USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рейдерське захоплення бізнесу Коломойського - помилка влади, - експерт

20 Березня 2015 22:00
Можна по-різному ставитися до бізнесу Коломойського. Можна лаяти, можна заздрити, можна хвалити. Але факт залишається фактом: наразі бізнес Коломойського, як і інших наших великих олігархів, становить основу економіки України. Скільки б не розповідали наші президенти і прем'єри про міфічних "інвесторів", які просто таки ломляться інвестувати гроші в Україну, але реально в Україні гроші інвестують тільки українські інвестори, у тому числі і така одіозна людина, як Ігор Коломойський.

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко у своїй статті на obozrevatel.com.

ЗАБРАТИ - НЕ СКЛАДНО

Бізнес-імперія Коломойського справді велика, і збільшується в розмірі. У цьому немає нічого дивного - кожен олігарх хоче, щоб його бізнес збільшувався. Найбільше він, звичайно, хоче створити транснаціональну корпорацію, щоб мати дохід на світовому рівні. А раптом це якраз у Коломойського з його міжнародними зв'язками серед діаспори і вийде. Тому виникає питання: навіщо було здійснювати рейдерське захоплення компаній Укртранснафти, а тепер ще й виявляти бажання відібрати Укрнафту? Що це дасть економіці України, або тим, хто працює на цих підприємствах, та й самим українцям? Нічого хорошого. Забрати не складно, але от керувати ними без інвестицій, налагоджених ділових зв'язків - нереально.

Нагадаємо, готується указ про звільнення Коломойського.

ДЕРЖАВА – НАЙБІЛЬШ НЕЕФЕКТИВНИЙ МЕНЕДЖЕР

Держава як менеджер - найбільш неефективний менеджер. Тому немає нічого доброго в тому, якщо тепер великими нафтовими компаніями будуть керувати держчиновники, які завжди скаржаться, що у них немає грошей, що вони тут тимчасово, що вони повинні повирішувати свої вузькі інтереси. Історія України мала великий досвід, коли підприємствами керували держчиновники. Ці підприємства просто розкрадали, і ніякого розвитку не було. Без справжніх приватних інвесторів нічого не вийде. Так що забрати Укртранснафту та Укрнафту у Коломойського можна, але що буде потім з цими компаніями - ось в чому питання. У кращому випадку віддадуть іншому олігархові, чи радше "герою" Майдану, з яким потрібно розрахуватися за спонсорство.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПУТІН ХОЧЕ РОЗКОЛОТИ ЄВРОСОЮЗ, - ЯЦЕНЮК

Якщо ж підходити до цієї проблеми серйозно, то потрібно було б просто оперативно провести приватизацію цих підприємств і продати державну частку бізнесу структурам Коломойського. У будь-якому разі, вони вже давно працюють з цими активами, добре знають всі плюси і мінуси. Розуміють, де там гроші, а де збитки. А збитків там більше, ніж доходів. Це ж не нафтові свердловини Західного Сибіру або Перської затоки. Тут багато не заробиш, а ще більше втратиш, якщо поставиш нетямущого менеджера.

ВЕЛИКИЙ БІЗНЕС МАЄ ІНВЕСТУВАТИ В УКРАЇНУ

Дуже помиляються ті, хто радіє, що ділять власність олігархів. Саме переділ власності олігархів після Майдану і знищив економіку України і продовжує її розвалювати. Для того щоб економіка України відроджувалася, потрібно не дерибаном займатися, а навпаки, раз і назавжди закріпити право власності на ті об'єкти і активи, які вже перебувають у приватній власності. Щоб бізнес, насамперед великий бізнес, міг почати спокійно повертати гроші з офшорів і інвестувати в економку України.

Ось тоді дійсно економіка України отримає закордонні інвестиції, і 20, і 30, і навіть 50 мільярдів доларів. А якщо займатися популістськими витівками і постійно перерозподіляти бізнес-активи, ніяких інвестицій в Україну не буде.

Як не буде і роботи для українців, і гідної заробітної плати, нічого не буде крім безглуздих гасел часів більшовизму: "Забрати і поділити".

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАХОПЛЕННЯ «УКРТРАНСНАФТИ» - ЦЕ СПРОБА ЄРЕМЕЄВА ПРИХОВАТИ ВЛАСНІ ЗЛОЧИНИ, - ЗМІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Микола Показати IP 20 Березня 2015 22:06
Шановні, який "бізнес Коломойського"?..що ви несете?...держава повернула собі контроль над державною компанією. Укртранснафта зажди була і є державною структурою. І те що зняли ставленика Коломойського, Лазорка - великий плюс для держави.
Не будь наївним до Микола Показати IP 20 Березня 2015 23:07
Ти що сліпий чи глухий, чи наївний . Ні в яку державу ніхто нічого повертати назбирається . Це звичайний розподіл і захват бізнесу. Що Єремеев робить для держави, для українців?
Згоден до Не будь наївним Показати IP 20 Березня 2015 23:10
Як що? Роздає народу по 200грн перед виборами. Хіба мало?(:
Анонім до Згоден Показати IP 21 Березня 2015 08:35
Так і хочеться сказати: "Який тупий (продажний) народ - 200грн.... жах!"
WOG збанкрутує до Не будь наївним Показати IP 20 Березня 2015 23:31
Як що? Обкрадає державу на тендерах. для нього війна - суцільний прибуток
пасажир до Не будь наївним Показати IP 21 Березня 2015 08:40
А от що робить Єремеєв для тих хто за нього проголосував на минулих виборах - в Любешівському районі лише дві АЗС, обидві WOG, ціни на пальне такі ж як у Луцьку. В Луцьку можна заправитися дешевше ніж у Любешові, абсурд! То продавайте і надалі поліщуки свої голоси за 200 грн. і буде вам щастя!
квітка до Не будь наївним Показати IP 21 Березня 2015 09:55
А що Коломойський з Порошенко і Ко. роблять?:)
Микола до Не будь наївним Показати IP 21 Березня 2015 15:42
За один той факт, шо Лазорко злив державну нафту без всякої на то потреби у сховища коломойші, і держава змушена платити за це скажені гроші, треба відкривати кримінальні справи, а не з посади знімати......держбюджет нагрівають кожен місяць на чуть не сотню лямів, а ти репетуєш про "захват бізнесу"....тут немає бути ніякого бізнесу, це держвласність, і ні єрємєєву ні коломойському воно належати немає
Програміст до Микола Показати IP 20 Березня 2015 23:28
Це рейдерське захоплення організував і проплатив наш волинський Єремеєв. Його кишенькові журналісти Лещенко і Наєм поклали у свої кишені по ! млн. зелених. Але дуже скоро Єремеєв, який веде виключно злочинний бізнес (від ухилення від несплати податків до врізання в трубу з соляркою для країн Європи, до розведення бензинів на своїх заправках WOG зеленою бадягою) отримає від Коломойського, з яким постійно воює, нищівний зворотній удар. Тримай шманці, Ігоре, крепко...
Патріот до Програміст Показати IP 21 Березня 2015 00:03
Який Єрьома про що ви шановні панове говорите і повторюєте думки парламентарів Коломойського і волинських видань які чомусь так дбають про репутацію Лазорка.Чи хтось рахує що бізнес імперія лазорка побудована на зарплаті(зайдіть в кожен ліфт до кожного свята він всіх вітав іміджі частину Лучеська вже добудовує і так далі.Чи хтось рахує, що Коломойському так важливо чи законий порядок відсторонення Лазорка якби там не мільярдні прибутки були. Вот, пане програміст ви маєте можливість воювати з Єрьомою,Ні!!.А чому!!??Не той рівень.Так і Коломойський нарівні з Єрьомою та й в Коломойського армію своя. Є різниця в роботі Єрьоми і Коломойського.А саме, Єрьома працює на "договорняках"(договорились з кимось і продають ділячись паливо.А Коломойський краде державну нафту не платить податки і продає цей бензин(відчизняни) по ціні імпортного (вог).Якщо ви водій то запрвтесь на різних заправках і відчуєте де ж бадяга.
В-52Найєм до Програміст Показати IP 21 Березня 2015 02:06
Я думаю, що будь-яке громадянське суспільство виводять із стану рівноваги олігархи. Але. все треба вимірювати справедливо, а також з урахуванням ситуації. Станом на березень місяць 2014 новою владою, вибачте за слово був "просраний" Крим. І невідомо нікому, як би склалася ситуація на півдні України, якщо б Коломойський та група "Приват" не взяла ситуацію під контроль у цьому регіоні. Хоча, переконаний, що "русская весна" себе показала би у повній красі. Так, амбіційний багатій став особистим ворогом Путіна. Останній відібрав у першого весь бізнес на своїй території. Хоча для Путіна Україна також ворог, проте ліпецька фабрика збільшує свої активи. А тепер по суті. Тема №1. Журналісти. Амбіційний та талановитий багатій образив відомого журналіста. Звичайно перший неправий. Але коли відбуваєтьться рейдерське захоплення з ламанням рук, пальців та кров"ю людей важко себе стримати. І тут, як пси журналістської етики на сцені з"являються Лещенко та Наєм. Саме Лещенко протер не одні штани у праймальні Льовочкіна (знаю це не з третіх вуст) та Наєм,який обурювався зар.платою депутата. Цікава компанія. Саме ці персони люто ненавидять Коломойського. Дивно, а чому їхня люта ненавість не поширюється на Фірташа,Ахметова,Пінчука, ? Саме на тих людей,які не копійки не дали у боротьбі з Путіним, Більше того, двоє перших пов"язують з російськими грошима. Тема №2. "Римське право або кому це вигідно?" Якщо хтось думає, що здійснивши рейдерське захоплення підприємства стрілочниками з держ. структур український народ відчучає духовне та матеріальне благо, то смію доповісти, що нічого змістовного в житті українців не відбудеться. При любій комбінації усунення Дніпропетровського губернатора вигідно Ахметову, Фірташу. Пінчуку та Єремеєву. Фірташ, який сидить під домашнім арештом в Австрії та читає молитви, щоб не попасти під американське правосуддя. Саме через персону першого американці хочуть озвучити схеми "Рос-укр.енерго"., тобто тіньові газові схеми Путіна з постачання газу в Україну. Нагадую, що саме Фірташ є власником каналу"Інтер". Тепер Пінчук. Власник каналу "ICTV" та дуже багатьох цікавих металургійних підприємств. Саме Пінчука та його свекра Кучму в лондонському суді Коломойський звинувачує у примусових хабарах у неймовірних сумах. В останнього є всі шанси суд виграти. Тепер Рінат Леонідович Ахметов. Навіть останній приблудний кіт у Донецьку знає звідки ростуть ноги , руки та рило у сепаратистського батальйону "Восток" Здогадались? Правильно, кістяк батальйону становлять колишні охоронні структури Ріната Леонідовича. Не хочу втомлювати вас бізнес. війнами між Коломойським і Ахметовим, але факт незаперечний, перший витрачав гроші на підтримку України інший під прикриттям гуманітарних фур підтримує далі "русский мир". І під завісу Єремеєв. Цей чоловік унікальний. Всюди і з гешефтом. Продавав і продає бензин всім великим держ. структурам. Цікавий факт, коли Коломойський пропонував бензин за значно нижчою ціною державі ніж група "Континіум", ви не повірите в результат. За правило перший програвав. А така ось правда. Далі судіть самі. І саме головне - боже вас сохрани - не читайте до обеда советских газет. Пациенты, не читающие газет, чувствуют себя превосходно.
пасажир до Микола Показати IP 21 Березня 2015 08:32
І в чому плюс? В статті правильно написано, що ніякої користі від зміни керівництва не буде. А от, якщо правда те, що до цієї спроби рейдерського захоплення причетний Єремеєв, то можлива кінцева мета - доведення до банкрутства стратегічно важливого підприємства
Анонім до Микола Показати IP 21 Березня 2015 08:32
Коломойський - єдиний ОЛІГАРХ в Україні проти якого виступає САМ путін. Хіба одне це вже не підозріло?!
дідо Показати IP 20 Березня 2015 22:09
Що ж то буде далі? Га?
Джулія Показати IP 20 Березня 2015 22:14
ВІйни олігархів-от чого "не вистачає" нашій нещасній Україні...
Анонім Показати IP 20 Березня 2015 22:39
ситий голодному не товариш - це про олігархів і народ
Вася Показати IP 20 Березня 2015 22:56
нарід України і так існує на рівні плінтуса. і тому, як казали мєнти коли не хотіли втручатись в розборки бригад: перестріляють один одного - менше клопоту.
ви шо вопше Показати IP 20 Березня 2015 23:28
хватить писати про то шо я не понімаю ніхулєри!лучче напишіть за кого голосувати.
волинські новини до ви шо вопше Показати IP 21 Березня 2015 12:06
За Палицю !!!!
олег Показати IP 21 Березня 2015 01:28
олігархи - це зло. неважливо які.. наші олігархи - це не білл гейтси чи керівники Гугла. не Форди і не едісони.
Волиняка Показати IP 21 Березня 2015 07:54
Яке рейдерське захопленя на держпідприємстві, що ви пишите,скільки товстинюк заплатив щоб ВН показали Бєню пушистим.
пр до Волиняка Показати IP 21 Березня 2015 08:23
ВП - это актив Коломойского.
В-52 до Волиняка Показати IP 21 Березня 2015 20:25
Верховна рада прийняла закон, який не був підписаний спікером та президентом. Штурмували підприємство приватні охоронні структури депутата Кононенка, які навіть договору та ліцензії не показали на охоронну діяльність Тоді. що це, як не "Беспредел"? За такою логікою можна взяти "серйозних" хлопців поламати руки охоронникам залити їхньою кров"ю підлогу, повибивати вікна та двері та захопити атомну станцію. Ви розумієте. що згідно чинного законодавства був вчинений протиправний акт, який трактується карним кодексом. Це взагалі прецендент. У центрі столиці європейської країни в брутальний спосіб з порушенням всіх юридичних норм та процедур позбуваються голови державного підприємства. Та мені плювати чий він ставленик. Сам факт говорить проте, що в цій горе-країні закону вже не існує.
Лучанин Показати IP 21 Березня 2015 08:01
Лазорко ? Это не сын бывшего 1-го секретаря Волынского обкома компартии ?
поліщук до Лучанин Показати IP 21 Березня 2015 11:40
Та скільки той Лазорко там насекретарював? Що кіт наплакав. А загалом непоганий був як для такої посади чоловік.
пр Показати IP 21 Березня 2015 08:22
А это ничего, что это государственная кампания, а не Коломойского? Вы что одурели, народ???
Соломія Показати IP 21 Березня 2015 09:22
Що Коломойський, що Єремеєв, що Порошенко ....всі бізнесмени-олігархи. Вони весь час будуть захищати свої інтереси,як би нам цього не хотілося. Маємо те, що маємо.Поки не навчимось думати, перш ніж обирати, будемо терпіти і мучитись.
СБУ Показати IP 21 Березня 2015 10:18
Мустафа і Лещенко,це два фарбовані лиси, які поміняли журналістську діяльність на мандати народних депутатів і тепер інценують вигляд, що вони борці за правду, а на спраді відробляють бабло своіх хазяїв.Дурак може тільки не побачити, що це заказний наїзд на Коломойського,так він олігарх, але стільки як він у цей важкий час для УКРАЇНИ не зробив ніхто.Комусь це не подобається, чому наші мустафи з лєщенками мовчать за Ахметова, Пінчука, Фірташа, Єремєєва та нашого улюбленого президента Порошенка в якого так справно працює бізнес в країні окупантів,ГАНЬБА.
ЦРУ до СБУ Показати IP 21 Березня 2015 12:36
А Коломойський "білий і пухнастий"?! Ви що таке вже несете?! Вклав 10, а вийме 1000 з України, що з успіхом і робить!!!
В-52 до ЦРУ Показати IP 21 Березня 2015 20:56
Ситуація буде зрозумілою після війни. А хто на твою думку з олігархів крім Коломойського щось вклав? Можливо Петьо за свої гроші побудував лініії оборони біля Дніпропетровська? А може останній хоча би купив один бронежелет за власні гроші? А чому Путін забрав весь бізнес Коломойського в Росії. Більше того, в прямому ефірі закликав росіян не повертати кредити останньому. А чому фабрика цукерок Петі нарощує активи в Ліпецьку? А можливо ії Пінчук та Фірташ щось подарував солдату? Не знають українці таких фактів.
Патріот до СБУ Показати IP 21 Березня 2015 20:43
Що зробив!!??Патріотизм перетворив в бізнеспроект.Зробив Дніпро -1,таки да,але це його армія. Повірте, якби всі знали олігархи, що можна мати свою армію, всі би створили ще один Донбас,Єремей,Пінгук, Фіршук і так далі.А що такого взагалі зробив Коломойський!!?Відбирав бізнес у колишніх регіоналів та розширювавсферу впливу.А хто керував Херсоном Миколаєвом Запоріжжямомусь тамтак самобуло спокійно і ніяких ватників там незявилось.А тут головне мати свій телеканал та гарну команду піар менеджерів.,а а ще вкласти 1лям щоб дістати з дердави 10,Тут лише бізнес і нічого зайвого
Захар Показати IP 27 Травня 2015 18:12
Рейдери з бази відпочинку «Захар Беркут», що в селі Волосянка на Сколівщині атакували земельні ділянки. Директор ТОВ «Захар Беркут» Микола Голодович, продовжує виправдовувати дії рейдерів та причетних осіб, зокрема, підтверджує, що ТзОВ «Захар Беркут» використовує сільськогосподарське угіддя, хоч по закону не має на це права. За словами Голодовича, селяни зверталися до ТзОВ «Захар Беркут» щоб підприємство купило або взяло в оренду земельні ділянки, Він ввжає кошти, які селяни хочуть отримати за землю непосильними, але підтверджує, що ТзОВ «Захар Беркут» використовує сільськогосподарське угіддя, хоч по закону не має на це права. Зважаючи на цю ситуацію, керівнику ТОВ «Захар Беркут» М. Голодович вартує звернутися до керівництва держави, керівників правоохоронних органів невідкладно вжити відповідних заходів, щоби припинити незаконні дії ТзОВ «Захар Беркут»з рейдерського захоплення і використання сільськогосподарських угідь. Рейдери турбази "Захар Беркут" атакували землю селян в с.Волосянка. https://www.youtube.com/watch?v=bQBQy7vMVcw&feature=youtu.be
Igor Показати IP 16 Червня 2015 19:03
Нагадаєм, що директор туристичного комплексу «Захар Беркут», Микола Голодович замість пошуку компромісу з селянами – заключення договорів оренди, чи купівлі земельних ділянок в селян, продовжує виправдовувати дії рейдерів та причетних осіб, зокрема, підтверджує, що ТзОВ «Захар Беркут» використовує сільськогосподарське угіддя, хоч по закону не має на це права. Така поведінка може свідчити про ймовірну узгодженість рейдерських дій із деякими правоохоронцями. Станом на сьогодні, рейдери продовжують утримувати земельну ділянку біля території бази відпочинку «Захар Беркут», не повернули ТзОВ «Захар Беркут» сільськогосподарську земельну ділянку селянам, що призвело до зупинення їх господарської діяльності, тобто правопорушення є триваючим. А згідно чинного законодавства протидія господарській діяльності є кримінально-караним діянням, що передбачене ст. 206 Кримінального кодексу України. Одночасно ТК «Захар Беркут» продовжує реалізовувати значну кількість путівок особам, які мають намір відпочивати на базі відпочинку «Захар Беркут». Проте, через незаконні дії рейдерів ТзОВ «Захар Беркут», селяни не мають можливості здійснювати свою господарську діяльність, зокрема, вести особисте селянське господарство, а тому їх сім’ї які теж постраждають внаслідок рейдерського захоплення базою відпочинку ділянок для ведення ОСГ». Як кажуть в Волосянці база відпочинку “Захар Беркут” перейшла від власника ТзОВ “Октант” до ТзОВ “Захар Беркут” і ТзОВ “Гірськолижний комплекс “Волосянка” також внаслідак рейдерського захоплення: – підробкою протоколу зборів ТзОВ “Октант” 5 січня 2009р. і рейдерської атаки та силового захвату ТК “Захар Беркут” який здійснив громадянин російської фердерації Ігор Артемов та Орест Шийко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus