USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Купуй корову, щоб гнати самогон: чому законодавці хочуть поєднати два непоєднуваних продукти

15 Жовтня 2020 08:29
Законодавці хочуть легалізувати продаж міцних напоїв домашнього виробництва, але для цього треба мати корову. Може, й не одну. Паралельно із самогоном доведеться продавати і молоко.

Так, на 150 літрів самогону потрібно здати тонну молока. Корова в середньому на добу дає тридцять літрів. За місяць виходить майже тонна. Хочете поставити самогоноваріння на конвеєр і продавати більше – доведеться завести не одну корову, йдеться в сюжеті ТСН.

Оскільки виробництво молока в Україні падає, багато хто не хоче мати справу з такою важкою роботою заради копійчаного товару, влада сподівається таким чином стимулювати українців до купівлі корови з подальшим продажем молока. Подібний досвід раніше вдало втілила Швейцарія.

Вітчизняні молокозаводи взагалі недозавантажені. Саме, щоб урятувати цю галузь, і намагаються поєднати молоко із самогоном.
«Від самогоноваріння для таких домогосподарств, які мають корів, повинно стати тим додатковим доходом, який перекриє можливі збитки, або низку прибутковість від вироблення молочних продуктів. Людина, яка знає технологічно, як гнати самогон, я думаю, що вона так само може технічно опрацювати процес, як обслуговувати корову», – зазначає Галина Третьякова, співавторка законопроєкту.

«Подібний досвід до речі, хоч як це смішно, існує. Україна має трохи іншу специфіку. Я не думаю, що це спрацює в українських реаліях», – зазначає економіст Олег Пендзин.

Таку пропозицію не всі прийняли однозначно, деякі вважають що такий закон не покращить молочну промисловість в Україні, а дасть більше можливостей для підпільного самогоноваріння.

"Це якась маячня, я не розумію, що від того, що його приймуть не будуть робити Бурячиху в селі. Будуть. Так спонукати людей, щоб вони тримали худобу, ну це по-перше, принизливо", - Олексій Лупоносов, економічний експерт.

Дійсно останнім часом в Україні значно зменшилося поголів'я корів. Проте самі ж селяни не хочуть тримати корів, бо за важку працю отримують копійки і виробники молочної продукції скуповують молоко дуже дешево.

Раніше повідомлялося, що нардепи пропонують Раді скасувати адміністративну відповідальність за виготовлення самогону для власних потреб, оскільки держава не може обмежувати «природне право громадян проводити з продуктів своєї праці міцні алкогольні напої». Проте згаданий законопроект фактично стимулює розвиток самогоноваріння, що неминуче призведе до неконтрольованого виробництва алкогольної продукції, яка буде більш доступною для споживачів, аніж алкоголь, що офіційно реалізується через торгівельні мережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 15 Жовтня 2020 09:29
Щось швидко депутати з легкої на важку дурь перейшли. Після травки таке не придумаєш, а от кокс розширює уяву. Скоро будуть пільги тим, хто випасає три і більше динозаврів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus