USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

«Ліфтовий колапс»: у Луцьку масово зупиняють аварійні ліфти

24 Жовтня 2019 11:11
Через несправності, що унеможливлюють експлуатацію, у Луцьку зупинили 36 аварійних ліфтів. Однак, до кінця року доведеться позапланово зупинити ще 22. Оскільки міська рада фінансує ремонт ліфтів на 70%, коштів на усунення несправностей у бюджеті міста не вистачає.

Про це розмовляли під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 24 жовтня.

Як повідомила виконувач повноважень директора департаменту ЖКГ Надія Коленда, до завершення року потрібно завершити ремонт 36-ти ліфтів, які вже зупинили. Із них два ліфти взявся ремонтувати «Волиньліфт» під авансову суму. Депутатів просять виділити кошти із бюджету хоча би на ту частину ліфтів, що зупинено до жовтня місяця.

«Департамент уже писав запит на міську раду із проханням виділити 1 мільйон 600 гривень на ремонт ліфтів – саме таку суму потрібно на перший час. Але в середньому на ремонт ліфтів на території міста нам потірбно 10 мільйонів на рік, і це при тому, що міська рада фінансує 70% вартості ремонту, а лучани – лише 30%», – розповіла посадовиця.

Разом із тим депутат Андрій Козюра зазначив, що додатково цього року, окрім вищезгаданих 36-ти ліфтів, зупинять ще 22. Загалом же у 2019 році вдалося довести до ладу 76 ліфтів.

«Аби не трапилось ліфтового колапсу, потрібно 2 мільйони 800 тисяч гривень до кінця року», – зауважив обранець громади.

Так, члени профільної комісії ухвалили рішення рекомендувати Луцькій міській раді під час розгляду сесійних питань з перерозподілу бюджету закласти 1 мільйон 600 тисяч гривень для ремонту ліфтів, які вже зупинені.

«І ще потрібно виділити хоча б один з половиною мільйон гривень, щоб не зупиняти ті ліфти, які ще працюють, але вже потребують ремонту», – резюмував голова комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2019 12:33
Зупини не аварійні ліфти, а ліфти у яких закінчився граничний термін експлуатації певних елементів, після їх заміни термін експлуатації ліфтів продовжать на 4-5 років, а потім знову капіталка. І між іншим після таких ремонтів більшість ліфтів працюють гірше ніж до ремонту.
Отакої... Показати IP 24 Жовтня 2019 20:43
Незалежній комісії треба ретельно перевіряти що ліфтовики планують капітально ремонтувати та чи є необхідність виконувати заплановані роботи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus