USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани просять облаштувати пішохідний перехід неподалік лікарні

25 Липня 2019 14:20
Містяни звернули увагу на необхідність впорядкування режиму роботи світлофора, що на перехресті проспекту Відродження та вулиці Загородньої, біля Луцької міської клінічної лікарні.

Відповідну петицію подав лучанин Микола Гончарук.

За словами чоловіка, проблема на вказаному відрізку виникає через відсутність пішохідного переходу та неправильно налаштований режим роботи світлофора.

Лучанин переконує, що розміщений світлофор блокує виїзд автомобілів із вулиці Загородньої при повороті наліво, а додаткова секція світлофора лише ускладнює рух.

«Вказуючи направо, секція працює разом з червоним світлом, зобов'язуючи надати перевагу іншому транспорту. При цьому зустрічний транспорт, відповідно до правил дорожнього руху, повинен уступити дорогу тому, хто рухається в зустрічному напрямку, за стрілці направо. Виникає суперечлива ситуація, коли обидва напрямки мають дати дорогу зустрічним», – пояснює Микола Гончарук і додає, що світлофор у згаданому місці без пішохідного переходу не потрібен.

Також він звертає увагу на те, що перехрестя проспекту Відродження та вулиці Загородньої – аварійно небезпечне місце, адже щодня там рухаються сотні осіб, зокрема в сторону лікарні, які, не бажаючи прямувати до найближчого пішохідного переходу, часто переходять дорогу неподалік перехрестя.

«Тротуари (на вулиці Загородній) закінчуються, впираючись в дорогу, і нема переходу через Відродження. Найближчий перехід за 100 метрів у сторону дитячої лікарні… Незрозуміло, чому при такому плануванні вулиць та тротуарів тут нема переходу? Тому пропоную створити додатково перехід або перенести той, що знаходиться далі, на перехрестя. Людям має бути зручно, а благоустрій має створюватись передусім для зручності та безпеки людей. Також прошу розглянути доцільність розміщення світлофору в цьому місці або впорядкувати його режим», – підсумував лучанин.

Петицію можна підписати ще протягом восьми днів. Станом на 25 липня її підписали 77 осіб із 300 необхідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus