USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Китайський виробник звинуватив ДТЕК Ахметова у шахрайстві

7 Травня 2019 18:06
Китайський виробник шахної техніки Sany звинуватив компанію ДТЕК мільярдера Ріната Ахметова у шахрайстві.

Про це розповів глава компанії Sany Чжан Чжіхонь «Економічній правді».

За словами бізнесмена, компанія ДТЕК закупила техніку в іншого китайського постачальника під документами Sany.

«Глава світового виробника шахтної техніки Чжан Чжіхонь: ДТЕК купувала китайський мотлох. Особливо неприємним для компанії було те, що «цю техніку ДТЕК завезла в Україну і отримали дозвіл Держпраці на експлуатацію під нашими документами», – розповів Чжіхонь.

При цьому техніка, була майже вдвічі дешевше, ніж у Sany.

«Нас це дуже здивувало. ДТЕК – велика компанія, але виглядає так, ніби вони шукають фарбовану в кустарних умовах, дешеву техніку в Китаї», – підкреслив представник компанії.

Він уточнив, що не знає, чи була ця техніка стара або нова. Однак, «на шахтах Китаю така не використовується».

«Нам здалося, що вони стали дивитися не на якість, а на ціну», – додав глава Sany.

Глава компанії запевняє, що ДТЕК використала документи Sany для того, щоб отримувати дозволи на експлуатацію обладнання в Держпраці, адже на шахті діють підвищені вимоги до безпеки праці і до обладнання.

«Через це у нас з ними почалися дуже серйозні конфлікти. ТОВ «Сані Україна, важке обладнання», судиться з ними. Найближчим часом очікуємо рішення суду, яке зупинить дозвіл Держпраці і зобов’яже їх підняти обладнання на поверхню шахти», – підкреслив він.

Нагадаємо, у листопаді 2018-го Антимонопольний комітет дійшов висновку, що Державна компанія «Енергоатом» та приватна ДТЕК мають ознаки монопольного становища на ринку. Згідно з проектом рішення, їх визнали монополістами, але штрафувати їх не збираються, бо ці компанії нібито не пожинають плодів свого монопольного становища. Згодом АМКУ закрив справу про монопольне становище енергохолдингу ДТЕК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КОНЬ Показати IP 7 Травня 2019 23:15
Видворити до Китаю нехай заробляє там свої статки, можливо хоч піднебесна порушить кримінал по цьому шпикулянту...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus