USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Забрати землю – споїти село: депутати від «Слуги народу» пропонують запровадити пільги за самогоноваріння

23 Вересня 2020 13:29
Депутати від «Слуги народу» виступають з черговою антинародною ініціативою. Нардепи пропонують запровадити пільги при оподаткуванні фізичних осіб-підприємців, зайнятих самогоноварінням за умови видобутку молочної сировини.

Відповідний законопроект № 4127 зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє «ЛІГА ЗАКОН».

Проєктом запропоновано внести зміни до Податкового кодексу, зокрема, встановити, що акцизний податок справляється за ставкою 0 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту із самогону, за умови виготовлення фізичними особами–підприємцями, зайнятими самогоноварінням, молочної продукції з розрахунку не менше 1 тонни молочної сировини на місяць.

Автори законодавчої ініціативи вважають, що прийняття проекту не матиме негативного ефекту, оскільки зазначене явище існує у побуті не зважаючи на обмеження, натомість спонукатиме розбудові молочної галузі, яка значно скоротилася за останні роки.

Так, дійсно, самогоноваріння є поширеним явищем в Україні, особливо в сільській місцевості, хоча, як правило, засуджується суспільною думкою, у разі реалізації виготовленої продукції на продаж.

Водночас, депутати пропонують фактично стимулювати розвиток самогоноваріння, що неминуче призведе до неконтрольованого виробництва алкогольної продукції, яка буде більш доступною для споживачів, аніж алкоголь, що офіційно реалізується через торгівельні мережі.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні вночі 31 березня ухвалила закон про відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 23 Вересня 2020 14:29
ТЕРМІНОВО !!!!!!!! авторів законопроєкту у психлікарню !!!!!!!!!
Луцьк Показати IP 23 Вересня 2020 14:36
А вони не хочуть стимулювати свій мозок і спробувати в кожній області відкрити за рахунок бюджетних коштів завод, фабрику, дати робочі місця простим людям. Скільки вже можна видавати ці антинародні "перла", невже у нас все так добре, всі ланки економіки осягнуті, дають надприбутки, лишилось неосягнутим лише самогоноваріння.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2020 14:47
Самі ж за це проголосували. Скотиняки ... тепер ще чимось незадоволені ?
Фіма до Анонім Показати IP 23 Вересня 2020 16:28
Дайош самогонний апарат в кожну хату.....і молока не тра...
шо бл?! до Фіма Показати IP 23 Вересня 2020 17:14
Яке ше молоко? Ти пробував самогон молоком запивати ? Так ото ж, молока тепер не буде, лиш одна бурачиха.
надія Показати IP 13 Жовтня 2020 15:42
Розвиток по спіралі. Чисто за Булгаковим.
яцык куля Показати IP 13 Листопада 2020 09:07
Самогон дешевле водки!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus