USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Курортний сезон на Світязі потерпає фіаско

1 Липня 2014 09:22
Дощі та холодний червень уже зірвали половину туристичного сезону на Світязі. Цьогоріч не пощастило з погодою. Про це інформує ТСН.

Озера з кришталево чистою питною водою пустили до себе купальників лише тепер. Зважаючи на те, що сезон на Волині короткий - до вересня, а селяни не піднімали цін - то вже рахують збитки.

Директор Шацького національного парку Володимир Захарко вважає, що в цьому році кількість відпочивальників має бути більшою, ніж зазвичай. "У минулі роки в нас відпочивало до 25-30 тисяч населення. У зв'язку з цією ситуацією, я думаю, що кількість людей подвоїться або потроїться", - каже директор.

Тим часом керівник державної бази відпочинку "Мотор" Віктор Пех зазначає, що охочих відпочивати на Світязі - не так багато. "Немає поки того результату, про який нам всі розказували. Немає тих відпочиваючих, того потоку", - каже Віктор Пех.

Підприємці, які сподівалися заробити на попиті, прогадали і з погодою, і з війною. Сім'ї, у яких сини й чоловіки пішли до армії, цьогоріч не приїхали. Але ті, хто є, замість вкладати копійки в радянський відпочинок, ладні платити по тисячі гривень за номер із вигодами. Тож, волиняни відрами печуть традиційні пончики. Вигадують туристам забави і, по можливості, комфорт. Який хоч і коштує в селі недешево, але у світязьких блакитних болотах найбільша цінність залишається за самою природою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Рівне Показати IP 1 Липня 2014 09:48
Та й грошей у людей поменшало з такими курсами валюти.
Всезнайко Показати IP 1 Липня 2014 09:48
Їдьте в Крим, там тепліше...
Орест Показати IP 1 Липня 2014 09:51
Так і мало бути. Шалені гроші за неякісний сервіс, таку собі природу і фактичну відсутність інфраструктури і купи бидла поруч. Краще вже за кордон.
Олег до Орест Показати IP 1 Липня 2014 11:25
Звичайно краще, але трішки дорогувато. А ще краще - у Карпати чи на Закарпаття. Там тебе за людину вважають - і сервіс нормальний, і інфраструктура і природа ні чим не гірша, а то й краща. А полішуки понавалювали коробок в яких відпочиваючі як скотина навіть вночі більше 30 градусів спеки, очко за хлівом в якому в спеку задихнутися можна і одвічна полішуцька жадоба - розказували знайомі випадок - відпочивали вони в однієї панянки - до них на 1 день підїхав знайомий - місць не було, тож залишився ночувати в машині. Прибігла хазяйка і навела крику - мов нехай платить - він в туалет (очко за хлівом) тут ходити буде! І мусили платити. Я не дивуюся, якщо люди не мають бажання туди їхати - бидло в особі господарів та місцевих відпочинку явно не сприяє.
Петя до Олег Показати IP 1 Липня 2014 12:51
Та полюбому - а ще прийде чмо (хазяйка) в розпал вечері - то не шуми, то не ходи! Мать вашу за ногу - я на відпочинку, а не в лікарні! Діліться за принципом - тихий відпочинок + пенсіонери/ нормальний відпочинок + молодь. Але ж ні - то ж тре бабла по максимуму срубить пока сезон) Совдепія гнила
Джулія Показати IP 1 Липня 2014 10:23
Я не можу собі дозволити відпочинок за кордоном, але в ту брудну воду не полізу.
Вільна Волинь до Джулія Показати IP 1 Липня 2014 10:27
В Свіятязі чиста вода!
Анонім до Джулія Показати IP 1 Липня 2014 11:49
На Світязі вода кришталево чиста!!!
my_gift до Анонім Показати IP 1 Липня 2014 12:13
Хвали мене, моя губонько.
Петя до Джулія Показати IP 1 Липня 2014 12:55
Що-що, а вода на Світязі таки шикарна! Але якщо і далі ніхто не наглядатиме за екологією - то може бути не надовго..
Пилип Показати IP 1 Липня 2014 10:30
в Україні життя людське потерпає фіаско після майдану, а не відпочинок на Світязі!
Іван побиван до Пилип Показати IP 1 Липня 2014 10:37
Видно, ти той Пилип, що з конопель, якщо тебе до Майдану все влаштовувало.
Листок до Пилип Показати IP 1 Липня 2014 12:56
Пилип до с**ки прилип - ну чесне слово)
Ольга Показати IP 1 Липня 2014 10:46
От біда! Тепер чайковська в програші буде зі своєю турбазою!!!
воля до Ольга Показати IP 2 Липня 2014 16:32
Бідненька, а вона ж так "потратилася" на Майдан(((( Їй же тепер самій дапамога потрібна! А база її якою б не була "крутою" її персонал все одно своїми стараннями все зведе нанівець! Це й не дивно, бо вона обслугу за бидло рахує і відповідно так і платить за роботу! Так шо двадцять разів подумайте перше ніж туди якір кинути))))
НЕЛУЧАНИН Показати IP 1 Липня 2014 11:52
жадність фраєра згубила - це про місцевих бізнесменів на Світязі. сервісу нуль, а ціни як з переляку
Богдан Показати IP 1 Липня 2014 14:35
Чесно кажучи підтримую більшість коментаріїв. Більшість людей просто не розуміє що потрібно гостям. Розуміння організації відпочинку чи створення різноманітних сервісів залишає не просто бажати кращого, їх практично не має в такому обємі який потрібно. Володіючи таким унікальним ресурсом люди не хочуть бачити дальше власної огорожі. І погода тут не завжди вирішальна, не має дійсно комплексного відпочинку. Але критика критикую, але з цього потрібно робити зміни і рухатися вперед, оновляти пляжі, перебудовувати ці заклади, які важко назвати відпочинковими, створювати інфраструктуру і на закінчення ввести податки для тих людей які цим займаються
Анонім Показати IP 1 Липня 2014 17:16
в неділю була на Світязі, а там (куточок рибака) моторна лодочка безцеремонно плаває, хоча це заборонено( чи крутеликам у нас все дозволено). Місцеві розповідають,що втікачі з Донбасу(звичайно досить баблисті) вже докінця літа проплатили за оренду елітних дач до 100000 грн,(за 1 день - 1000 грн).
воля до Анонім Показати IP 2 Липня 2014 16:34
Ач які шустрі))) І бандерівців не бояться!!!
Бармалєй Показати IP 1 Липня 2014 20:48
Ціни треба ще підняти - то якраз туристів побільшає. Болгарія = Світязю. по цінах, а по сервісу Світязь повний нуль. Нє?
краб Показати IP 1 Липня 2014 22:16
ПОКИ ДОЇДЕШ НА СВІТЯЗЬ А ПОТІМ НАЗАД ТО ПІСЛЯ ТАКОЇ ДОРОГИ ЩЕ ТРИ-ПЯТЬ ДНІВ ВІДПОЧИВАТИ ТРЕБАЮ, ПЛЮС ЦІНИ ЯК В БОЛГАРІЇ, ТО ДЕ КРАЩЕ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus