USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили рок-школу. ФОТО

3 Листопада 2011 14:02
Рок-школу «Garage rock school» відкрили у Луцьку.

Презентація такого специфічного навчального закладу відбулася 2 листопада у кафе «Ейнштейн».

Присутнім розповіли про те, чому вони можуть навчитися, записавшись у школу. Організатори планують уроки вокалу, гри на електро- та бас-гітарі, барабанах. Окрім того, учні навчатимуться створювати музику, аранжувати пісні, правильно оперувати музичним обладнанням та вільно почувати себе на сцені.
Викладачі рок-школи не лише розповіли про ази гри на музичних інструментах, а й самі показали своєрідний майстер-клас. Так, басист гурту «Ювелір» Юрій Кльоц, гітарист «Ріплею» Дмитро Лазарєв, ударник «Cube» Анатолій Гілітуха та вокаліст «Double flesh» Віктор Жалнін створили імпровізовану команду, яка у такому складі виступила вперше.

«Я бачив тільки фільм про рок-школу, - не уявляю як це можна викладати», - зізнався Юрій Кльоц. Однак музикант схвально поставився до ідеї її створення. «Рок дає свободу. Його потрібно відчувати, - поділився власним досвідом басист, - думаю, що випускники школи будуть створювати власні музичні гурти, бо важливо навчитися працювати в команді».

На так званому відкритому уроці ведучий перевіряв знання присутніх про рок. Приміром, запитував, чи знають вони, з якого музичного стилю народився рок, чи який в Україні найстаріший рок-фестиваль.

Організували «Garage rock school» музиканти з луцького гурту «Keto». За їх словами, школа забезпечить учнів усім необхідним обладнанням. Участь у проекті – платна.

Організатори обіцяють, що ефективно поєднуватимуть теорію і практику року, а завдяки нестандартному підходу до проведення занять, випускники стануть справжніми професіоналами.

На презентації школи виступили луцькі рок-команди «Ювелір», «Ріплей», «Cube» та «Фіолет».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
джанні радарі Показати IP 3 Листопада 2011 14:10
круто придумали. ріспєкт КЕТО, вечірка драйвово пройшла. куби і фіолети просто порвали. дуже майстерно.
SS6669 Показати IP 3 Листопада 2011 14:46
Вчителям самим ще вчитись, вчитись і вчитись.
Олія до SS6669 Показати IP 3 Листопада 2011 20:16
Погоджуюсь, проте уповати на допомогу всесвітньо відомих майстрів-геніїв сенсу немає. А ці люди можуть дати хоча б ази, які стануть необхідним поштовхом молоді.
НатаЛЯ Показати IP 3 Листопада 2011 15:14
Підтримую! А гурти, які виступали - усі сподобались!!! Імпровізація супер!!!
Spaceman Показати IP 3 Листопада 2011 16:43
Робимо ставки, скільки протримається ця так звана, "рок-школа". Я даю 1 рік, ну може трохи більше, тому як платити за таку якість навчання, як можуть дати "вчителі" (які напевно зеленого поняття про нотну грамоту не мають), просто немає смислу. З таким же успіхом можна завантажити з інету майстер-класи Сатріані, Вая або Малмстіна, ефект буде той же. Організатори би самі краще навчилися грати нормальний рок, а не гомосятину всяку.
Кльоц до Spaceman Показати IP 4 Листопада 2011 06:53
Я бачу зоряний хлопчик вельми спеціаліст в зелених поняттях і нотній грамоті!Таким як ви точно не має смислу чогось у когось навчатися і розвиватися! Вам краще і легше робити ставки на те, до чого ви і палець не приклали!Або срати все що твориться, а сам хоть шось зробив у своєму житті? Короче кажучи качай з інету Сатріані і Вая, тільки будь обережний з гомосятіною, бо вона переслідує всіх хто слухає "нормальний рок" успіхів на шляху до зеленої цілі!
Tan4ik до Spaceman Показати IP 4 Листопада 2011 11:54
По-перше,школа існуватиме доти, доки на неї буде попит. По-друге, хочу особисто вас запросити на репетицію до організаторів, щоб ви їм сказали в очі, що саме вони грають, після того як послухаєте. Залиште тут свій телефон, і я вам зателефоную!
олежка Показати IP 3 Листопада 2011 16:57
файно було, домашній формат. вперше почув фіолет - був в сто раз гіршої думки про них. але грають мєгопрофесійно і потужно. Кльоц дядька!
дмитро бонд Показати IP 3 Листопада 2011 17:03
согласен по преподавателям)))) кто из них профи кроме Кльоца?? дабл флеш? гилитуха или лазарев?))) ххах))
Tan4ik до дмитро бонд Показати IP 4 Листопада 2011 11:57
Питання до Дмитра Бонда: а ви були нна відкритому уроці, щоб так категорично судити? Те, що ви особисто не знаєте викладачів, не дає вам права їх критикувати, тим більше, що анонімно робити це дуже легко :))
Metaller Показати IP 3 Листопада 2011 17:35
парні, а brutal death навчите грати? :))
Exaboto до Metaller Показати IP 3 Листопада 2011 17:44
ні не навчать. Але не варто зациклюватись тільки на металі. Я наприклад бажаю Юрі Кльоцу успіхів, і надіюсь вони не стануть черговим біснес проектом, яких зараз тисячі.... Хоча таку музику ніколи не слухав і не слухатиму... а от на Slayer & Megadeath в Києві відковбасив по повній :))))
Vigilante до Exaboto Показати IP 3 Листопада 2011 22:03
Я б сказав навпаки, дай Бог їм стати бізнес-проектом. Але швидше за все вони так і залишаться провінційною любительською групкою, яких по Україні тисячі, і кожна мріє стати "звйоздами".
Exaboto до Vigilante Показати IP 4 Листопада 2011 07:19
я не проти щоб музиканти заробляли гроші. я проти того, щоб вони керувались лише грошима. талант завжди себе покаже, а такі нікчеми як "пильца" чи "руки в жопу" і є прикладом того, чим не варто ставати, скільки б вони не заробляли.
Оля Показати IP 3 Листопада 2011 18:52
Народ, ви вмієте тільки "обсирати".. А самім щось замутити такого роду слабо...??? Якби не такі люди, як організатори рок-школи, то рок-культурне життя Луцька так і булоб на самій низький планці. (згадайте Велику Руханку, Гараж рок паті, репитиційну базу Гараж, та ін.)
Здравый смысл Показати IP 3 Листопада 2011 20:27
Spaceman Ты г..., будешь играть круче этих музыкантов - тогда и пиши. Хотите валить е...во? Валите е...во.
Іван Козолуп Показати IP 3 Листопада 2011 21:54
Long live Rock&Roll!
Tan4ik Показати IP 4 Листопада 2011 12:02
Скажу кілька слів як людина, причетна до організації першого відкритого уроку. Думаю, початок непоганий, і мені дуже приємно, що прийшло багато людей, охочих навчатися в цій школі. Особисто мені дуже подобаються викладачі та їхній підхід, тому критикам раджу сходити хоча б на один урок до кожного з них - обіцяю, що для вас спеціально це буде безкоштовно! Дякуємо Волинським новинам за висвітлення події! ))
Анастасія Передрій до Tan4ik Показати IP 4 Листопада 2011 20:44
веллкам, Таня) не звертай уваги)
Tan4ik до Анастасія Передрій Показати IP 4 Листопада 2011 21:30
інколи таке враженння складається, що тут у коментаторах сидять незадоволені життям люди :)
Metaller Показати IP 4 Листопада 2011 12:29
Оля, ви вважаєте, що в Луцьку є рок-життя? Я сам в рок-тусовці Луцька був з 1997 року. Сьогодні в нас немає нічого, на жаль... Колись були непогані концерти в БК і БО, потім Майдан робив гарні заходи, а тепер - пустота... А те, що організували рок-школу - добре, можливо це дісно пробудить Луцьк від сплячки. Просто треба розуміти, що рок це не тільки Віктор Цой і Арія. Так, що хлопакам - удачі!
Metaller Показати IP 4 Листопада 2011 12:31
PS 2 Exaboto - да, Слеєр з Мегадезом в Києві реально порвали в шмаття! True old school!!!
METALList Показати IP 4 Листопада 2011 18:22
дійсно обідно що не будуть вчити грати метал і постійного викладача гроулінгу або хоча б скрімінгу не буде...
Оля Показати IP 4 Листопада 2011 21:04
Metaller я згідна що рок-культурне життя Луцька ще не досягло самої висоти.. але завдяки активістам міста, ми виходемо на більш високий рівень. Не все ж зразу.)))
Оля Показати IP 4 Листопада 2011 21:27
Metaller я згідна що рок-куьтура в Луцьку ще не досягла піку. Але завдяки таким активістам, ми виходимо на вишій рівень. Не все ж зразу))
Oksanka Показати IP 4 Листопада 2011 22:13
організатори, ви справді молодці)))) я в захваті від вашої задумки з рок-школою. Луцьку це піде на користь, і дасть можливість багатьом людям розкрити себе. Навіть собі захотілося навчатись там)
Катя Показати IP 12 Лютого 2012 15:17
Це дуже крутий задум) справді допоможе розкритися молодим талантам Луцька та набратися досвіду. Мене цікавить,чи можна ще записатись у школу,коли вона працює та яка ціна? ))
влад подолянчук Показати IP 23 Лютого 2015 19:00
там вчать грати металл?а яка ціна і де це і чи можна стати перкуссіоністом чи барабанщиком?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus