USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Кремль втручається у референдум в Македонії – заява США

17 Вересня 2018 11:00
Міністр оборони США Джим Меттіс засудив намагання Росії використати гроші для впливу на результат референдуму про зміну назви Македонії. Це робиться для того, аби більшість македонців проголосували проти.

Про це повідомляє Associated Press.

Так, міністр наголосив, що у фінансуванні Москвою проросійських груп немає сумнівів. Кремль хоче, аби на референдумі більшість людей не підтримали зміни назви країни.

Вони перевели гроші, і вони також проводять більш широкі кампанії впливу. Ми повинні дати македонському народу самому прийняти рішення, – сказав Меттіс.

Меттіс зазначив, що він та інші союзники по НАТО відверто говорять у відкритій пресі про факти маніпуляцій з боку Росії.

"Ми не передаємо гроші людям за лаштунками, ми не збираємо партії, які ми контролюємо або намагаємося контролювати", – пояснив він.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що російські спецслужби хочуть зірвати політичну угоду, в результаті якої НАТО розшириться. Йдеться про домовленість щодо перейменування Македонії в Північну Македонію.



До слова, днями кілька тисяч македонців зібралися в столиці Македонії Скоп'є, щоб висловити свою підтримку членства в НАТО і Європейському союзі і зміни назви країни.

Чому в Македонії хочуть провести референдум? Парламент Македонії підтримав проведення референдуму про зміну назви країни 30 вересня, що відкриває їй шлях у ЄС і НАТО. Греція і Македонія уже декілька десятиліть сперечаються щодо назви останньої. Греція зазначає, що назва країни містить територіальні претензії щодо грецької провінції з однойменною назвою. Відповідно до укладеної нещодавно угоди, колишня югославська республіка змінить назву на Республіка Північна Македонія.

На референдумі громадяни повинні будуть відповісти на таке питання: "Чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?"
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
!- Показати IP 17 Вересня 2018 13:29
І тут скрєпануті своє рило сунуть ...
Я Показати IP 17 Вересня 2018 18:06
тільки америкоси мають повне право влазити в усі країни в які вони вважають за потрібне і робити там те що вони вважають за потрібне... Це право наглосаксів!!! Якщо хтось робить хоч щось схоже наглосакси завивають про демократію і якісь цінності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus