USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка – призерка чемпіонату Європи з сумо. Фото

6 Вересня 2022 14:12
Спортсменка Аліна Бондарєва з Луцька виборола третє місце на чемпіонаті Європи з сумо. Змагання проходили в місті Кротошин (Польща).

На чемпіонаті з сумо (The European Sumo Championships) за звання найкращих боролися понад 300 атлетів з України, Польщі, Італії, Угорщини, Німеччини, Норвегії, Грузії, Естонії, Греції, Великобританії та інших європейських країн. Загалом у змаганнях брали участь атлети з 14 країн.

Лучанка Аліна Бондарєва посіла третє місце у ваговій категорії 73 кілограми серед дорослих.

Як розповіла вона Інформаційному агентству Волинські Новини, під час командних змагань жіноча збірна України посіла на чемпіонаті друге місце, а чоловіча збірна України – перше.

«Першого дня на чемпіонаті з сумо проходили змагання серед спортсменів до 21 року. Тоді українці вибороли дев’ять золотих медалей, чотири срібних і п’ять бронзових. Другого дня – до 23 років: сім золотих, чотири срібних і шість бронзових медалей. А третього дня змагалися дорослі, зокрема і я. Українці здобули тоді сім золотих, дві срібні та п’ять бронзових медалей. Останнього, четвертого, дня були командні змагання. Було виставлено 10 команд. Ми, дівчата з України, посіли друге місце. Нас обігнали тільки поляки. А наші хлопці вибороли перше місце», – інформувала вона.
Українські спортсмени продемонстрували відмінну форму, завдяки чому й зуміли посісти призові місця. Всі свої перемоги вони присвячують Україні та нашим захисникам.
Читати ще: «Перемогу присвячую воїнам»: 13-річна спортсменка з Піддубців виборола золото на Чемпіонаті світу з ММА в Абу-Дабі

«У збірну команду України з сумо я входжу вже другий рік. Я не могла приїхати без медалі. Її присвячую своїй донечці та всім вихованцям-спортсменам. Я хочу бути для них прикладом, аби вони досягали тих високих результатів, яких прагнуть. Саме заради них я і борюся… Звісно, зараз усі ми, спортсмени, також присвячуємо свої перемоги Україні. Ми прагнемо бути першими скрізь – не тільки на змаганнях. Хочемо, аби Україна вистояла в цій жахливій війні та якнайшвидше перемогла», – наголосила Аліна Бондарєва.

Нині вона готується до Кубку Європи, який відбудеться 21 жовтня. Ці змагання теж пройдуть у Польщі – в місті Седльце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus