USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Китай створить «розділову лінію» на Евересті через побоювання потрапляння COVID-19 з Непалу

9 Травня 2021 19:27
Китай встановить «розділову лінію» на вершині Евересту, щоб запобігти змішуванню альпіністів з Непалу, ураженого COVID-19, і альпіністів, що піднімаються з тибетського боку, в якості запобіжного заходу.

Про це пише Reuters, інформує УНН.

Базовий табір Евересту знаходиться на непальській стороні, де нині фіксують спалах коронавірусу. Уряд Непалу, якому не вистачало доходів від туризму, ще не скасував весняний сезон альпінізму, який діє, зазвичай, з квітня по початок червня, до початку сезону дощів.

Було не відразу зрозуміло, як лінія буде закріплена на вершині, крихітної, небезпечної і негостинної території розміром «з обідній стіл».

Як повідомляє інформаційне агентство Xinhua з посиланням на главу спортивного бюро Тибету, невелика група тибетських гідів-альпіністів підніметься на Еверест і встановить «розділову лінію» на вершині, щоб зупинити будь-які контакти між альпіністами з обох сторін піку.

Як повідомляє Xinhua, група з 21 громадянина Китаю попрямує на тибетську сторону.

Державне інформаційне агентство повідомило, що тибетські гіди встановлять розділову лінію перед своїм прибуттям, але не зазначається, як ця лінія буде виглядати.

Також незрозуміло, чи будуть тибетські гіди проводити «поділ», або вони залишаться в так званій «зоні смерті», де багато життів було втрачено через брак кисню, щоб утримувати лінію.

Вершина 8848-метрового піку являє собою невеликий сніговий пагорб, на якому ледь вистачає місця для півдюжини альпіністів і гідів одночасно.

Китай не дозволив іноземним альпіністам здійснювати сходження з тибетської сторони з моменту спалаху нового коронавірусу в минулому році через побоювання з приводу інфекції.

Туристам в мальовничому районі Евересту в Тибеті також заборонено відвідувати базовий табір на тибетській стороні.
У неділю в материковому Китаї було зареєстровано 12 нових випадків COVID-19. Всі вони були пов’язані з мандрівниками, які прибули з-за кордону, – порівняно з 7 випадками днем ​​раніше.

Непал повідомив про 9 023 нових випадки захворювання в п’ятницю, що є найбільшим числом збільшення інфікованих в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пхах Показати IP 9 Травня 2021 22:48
самі створили вірус а тепер бояться його потрапляння.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus