USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Люди з антитілами до COVID-19 можуть далі поширювати вірус, – вчені

15 Січня 2021 15:27
Люди, які одужали від COVID-19, можуть далі поширювати вірус іншим. Адже інфекція може залишатися у них у горлі та носі.

Водночас імунітет до коронавірусу може зберігатися у них впродовж 5 місяців. Про це йдеться у дослідженні Інституту громадського здоров’я Великої Британії.

Ця установа з червня 2020 року регулярно тестує десятки тисяч медпрацівників у всій Великій Британії на наявність нових інфекцій COVID-19, а також антитіл.

За результатами дослідження, ті, хто вже переніс коронавірус, скоріш за все будуть захищені від повторного зараження щонайменше протягом кількох місяців.

«Однак експерти застерігають, що люди з антитілами все ще можуть переносити вірус у носі та горлі. Тому залишається ризик його передачі іншим», – пояснили науковці.

Вони також зауважили, що набутий імунітет на 83% захищає від повторного зараження – у порівнянні з людьми, які не хворіли на COVID-19.

«Тому важливо, аби усі продовжували дотримуватися правил і залишатися вдома, навіть якщо раніше хворіли на COVID-19, аби запобігти поширенню вірусу», – підкреслили вчені.

У Китаї також провели дослідження щодо наслідків коронавірусу. Воно показало, що більшість людей, які перенесли хворобу у важкій формі, наступних 6 місяців відчувають наслідки.

Зокрема – скаржаться на психічні розлади, біль у м’язах, слабкість, втома та проблеми зі сном. У деяких пацієнтів знизилася функція нирок, також були проблем із легенями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Айболить Показати IP 15 Січня 2021 16:25
Тоді для чого робити вакцинацію????? Якщо людина і далі юуде переносити інфекцію......
Мой ша до Айболить Показати IP 15 Січня 2021 19:19
А заробити хочеться? Вгадай національність власника вакцини Пфайзер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus