USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кучма залишив Тристоронню контактну групу

28 Липня 2020 13:18
Голова делегації України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент Леонід Кучма залишив свою посаду.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передає Бабель.

Президент Володимир Зеленський заявив, що робота Кучми в Мінському процесі була надзвичайно важливою та водночас складною, і зазначив, що з шаною та повагою ставиться до його рішення про припинення участі в діяльності ТКГ.

«Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому», – сказав Зеленський під час зустрічі з Кучмою у вівторок.

Зі свого боку Кучма зауважив, що й надалі у разі потреби готовий ділитися досвідом і надавати консультації щодо кроків на шляху до встановлення миру.

У червні минулого року Зеленський повернув Кучму до Тристоронньої контактної групи.

У кінці вересня 2018 року представник України в ТКГ Леонід Кучма повідомив, що збирається покинути цю посаду. Кучма заявив, що залишить ТКГ щодо Донбасу, коли досягне критичного віку. 9 серпня 2018 року Кучмі виповнилося 80 років.

Після цього Україну на засіданнях ТКГ представляв дипломат Руслан Демченко. При цьому саме Демченка називали одним з найбільш вірогідних наступників Кучми в ТКГ.

22 листопада 2018 року Петро Порошенко призначив експремʼєр-міністра Євгена Марчука представником України у Тристоронній контактній групі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 28 Липня 2020 17:36
ага. ділитися досвідом, як державу засунути під протекторат рассєї і довести економіку до ручки
Еге Показати IP 28 Липня 2020 23:02
кучма непокаранний замовник вбивства Гонгадзе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus