USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лавки, парти та санвузли: як у ліцеї на Волині облаштовують укриття

12 Липня 2022 22:22
У ліцеї села Зимне Володимир-Волинського району для учнів та педагогів облаштовують бомбосховище.

Підвальне приміщення відповідає вимогам споруди цивільного захисту, розповів Суспільному завгосп навчального закладу Василь Пасальський.

Як розповіла директорка ліцею Юлія Степанюк, ремонт підвалу роблять частково за гроші грантодавців, 150 тисяч гривень виділили з бюджету громади. Площа укриття – 378 кв. м. Одночасно тут можуть перебувати 350 учнів та працівників школи.

«Укриття обладнане лавами для сидіння, партами, стільцями, питною водою, легким перекусом для дітей. Є санвузол, туалетний папір, вода, мило. Все, щоб учні могли тут перебувати», – провадить директорка ліцею.
Нині укриття розчищають від сміття. У підвалі завершують облаштування санвузла. Тут підведено воду та електрику.

«На випадок знеструмлення в приміщенні працюватиме генератор», – каже завгосп Василь Пасальський.
Також працівники ліцею запасаються питною та технічною водою.

«Для кожного класу зібрали тривожний пакунок. У ньому – медикаменти, респіратори, їжа», – розповідає заступниця директора Галина Жаловага.

Додає: такі пакунки придбали за гроші благодійників.

З 1 вересня у Зимнівському навчальному закладі планують розпочати навчання 285 учнів. 60 з них перейдуть сюди зі школи села Селець, де немає укриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus