USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Київський університет Шевченка видав мемуари нацистського злочинця

25 Серпня 2020 16:39
Київський національний університет імені Тараса Шевченка видав мемуари нацистського злочинця, організатора київської допоміжної поліції і заступник командира 118 батальйону шуцманшафти Костя Смовський.

Про це написав глава українського єврейського комітету Едуард Долинський на своїй сторінці в Facebook, у вівторок, 25 серпня, передає Страна.

Як написав Долинський, в кінці війни Смовський їхав до Німеччини, а потім в Штати, де і вирішив викласти хроніки свого життя. Через шість десятків років мемуари військового видали в київському університеті.

«Минуло 60 років і мемуари нацистського ката вирішили видати на батьківщині. Як ви думаєте, хто видав? Київський національний університет імені Шевченка! Кафедра світового українства», – написав глава українського єврейського комітету.
За його словами, в книзі немає жодного слова про злочини автора. «Книгу вже відправили в десятки бібліотек», – обурився глава єврейського комітету.
Кость Смовський в німецькій формі в Берліні з гетьманом Павлом Скоропадським і патріархом УАПЦ Мстиславом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
просто так Показати IP 25 Серпня 2020 16:53
І якій же "батьківщині" служив цей покидьок? Хоча.... В Україні все можливо - скоро на полицях книгарень "Майн кампф" стоятиме і портрети Гітлера продаватимуться........
Дід Панас Показати IP 25 Серпня 2020 18:32
Я нікому і нічому вже не дивуюся. Бандерівська влада на заході України, особливо у Львівській області в 1941 році з хлібом та сіллю зустрічала німецьких загарбників, після чого почала масово записуватись у посібники до фашистів. Разом з гітлерівцями ця влада звозити на площі людей, вішали на шибеницях та розстрілювати комуністів, комсомольців, членів їх сімей та єврейські родини, не жаліли навіть дітей. Я це запам'ятав на все своє життя.
Да да да до Дід Панас Показати IP 25 Серпня 2020 22:03
Ось заідки "распятий мальчік" із Словянська.Такі "дєдушкі" пропоганду і тоді і зараз видумували.
Я до Да да да Показати IP 26 Серпня 2020 05:28
твої діди видно по схронах сиділи
!!! до Я Показати IP 26 Серпня 2020 10:07
Да. Воювали за Україну. І я цим горжусь.
Якби Показати IP 25 Серпня 2020 21:31
Він мав якесь пряме відношення до воєних злочинів то масад його б давно б вирахував би як Єйхмана в Аргентині, чи Данилюка в Штатах, і він був би притягнутий до суда. А так він має таке відношення до тих подій як Віталій Марків до стрільби із 120 міномета у 2014 році
євген до Якби до Якби Показати IP 25 Серпня 2020 21:59
Італієць Марків їздив на сафарі руських постріляти, а журналісти тільки заважали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus