USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Каліфорнії використовують штучний інтелект, щоб вчасно виявляти лісові пожежі

13 Серпня 2023 23:45
Каліфорнійські пожежники використовують штучний інтелект (ШІ), щоб своєчасно виявляти лісові пожежі.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що каліфорнійські пожежники використовують штучний інтелект для опрацювання відео з понад 1000 камер, стратегічно розміщених по всьому штату, таким чином машина попереджає служби реагування про осередки вогню.

Як приклад потенціалу програми ALERTCalifornia AI, запущеної минулого місяця, наводиться випадок, коли камера зафіксувала пожежу, що спалахнула о 3 годині ночі у Національному лісі Клівленда приблизно за 80 км на схід від міста Сан-Дієго.

Читати ще: Як у газовій камері. Дим від лісових пожеж несподівано сильно нагріває Землю

В той час люди спали, а дим приховувала темрява. Але штучний інтелект попередив чергового офіцера пожежної служби, який викликав близько 60 пожежників для гасіння вогню. Пожежу було ліквідовано через 45 хвилин.

Як зазначається, платформа, розроблена інженерами Каліфорнійського університету в Сан-Дієго з використанням штучного інтелекту від DigitalPath, має 1038 камер, встановлених різними державними установами та енергокомпаніями в усьому штаті, кожна з них здатна обертатися на 360 градусів.

Зараз у США тривають масштабні лісові пожежі. Полум’я від них охопило майже усю західну частину країни. У штаті Каліфорнія губернатор оголосив надзвичайний стан у кількох північних округах, де тривають лісові пожежі.

Читати ще: Вогняний армагеддон на Гаваях: вже понад 50 загиблих, знищене ціле місто
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus