USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Курсанти ЛНТУ склали військову присягу. Фото

20 Липня 2019 15:31
35 курсантів із другого випуску кафедри військової підготовки Луцького національного технічного університету склали присягу на вірність народу України. Урочистість із цієї нагоди відбулася 20 липня.

Випускники вишу пройшли навчальну програму за трьома спеціальностями: «Бойове застосування механізованих підрозділів, частин і з’єднань», «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії» та «Психологія». Згодом курсанти отримають звання молодшого лейтенанта запасу.

Читайте ще: Перші випускники військової кафедри ЛНТУ отримали погони молодших лейтенантів. Фото

Насамперед священнослужителі відправили молебень за випускників вищого навчального закладу.
«Ви даєте присягу служінню на вірність Україні, на вірність громадянам України, тому це надзвичайно відповідально. Важливо, щоби протягом усього свого життя ви завжди дійсно відповідали тим найкращим якостям офіцера. Завжди нагадую військовим, що Святе Писання наділяє військовослужбовців найкращими чеснотами, адже боронити свій народ могли лише найкращі, найвідданіші. Я певен, що тут, у цьому строю, стоять саме такі. Бажаю вам здоров’я, благополуччя, господньої благодаті. Нехай ваша нелегка служба буде якісною. Дотримуйтеся завжди своєї присяги, і нехай крок за кроком ваші звання підвищуються, а наша держава стає міцнішою», – звернувся до випускників священник.
Потому всі курсанти склали присягу на вірність народу України.
Опісля вітальне слово взяв ректор університету Петро Савчук: «Другий рік поспіль у Луцького національного технічного університету справжнє свято випуску і складання присяги офіцерів, які проходили навчання за трьома військово-обліковими спеціальностями. Вони мають можливість підсилити обороноздатність нашої країни, адже успішно пройшли курс теоретичної і практичної підготовки та поповнять лави Збройних сил України».
Також за досягнуті успішні результати в навчанні ректор вручив відзнаки найкращим курсантам вишу.
Згодом із привітаннями на адресу випускників виступили запрошені гості.

«Це важлива подія в житті курсантів. Щиро сподіваюся на їхню допомогу в захисті територіальної цілісності нашої країни», – зазначив заступник військового комісара з питань психологічного забезпечення Волинського обласного військового комісаріату, підполковник Ігор Підлісний.
Своєю чергою, головний спеціаліст управління з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Волинської облдержадміністрації Юрій Загорулько звернув увагу, що невдовзі за наказом міністра оборони курсантам присвоять звання молодшого лейтенанта запасу.

«Перші зірки на погонах – це великий важіль відповідальності за прийняті управлінські рішення та їх виконання. Можливо, частина з вас пов’яже своє життя зі Збройними силами України або іншими військовими форсуваннями. Сподіваюся, що досвід і знання, які вам передали викладачі, стануть у нагоді вашій службі, роботі та повсякденному житті», – зауважив посадовець.
«У житті кожного військовослужбовця є дві знаменні дати. Перша – коли він складає присягу на вірність українському народу. Друга – коли отримує своє перше офіцерське звання. За плином часу, звісно, багато що забудеться, але мить, коли ви складали присягу на вірність народу України, не забудеться ніколи. Можливо, хтось із присутніх дослужиться до високих офіцерських чи генеральських зірок, пройде складний шлях… Хотів би наголосити, що ви складаєте присягу не якомусь керівнику, генералу чи посадовцю, а на вірність українському народу. І коли перед вами постане питання вибори, як діяти, згадайте сьогоднішній день, і нехай ваш вибір не підлягає сумніву. Є речі, які не можуть підлягати сумнівам чи торгам, – це дане вами слово, совість, честь. Пройдіть із цими принципами крізь своє життя», – підкреслив виконувач обов’язків завідувача кафедри військової підготовки ЛНТУ, підполковник Дмитро Грисюк.
Він побажав тим, хто хоче пов’язати свою долю зі службою в Збройних силах, своєчасного отримання чергових офіцерських звань.

Далі слово взяли випускники.

«Сьогодні перед вами у строю стоять люди, які довгі два роки йшли до своєї мрії. Вони не просто йшли, вони карбували цей шлях стройовим кроком і врешті спромоглися досягти омріяної мети. Хотів би сказати, що є дуже красиві слова. Всі знають, наскільки красива форма, проте дуже небагато здогадуються, як важко її носити. Коли ти вперше отримуєш військову форму, вона дарує тобі дивне відчуття, ти ніби виділяєшся з натовпу, але водночас вона покладає на тебе дуже багато зобов’язань, які стосуються і поведінки, і етики, і твоїх рішень, тому що тепер люди, які зустрічають тебе на вулицях, судять за твоєю поведінкою не лише про тебе, а й про твій підрозділ, частину, всю армію загалом. І особа, яка одягає форму, у жодному разі не має права зганьбити цю форму, зганьбити в очах народу України честь Збройних сил», – акцентував курсант Ілля Лаговський.
Він подякував викладачам за допомогу та виховання в єдності.

Натомість курсантка Анастасія Чаусова відзначила, що відтепер українська армія стала багатшою на 35 офіцерів.

«Ми, безперечно, горді… Ми усі обрали одну дорогу, прийняли рішення служити та обороняти нашу рідну Україну. Я та наш дружній колектив із усією повагою дякуємо нашим викладачам, які змінили наш внутрішній світ, прищепили нам поняття про колективізм, розуміння того, що один у полі не воїн», – сказала випускниця.
Завершився захід урочистими гарматними залпами та виступами бойових і творчих колективів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аватар з 51 Показати IP 20 Липня 2019 22:01
В Луцку фізично не можуть вчити і навчити *бойове застосування зєднань,військових частин*, це вчать у Києві в НУОУ імені І.Черняховського.Ви хоть трохи читайте шо пишете.
Люди Показати IP 20 Липня 2019 23:44
А де танці від ректора?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus