USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лісова пожежа повністю знищила гірське містечко у Каліфорнії: згоріло понад тисячу будинків

18 Серпня 2021 08:59
В американській Північній Каліфорнії лісові пожежі майже повністю знищили містечко у гірській місцевості.

Про це розповіли у ТСН.Ранок.

Завдяки завчасній евакуації минулося без жертв. Утім, вогонь випалив дощенту понад тисячу будинків. Люди змушені залишати свої домівки поспіхом. Рятувальники працюють на межі можливостей, але їм заважає занадто сильний вітер та посуха. Компанії з електропостачання попереджають про відключення. Вони змушені вдатися до такого кроку, бо є підозри, що зайнялося саме через пошкодження електропередач.

Не припиняються лісові пожежі і в Європі. Нові осередки займання зафіксували у Греції, Італії, Іспанії та Боснії і Герцеговині.

Вогонь вирує вже навіть у французькій Рив’єрі. Полум’я охопило понад шість тисяч гектарів територій. Через стихію постраждали шестеро вогнеборців та 20 людей, які отруїлися димом. Кілька тисяч місцевих мешканців, а також туристів довелося евакуювати. До охопленого стихією регіону вирушив французький президент Еммануель Макрон.

«На жаль, 3,5 тис. га території було випалено. Ця цифра є катастрофічною для природного фонду. Але завдяки мобілізації, найгіршого вдалося уникнути. Поселення врятовані і людських жертв немає», – наголосив лідер Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus