USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Китай відмовився надати ВООЗ інформацію про перші випадки коронавірусу

13 Лютого 2021 18:10
Влада Китаю відмовилася надавати експертам Всесвітньої організації охорони здоров’я, які працювали в Ухані, первинну інформацію про перші випадки зараження коронавірусом.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на експерта ВООЗ Домініка Дуаєра, передає НВ.

«Вони (китайська влада – ред.) надали нам пару прикладів, але це не те саме, що обробити всі випадки, як потрібно для стандартного епідеміологічного дослідження», – зазначив мікробіолог із експертної групи ВООЗ Домінік Дауер.

Він додав, що запити стосувалися 174 випадків захворювання, виявлених в Ухані ще в 2019 році.

Читати ще: Повторні зараження COVID-19 можливі навіть тоді, коли є антитіла, – ВООЗ

За словами членів команди ВООЗ, влада КНР і китайські вчені надали власні дослідження, при цьому китайська сторона запевняла, що не зафіксувала випадків COVID-19 в місяці, які передували спалаху коронавірусу в Ухані.

ВООЗ не дозволили ознайомитися з даними, які лежали в основі цих досліджень і дали б можливість проаналізувати, наскільки рано і наскільки інтенсивно вірус почав поширюватися в Китаї.

Зазначається, що Національна комісія охорони здоров’я Китаю і міністерство закордонних справ не відповіли на прохання прокоментувати цю інформацію.

Раніше експерти ВООЗ заявили, що вважають вкрай малоймовірною версію про лабораторне походження коронавірусу. На думку вчених, найбільш імовірною причиною спалаху стала передача вірусу від тварини до людини через проміжну ланку.

Пізніше гендиректор ВОЗ Тедос Аданом Гебреєсус заявив, що поки рано виключати будь-яку з версій походження коронавірусу.

Вважається, що коронавірус нового типу вперше виявили в китайському місті Ухань наприкінці 2019 року. Відтоді він поширився по всьому світу. Уряд КНР підозрюють у приховуванні інформації про спалах на першому етапі і заниженні кількості хворих і померлих. Китай це заперечує.

Представник Національної комісії охорони здоров’я Китаю Ваннян Лян повідомив, що, згідно з неопублікованими даними, зразки SARS-CoV-2 були виявлені за кілька тижнів до перших лабораторно підтверджених випадків зараження в Ухані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus