USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Китай обіцяє передати $50 мільйонів на боротьбу з COVID-19 у світі

23 Вересня 2020 07:00
Китай зробив усе можливе, щоб подолати епідемію COVID-19 у себе і готовий допомогти іншим країнам у боротьбі з вірусом і його наслідками.

Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін у відеозверненні до учасників 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН та оголосив про конкретні кроки, які його країна готова зробити в цьому напрямку, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, за його словами, Китай планує виділити 2 млрд доларів допомоги у найближчі 2 роки на міжнародне співробітництво в таких галузях, як сільське господарство, скорочення бідності, освіта, підтримка жінок і дітей, боротьба з кліматичними змінами, а також підтримка інших країн, що розвиваються, у відновлені їх економічного та соціального розвитку країн.

Плану ООН глобальної гуманітарної відповіді на COVID-19 буде передано ще 50 млн доларів, сказав голова КНР.

Ще 15 млн доларів Пекін передасть трастовому фонду розвитку співробітництва по вісі Південь-Південь Китай-FAO.

Як заявив Сі Цзіньпін, нині китайські вчені проводять третю фазу випробувань низки антикоронавірусних вакцин. І коли ті будуть готові, вони будуть доступні іншим державам, а країнам, що розвиваються, - на пріоритетній основі, пообіцяв він.

Сі Цзіньпін також запевнив, що Китай готовий ділитися з іншими державами своїм досвідом боротьби з коронавірусом, діагностикою та лікуванням.

Він також виступив із підтримкою дій ВООЗ у ситуації пандемії і висловив переконання, що вона має продовжувати й надалі грати провідну роль у боротьбі з вірусом.

«Стикаючись з вірусом, ми повинні посилити солідарність і пройти через це разом. Ми повинні слідувати науці, повністю сприяти провідній ролі ВООЗ, а також запустити міжнародний механізм реагування для того, щоб перемогти вірус», - заявив голова КНР.

«Зараз треба знову відкривати підприємства й школи, створювати робочі місця та відроджувати економіку та відновлювати глобальні ланцюги постачання, - вважає китайський лідер. Треба не лише піднімати національні економіки, але й робити внесок у відновлення світової економіки», - заявив він.

«Вірус буде знищено, людство переможе у цій битві», - висловив переконання глава КНР.

Він закликав давати рішучу відсіч будь-яким спробам «стигматизації і політизації» теми коронавірусу. Також він закликав не створювати нових блоків і відгороджуватися від інших, адже перемогти біду можливо лише спільними зусиллями.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп виступив на Генасамблеї ООН з руйнівною критикою на адресу Китаю та закликав Організацію притягти до відповідальності офіційний Пекін за недбалі дії, що призвели до поширення коронавірусної хвороби по всьому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аndrij Показати IP 23 Вересня 2020 08:09
50 лямов это как капля воды на горячий камень по сравнению со всемирными убытками в экономике. Пусть лучше меньше мышей и собак едят....
К.лучанин Показати IP 23 Вересня 2020 10:23
Китай - батьківщина короновірусу і мав би надати $ 1млрд. а то й більше. У себе кажуть справились а вірус пішов по всьому світі і то зараз вірусологи вивчають його походження з дуже великою ймовірністю про його штучне створення в лабораторії в Ухані. Вже є перші результати про це підвердження китайського вірусолога , остаточні висновки зроблять пізніше. Для розробки вірусу був запозичений вірус у кажанів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus