USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – 5-й замерзлий на смерть безхатько. Відео

2 Березня 2018 12:31
Безхатько не пережив холодної ночі на 2 березня. Чоловік намагався зігрітись в будці, що поблизу одного з мостів у Луцьку, проте вночі замерз на смерть. Його тіло, зі слів свідка, правоохоронці виволокли з будки «і кинули як якийсь непотріб».

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив громадський активіст Ілля Токаренко.

Інцидент трапився поблизу мосту, що на проспекті Перемоги. Зі слів Токаренка, там часто ховаються безхатьки, проте в зимову пору це – гра з життям. Адже замерзлий чоловік – вже п’ята жертва за три дні.

«Його просто виволокли з сарайчику, де він ховався від холоду і як якійсь непотріб кинули на снігу в очікуванні катафалка. Це вже п'ята людина за останні три дні, повторюю людина, яка покинута всіма, йде до Бога. Попросив, щоб хоч накрили. Соціальні служби забили на цих людей», – зазначає активіст та додає, що коли поблизу тіла почали вештатися собаки і коти, він попросив членів слідчо-оперативної групи хоча б накрити тіло. На що йому відповіли: «ми не возимо з собою ковдр чи покривал».
З його слів, безхатьки часто не можуть скористатися можливістю переночувати в пунктах обігріву, адже там потрібно пред’являти довідки з лікарні та бути тверезими.

«А ти спробуй бути тверезим на такому морозі! Довідок вони не можуть отримати, тому що багато з них навіть паспортів немає. Як і грошей, які треба, аби оформити папірець», - пояснює активіст.

Зазначимо, що в Луцьку діє декілька пунктів обігріву. Бездомні громадяни у разі необхідності забезпечуються одягом, взуттям, разовим харчуванням, послугами перукаря та першою медичною допомогою. В середньому у центрі ночують 5-6 громадян.

До слова, вчора тіло безхатька знайшли волинські рятувальники у підвалі луцької багатоповерхівки на вулиці Гулака-Артемовського.

Окрім того, днями раніше у Луцьку знайшли двох безхатьків, які замерзли на смерть. Згодом виявили тіло ще одного безхатька без жодних ознак життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
лучанка Показати IP 2 Березня 2018 12:52
Не уподібнюйтесь до президента-втікача - вулиця Гулака-Артемовського (подвійне прізвище), у нього не ім'я Гулак.
Анонім до лучанка Показати IP 2 Березня 2018 14:18
Панi,ви зрозумiли про що стаття? Не про правопис.
АС до Анонім Показати IP 2 Березня 2018 21:04
А в церквах що місця не має набудували і безхатьків на ніч не пускають,не могли в монастирі зігріти? Якщо християнській церкві не має діла до нещасних то що ви від службовців хочте
Інша лучанка до лучанка Показати IP 2 Березня 2018 14:50
Ви, мабуть, з тих, хто буде влаштовувати іспит на предмет знання української мови, перш ніж зробити якусь добру справу. Ви ще ходіть з лінійкою і вимірюйте черепа і вивчайте форму носа. Вже зовсім подуріли. Завтра життя може так повернутися, що й вам доведеться в підвалі жити...
активістка Показати IP 2 Березня 2018 12:52
це трохи перебор вимагати довідки в безпритульних. хочете зробити щось добре-- не треба бюрократії...знаючи що ніяких довідок і можливостей їх робити в бездомних НЕМА.... так, вони не праві що зловживають алкоголемі ведуть такий спосіб життя, але ...це не сміття...вони живі...
Анонім до активістка Показати IP 2 Березня 2018 13:33
Довідки потрібні в Пункти обігріву БЛАГОДІЙНИХ фондів...а де ДЕРЖАВНІ пункти обігріву?
59 до активістка Показати IP 2 Березня 2018 15:17
Довідки безкоштовні,пройти лікарів можна дуже швидко-тубік від шкірдиспансера не так вже й далеко...зважуйте на особистісь безхатченка (не завжди вони хочуть щось робити навіть для себе,та й не так багато від них вимагається).А якщо Вам не подобається,то йдіть і міняйти їм памперси та підтирайте соплі самі.Це не малі діти...
Світлана Показати IP 2 Березня 2018 13:17
Повністю підтримую попереднього коментатора. Невже не можна відповідним службам якось вирішити питання з тими довідками і в люті морози забрати тих людей з вулиці? Є ж Червоний Хрест, інші благодійні організації. Ну, не можна допускати, щоб в 21 столітті люди гинули від холоду і голоду, навіть, якщо вони з тих чи інших причин залишилися без даху над головою! Це ж жива людина!!!
Анонім Показати IP 2 Березня 2018 13:47
А ви візьміть до себе додому (де діти та інш.рідні) людину ,яка входить у групу ризику (туберкульоз та інш.інфекційні захворювання).Впевнений,що після такого,Вас ваші ж рідні виженуть на вулицю. Щодо довідок-це безкоштовні обстеження на наявність туберкульозу та інф.захворювань.Від безхатька потрібно тільки пройти ці обстеження(які проходять швидко і без проблем,жодного випадку не було,що медики відмовили у проходженні оглядів). Часу у них достатньо, було б бажання. От від чого треба відштовхуватись. Невживання алкоголю - у безхатьків і так проблеми психологічного та психічного характеру, дай ще сто грам,то до них краще не підходь... Є приклади неадекватної (чит.агресивної) поведінки безхатьків, які перебували у стані алкогольного сп*яніння. Візьмете таких людей ло себе додому? Чи будети і далі писати коменти. Перш ніж писати гнівні коменти, вивчить проблему зсередини, візьміть до себе додому по одному безхатьку (на 200 тис.населення Луцька не так їх багато) і не буде проблеми. А писати всякий може...Реально щось самі зробіть...
Лучанин до Анонім Показати IP 2 Березня 2018 16:18
Повна маячня. Не розумію писанину, коли виправдовують бездіяльність державних органів. Типу поліція не справилась, то самі справляйтесь. Пожежні не приїхали - самі гасіть. Швидка відсутня - самі вчіться бути лікарем. Це типу вважається якось позитивною громадьскою позицією. А для чого тоді держвані органи? Штани протирати і з.п. отримувати?
59 Показати IP 2 Березня 2018 14:08
Тільки два обстеження,які (безумовно) будуть на користь і самому безхатьку. На ранньому етапі можна виявити проблему зі здоров*ям. Це його здоров*я, Ваше і Ваших дітей, рідних, оточуючих нас та моє... Думайте,перш ніж вибухувати гнівом...
Анонім до 59 Показати IP 2 Березня 2018 15:40
Безхатька необовязково брати до себе.Коли допомагаєш людині,яка потрапила в біду, не завжди ж забираєш її до себе? коли пораненому чи хворому допомагаєш - то що,осовне,забрати до себе додому? такі як ви -великі моралісти, знайдете оправдання своїй байдужості
59 до Анонім Показати IP 2 Березня 2018 15:51
Я якраз і допомагаю безхатькам.А щодо забирати їх до себе-це не в буквальному сенсі.Я веду до того,що перш ніж когось хаяти,розберись в питанні-не суди про те,у чому не розібрався.А я,"великий мораліст",на відміну від вас і займаюсь безхатьками в силу своїх можливостей та здібностей.Можу запросити Вас до себе і запропонувати Вам допомогти мені.
Анонім до 59 Показати IP 2 Березня 2018 18:03
Правда? Розкажіть,що ж ви для них робите? У два диспансери дорогу показуєте? Виявлять у них хворобу і полікують? Без грошей? Їм би нагрітисяв притулку серед таких самих, бо там вони почувають себе в безпеці й комфортно для свого статусу. Вони від вас більше нічого не вимагають й не чекають. А мені можете запропонувати чим вам допомогти, погоджуюся.
Житель гoрода-героя Показати IP 2 Березня 2018 14:14
Луцьк вже "прославився"на всю Украiну кiлькiстю замерзших безхатькiв.Про замерзших безхатькiв у Луцьку розповiдали i на каналi "1+1"i на iнших каналах.Скiльки тут того Луцька i 5 людей? Навiть в Киевi-мiльйоннику немае такоi статистики.
59 до Житель гoрода-героя Показати IP 2 Березня 2018 14:36
А може ще не виявили? Піди у Києві обстеж всі закутки,тяжкувато буде...
911 Показати IP 2 Березня 2018 14:18
Це маємо лице місцевої влади. Вся їх робота для людей . Напевно ціж безхатьки на 100% є ошукані правохоронними органами в котрих забрали житло.Ганьба всім депутатам на всіх рівнях держави.
ник.. Показати IP 2 Березня 2018 14:21
у одних по сотне квартир и участков у вторых нет ничено..у тех кто работал нет ничего у тех кто воровал есть все....
!!!! до ник.. Показати IP 2 Березня 2018 15:52
Так что же ты молчишь, выходи и добивайся свою квартиру! Или только за клавиатурой герой?
Лучанин Показати IP 2 Березня 2018 17:41
Існують різні соціальні рівні. Якщо ті, хто стоять вище від тих безхатьків немилосердно до них ставляться, то, мабуть, так само і вищі рівні по соціальній драбині до них же самим так само немилосердні. Мабуть сидить в теплому кабінеті чиновник-бізнесмен і думає: "ну блін, невже ті "пересічні українці" не можуть організувати собі бізнес і жити як європейці. Я ж так можу, а чому вони ні. Що за люди такі?" Суспільство потрібно наповнювати позитивом. Емоції передаються. Будьмо людими.
Віца Показати IP 3 Березня 2018 03:03
А як поліція мала його виносити? На руках як наречену? Люди пишуть такий брєд, актівісти мать їх
Анонім до Віца Показати IP 3 Березня 2018 10:03
Та ні, але мертве тіло завжди накривають, або пакують у спеціальний мішок. А просто неба мертві лежать лише на війні. А поліціянти хай не зарікаються, всі ми під Богом, аби теж не лягти просто неба.Вони спочатку - люди, а потім "нова поліція", яка врятуєУкраїну.
123 Показати IP 3 Березня 2018 11:03
кожен сам господар свого життя! хочеш допомогти - йди і допоможи, а не звикли всіх у всьому звинувачувати, ХОХЛИ, а не українці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus