USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Курди висловилися за свою незалежність від Іраку, – ЗМІ

26 Вересня 2017 11:46
В Іракському Курдистані, де завершився референдум з питання про незалежність автономії від Багдада, проголосували понад 3,3 млн осіб.

Як оголосив офіційний представник Вищої незалежної виборчої комісії з виборів і референдуму Ширван Зарарі, "в голосуванні взяли участь 3 305 925 осіб", зареєстрованих для участі в плебісциті в Іракському Курдистані. Зарарі зазначив, що "частка тих, хто прийшов віддати свій голос на референдумі склала 72,16%", передає ТАСС з повиланням на іранський телеканал Al Sumaria, - інформує «Дзеркало тижня».

А за даними курдського телеканалу Rudaw, в окремих містах Іракського Курдистану за незалежність регіону виступили понад 95% голосуючих.

Голосування на референдумі про незалежність Іракського Курдистану завершилося в понеділок, 25 вересня, о 19:00 за місцевим часом (збігається з київським). Як повідомив раніше виборчком, остаточні результати цього плебісциту будуть оприлюднені протягом 72 годин.

ЧИТАТИ ЩЕ: "Є велика ідея – здобути незалежність". Ввраження українця від життя у столиці іракських курдів

Нагадаємо, що раніше Туреччина, Іран і Ірак закликали Іракський Курдистан відмовитися від запланованого референдуму про незалежність, погрожуючи "контрзаходами" у разі проведення голосування.

У спільній заяві йдеться, що три держави підтвердили свою прихильність до територіальної цілісності Іраку і висловили свій "чіткий протест щодо референдуму", який вони назвали "неконституційним".

У заяві також говориться, що глави МЗС трьох держав "погодилися в цьому відношенні розглянути питання про прийняття скоординованих контрзаходів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus