USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Людей розбороняє поліція: у громаді на Волині – конфлікт між вірянами УПЦ та ПЦУ

12 Березня 2024 12:02
Вранці 12 березня біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Камені-Каширському на Волині зібралися місцеві жителі. Люди намагаються потрапити до храму, але їх не пускають прихильники УПЦ (МП).

Як повідомляє Суспільне, біля храму працює поліція, між людьми виникають конфлікти і шарпанина.

Зі слів заступника начальника місцевого підрозділу поліції Олександра Ольшевського, біля храму зібралися орієнтовно 300 людей.

Читати ще: «Сміється всенький Камінь-Каширський»: прихильники московського патріархату п’ять місяців живуть у храмі, щоб там не молилися парафіяни ПЦУ

Як розповів настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці Олег, місцева релігійна громада пів року тому ухвалила рішення про офіційний перехід до ПЦУ. Відтоді, каже він, прихильники УПЦ не залишають храм і нікого не впускають на територію.

Станом на 11:00 представники релігійної громади Православної церкви України гуртом пішли до районної адміністрації.

«Хочемо почути, чому влада нічого не діє у цій ситуації», – розповіла місцева жителька Галина.

Читати ще: Має власний двоповерховий будинок: священник МП на Волині окупував хатину на території храму ПЦУ

Із запитом про забезпечення доступу релігійної громади ПЦУ до майна храму Різдва Пресвятої Богородиці місцеві жителі звернулися до міського голови Каменя-Каширського Віктора Пася. З його слів, допомогти вірянам потрапити у церкву мають правоохоронні органи.
Також люди поспілкувалися із заступницею голови районної військової адміністрації Юлією Подерня-Масюк. Представникам релігійної громади посадовиця сказала, що конфлікт вони мають вирішити мирним шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ірина Показати IP 12 Березня 2024 21:35
І всі як завжди пролистали... як завжди всі мовчать.. вже сили немає це терпіти
Христос Показати IP 13 Березня 2024 14:42
Тьху на вас, православні
Людмила Показати IP 13 Березня 2024 14:47
Фанати мп. Народ як стадо... Не хочуть думати своїми головами. Тупе стадо б'є чолом кацапській церкві і несе гроші, за які виготовляють кулі і вбивають наших хлопців.
Morandi Показати IP 13 Березня 2024 16:15
Пішли до Пася? Який з московськими попами братається і п'є з ними разом? Чому московські гнили ще взагалі існують в Україні, чому цього питання ніхто собі не задає? За що гинуть військові на фронті, за цих московських прихожан і їх смердючих попів і владу яка сприяє і далі плодить русскій мір тут?
Лучанин Показати IP 13 Березня 2024 20:02
Люди, навіщо ви ходите у церкву яка сіє ворожнечу?! Гнати в шию і тих, і тих, що це за релігія така, як стадо баранів. Іди в поле помолись до Бога
просто Показати IP 13 Березня 2024 20:20
Не вам вирішувати, кому і як молитися
До до просто Показати IP 14 Березня 2024 10:42
Якщо священики УПЦ вирішують, кому і як молотись, то чому це не можуть робити інші?
Соломон Показати IP 13 Березня 2024 22:03
Пропоную вирішити чиє приміщення в чесному поєдинку: попи двох конфесій розходяться на 20 м один від одного та з розбігу б'ються лобами, да так доки хтось не звалиться. Чий лоб крепший та витриваліший, хто не здасться - того і храм!
Людям з Каменя Показати IP 14 Березня 2024 07:23
Скажіть своєму мєнтовському, міському та районному керівництву про існування в Кримінальному Кодексі Ст. 180. "Перешкоджання здійсненню релігійного обряду 1. Незаконне перешкоджання здійсненню релігійного обряду, що зірвало або поставило під загрозу зриву релігійний обряд, - карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк". Тому, якщо права на церкву перейшли громаді ПЦУ, то місцеве начальство повинно захистити це право, скориставшись цією статтею ККУ, або попередити цією статтею "активістів" з УПЦ
Просвітлений до Людям з Каменя Показати IP 14 Березня 2024 10:50
Тобто можна сміливо звертатись до поліції або ДБР із заявою про злочинну бездіяльність органів місцевої влади в К-К районі та його районному центрі
Во! Показати IP 14 Березня 2024 09:30
Скоро мп буде хана!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus