USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанам виплатили понад 35 млн грн завдяки монетизації субсидій

26 Березня 2019 12:03
У лютому 21 004 лучан отримали 36 мільйонів 200 тисяч гривень субсидій у готівковій формі.

Про це розповіли 26 березня під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Як повідомила директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода, постановою Кабміну внесені зміни до положення про порядок призначення житлових субсидій, згідно з якими визначено механізм виплати житлових субсидій у готівковій формі.

З її слів, для домогосподарств міста у лютому призначено житлових субсидій шляхом виплати у готівковій формі 21 тисячі 4 одержувачам на суму 36 мільйонів 200 тисяч гривень, з них – 22 млн через «Ощадбанк», 14 млн 200 тис. через Пенсійний фонд України.

Посадовиця також зазначила, що в Україні існує проблема через те, що не відбулася належна ідентифікація громадян, які отримують пенсії, адже не всі вони потрапили в реєстри для виплат субсидій з пенсіями. Більшість субсидіантів потрапили в реєстри для отримання виплат в «Ощадбанку».

«Якщо за 90 днів субсидіант не отримає гроші, вони відправляться у держбюджет безповоротно», – наголосила Вікторія Майборода.

Нагадаємо, у Луцьку люди простоюють годинами у чергах в банках, щоб скористатись отриманими картками на субсидію і оплатити комунальні послуги.

Монетизацію субсидій депутати обласної ради назвали «непрямим підкупом». Усе тому, що за три тижні до виборів українцям почали приходити повідомлення про виплату субсидії у готівковій формі, на початку таких інформаційних повідомлень вказано, що гроші роздаватимуть людям за дорученням не кого-небудь, а самого Президента України Петра Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus