USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Перемогу присвячую воїнам»: 13-річна спортсменка з Піддубців виборола золото на Чемпіонаті світу з ММА в Абу-Дабі

18 Серпня 2022 18:08
13-річна Поліна Ковирнова з Піддубців Підгайцівської громади здобула золото на молодіжному Чемпіонаті світу з ММА. Спортсменка перемогла всіх своїх супротивників у чотирьох поєдинках у ваговій категорії 44 кілограми. У фіналі вона боролася з чемпіонкою США.

Чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств ММА серед підлітків віком від 12 до 17 років цьогоріч проходить в Абу-Дабі (ОАЕ). Змагання тривають 17-20 серпня.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини тренер юної спортсменки, її батько Сергій Ковирнов, загалом на змагання до Еміратів приїхали близько 500 учасників із 42 країн. Торік чемпіонат відбувався в Болгарії.

У зв’язку з повномасштабної війною в Україні не вдалося провести внутрішній чемпіонат, аби визначити найкращих українських атлетів. Тому відбір на міжнародні змагання зробили, орієнтуючись на дані 2021 року.

«Поліна автоматично стала представницею від України на Чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств ММА, тому що торік стала чемпіонкою України, а потім – чемпіонкою світу. В Абу-Дабі в Поліни було чотири поєдинки. Деякі перемоги вона здобула достроково, а деякі – за балами. Стала першою, бо перемогла в усіх поєдинках.

Ці змагання були непростими для Поліни, адже вона перейшла у важчу категорію. Їй було дуже тяжко, бо вона ніколи не боролася в категорії 44 кілограми. Саме тому кожна перемога – зі сльозами на очах», – зазначив тренер чемпіонки.
Свою перемогу спортсменка присвятила всім українцям, які сьогодні захищають нашу країну на фронті.

«Цю перемогу присвячую нашим воїнам, нашим захисникам», – сказала Поліна Ковирнова після фінального поєдинку.
Сергій Ковирнов зауважив: донька сама вирішила присвятити перемогу українським військовослужбовцям.

«Вона сама вирішила: якщо вийде у фінал і виграє, то присвятить перемогу нашим воїнам, нашим захисникам. Дуже багато хлопців із Піддубців воюють, тому вона присвятила їм свою перемогу. Саме вони надихнули її, – сказав він. – У фіналі Поліна боролася з дуже сильною американкою, чемпіонкою США. Ми думали, що Поліна не зможе перемогти, але вона впоралася – жорстко, з домінуванням».
Тренер пригадав, що дорога до Абу-Дабі була дуже складною. Через величезні черги до пункту пропуску в Шегинях йому з донькою довелося перетинати держкордон уночі пішки, адже вони побоювалися, що можуть не встигнути на літак. Уже в Польщі до аеропорту в Кракові діставалися з кількома пересадками, а потім – шість годин перельоту.

Сергій Ковирнов подякував усім небайдужим за допомогу: «На цей чемпіонат ми витратили великі кошти. Держава нас жодним чином не підтримала, як і місцева влада. Допомагали люди, які відгукнулися й переказували гроші на картку Поліни. Це звичайні люди, зокрема вчителі Поліни, наші знайомі, батьки з клубу, де ми тренуємося. Допомогли також Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який оплатив внески, і Андрій та Анна Харчуки з Німеччини, які оплатили готель».

Поліна тренується у спортивному клубі змішаних єдиноборств «Елемент», що в Луцьку в ТЦ «Глобус». Дівчинка займається спортом із шести років. Займається не тільки ММА, а й самбо, джиу-джитсу тощо.

На рахунку Поліни Ковирнової – десятки всеукраїнських і міжнародних титулів та близько 300 проведених поєдинків із різних видів бойових мистецтв. Окрім змішаних єдиноборств ММА, спортсменка виступає на змаганнях із самбо та джиу-джитсу.
Загалом 80% дітей, що тренуються в клубі, – це мешканці різних сіл Підгайцівської громади. Попри це, місцева влада жодним чином не підтримує діяльність клубу.

«Дуже прикро, що наша громада не цікавиться спортом і розвитком дітей, – наголосив Сергій Ковирнов. – Стиль змішаних єдиноборств підходить усім учням. Ми вчимо різні техніки: і вільну боротьбу, і джиу-джитсу, і кікбоксинг, і карате. Їздимо з дітьми на різноманітні змагання. Діти завжди займають призові місця».

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото і відео з особистого архіву Сергія Ковирнова
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ау Показати IP 18 Серпня 2022 20:05
Молодчинка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus