USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Купатися заборонено: у Теремнівських ставках виявили кишкову паличку

10 Червня 2021 07:00
Вода у Теремнівській водоймі не відповідає нормі за мікробіологічними показниками. Там перевищений показник кишкової палички.

Про це Суспільному розповіла завідувачка відділення лабораторного центру Оксана Колобкова.

На Центральному пляжі міста вода відповідає нормам.

В лабцентрі кажуть: дослідили зразки з 28 водойм області. Кишкову паличку виявили лише у Термнівській водоймі. «При нормі 5 тисяч, на сьогодні становить 9 тисяч 300. Тому рекомендації Луцькій міській раді виставити знаки про заборону купання», – каже Оксана Колобкова.

Купальний сезон у Луцьку стартував 1 червня. На рятувальному посту поруч з Теремнівськими ставками висить жовтий прапорець, що попереджає про заборону купання.
Луцька міська рада цього сезону на облаштування пляжів міста з міського бюджету виділила 650 тисяч гривень, – розповів посадовець міськради Юрій Кирилюк.

150 тисяч гривень виділили на благоустрій, лабораторні аналізи та впорядкування постів і 500 тисяч – на заробітну плату, страхування, обстеження підводної частини, навчання рятувальників і закупівлю обладнання для рятувальників.

Термін купального сезону у місті встановлено з 1 червня по 31 серпня. Лабораторні дослідження усіх об’єктів довкілля та місць масового відпочинку проводять двічі на місяць. У середині червня повторно тестуватимуть якість води на двох пляжах у районі Теремне та Центральному парку, – розповіла завідувачка відділу обласного лабцентру Оксана Колобкова.

Зі слів, начальника відділу УДСНС в області Олександра Бугайчука на Волині визначено 32 місця відпочинку. Найбільша така кількість у Ковельському районі. В Шацькій тергромаді на сьогодні визначено 13 місць. Буде організована робота 16 рятувальних постів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
доречі Показати IP 10 Червня 2021 07:54
А шо то за будівлю будують в охоронній зоні става?
Анонім до доречі Показати IP 10 Червня 2021 11:24
А то відпочинковий комплекс. Елітний, не для всіх звичайно. А вине заздріть.
доречі до Анонім Показати IP 10 Червня 2021 11:40
хто заздріть? слово не розібрав ''вине''

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus