя» Сергій Свистун нарікав на непрофесійне суддівство, але все ж привітав волинян з закономірною перемогою.
Після цієї звитяги «Волинь» піднялася на шосту сходинку та наблизилася до лідерів турнірної таблиці, а вже у неділю «хрестоносцям» на виїзді доведеться помірятися силами з «Інгульцем», тож чи буде для «Волині» фіналіст Кубка України таким же «міцним», як «Кремінь», побачимо 8 вересня у 8 турі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus