USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Лазорка, який емігрував з України через політичне переслідування, зняли з розшуку

29 Травня 2019 10:49
Міністерство внутрішніх справ зняло з розшуку колишнього главу правління «Укртранснафти», волинянина Олександра Лазорка, який через політичне переслідування був змушений шукати притулку у Великій Британії.

Про це свідчать дані на сайті МВС, передає enkorr.

Нагадаємо, Олександра Лазорка, який очолював «Укртранснафту» з 2008 року, відсторонила наглядова рада компанії 19 березня 2015 року.

Лазорко був оголошений в розшук у вересні 2015 року з ініціативи Служби безпеки. Після цього він виїхав у Лондон.

За словами голови Волинської облради Ігоря Палиці, влада змусила Лазорка шукати політичного притулку у Великобританії через те, що він зберіг українську нафту від розкрадання терористами «ДНР/ЛНР».

«Коли почалася війна і був захоплений Слов’янськ, то 400 тисяч тонн нафти знаходилося в нафтопроводі аж до міста Лисичанськ Луганської області. На той момент там вже перебували російські танки, а в Слов’янську господарювали терористи із Гіркіним на чолі.

Олександр Лазорко докладав усіх зусиль, аби викачати цю нафту в Кременчуцький нафтопереробний завод і щоб вона була збережена. Лазорку вдалося зберегти нафту, її не захопили терористи, вона три місяці безкоштовно зберігалася на заводах, які належать Ігорю Коломойському.

В цей час Лазорко писав листи і Президенту, і Прем’єр-міністру, і міністрам, аби нафту забрали, але нею ніхто не цікавився. А вже згодом проти Лазорка були відкриті кримінальні справи», – розповів Ігор Палиця.

Як зазначав у 2015 році екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, Лазорко виїхав до Лондона саме через політичне переслідування.

«Справа проти нього – політичне переслідування, тому що він був частиною політичної домовленості, укладеної при моїй відставці», – наголосив він.

При цьому колишній голова Дніпропетровської ОДА нагадав, що саме він в 2014-му подавав Лазорка на нагородження: губернаторське подання на державну нагороду – за порятунок української нафти, яка перебувала в трубах на тимчасово окупованій території.

«Замість цього йому віддячили кримінальними справами», – підсумував Коломойський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хлопці Показати IP 29 Травня 2019 11:15
Тримайте Пєтю, бо теж втече в Лондон (діток проаідати).!
Та Показати IP 29 Травня 2019 12:22
капець він був в розшуку і переховувався))) Щодня сидів у фейсбуці і постив фотки про своє життя-буття в Лондоні нітрохи не приховуючи свого місця перебування. То хто ж його так ретельно шукав і не міг знайти весь цей час?)) суцільний цирк.
Всезнайко Показати IP 29 Травня 2019 14:04
Приїде, то хоча б готель "Лучеськ" скоріше добудує...
ігор луцький до Всезнайко Показати IP 29 Травня 2019 15:19
За гроші укрнафти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus