USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лісові пожежі у Каліфорнії загрожують Лос-Анджелесу

8 Грудня 2017 10:03
Лісові пожежі наблизилися впритул до голлівудських пагорбів та елітних передмість Лос-Анджелеса. Вогонь продовжує лютувати на півдні американського штату Каліфорнія. Пожежники досі безсилі перед завданням узяти поширення полум’я під контроль, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Стихія вже знищила власність мільйонера і медіа-магната Руперта Мердока: від пожежі потерпає виноробня багатія, принаймні одну будівлю спалено. Людей звідти встигли евакуювати вчасно, а саме полум'я намагаються зупинити з гелікоптера. Вогонь поряд із великою державною трасою створив картину, котру очевидці називають "дорогою до пекла".

Але навіть суцільна стіна полум’я не заважає людяності: американці відзняли випадок, як чоловік зупинився на палаючому узбіччі, аби врятувати дикого кролика. Ризикуючи життям, відчайдух тягне руки просто у вогонь, намагаючись підманити перелякану тварину – і вухастик опиняється у рятівника за пазухою, котрого поліція просить мерщій їхати у безпечніше місце.

В елітному районі Бель-ейр у передмісті Лос-Анджелеса вже згоріли шість будинків. Під загрозою будівля Центру Гетті – одного з найбільших музейних комплексів країни. Мер мегаполіса визнає, що влада безсила стримати полум’я, котре роздмухали потужні вітри. Наразі приборкати вогонь намагаються більше тисячі пожежників, однак поки що марно. "Ми на межі. Ми спрямовуємо менше ресурсів на поточні виклики по 911. Хоча й продовжуємо реагувати на всі виклики за цим телефоном", - зізнався голова пожежного департементу Лос-Анджелеса Ральф Терразас.

Через стихію у штаті евакуюють десятки тисяч людей. Наразі відомо про двох загиблих. Коли вдасться взяти полум’я під контроль – влада навіть не береться прогнозувати. Зараз у Каліфорнії палає майже 300 квадратних кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus