USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Лучани розповіли, за яких умов пересядуть з маршруток на тролейбуси

10 Березня 2021 17:04
Лучан опитали, за яких умов вони згодні пересісти на тролейбуси, що курсують обласним центром.

Про це розмовляли 10 березня під час обговорення стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, близько 700 мешканців обласного центру опитали на стан задоволеності тролейбусним громадським транспортом. Серед респондентів – лучани різних вікових груп та соціальних статусів.

Зі слів науковця, під час опитування вдалося встановити, що більшість респондентів віддають перевагу автобусному транспорту. Окрім цього, 20% від опитаних надають перевагу тролейбусам, ще 20% користуються власним автотранспортом.

«Основна маса респондентів користується громадським транспортом для того, аби доїхати на роботу. Тому у вихідні пасажиропотік значно менший», – розповів Валерій Дембіцький.

Водночас лучан запитали і про те, за яких умов вони почали б користуватися тролейбусами.

Виявилось, що 30% мешканців обласного центру пересядуть на «рогаті» за умови дотримання графіків руху; ще 29% – за умов заміни рухомого складу на новий; і 3% – за умов розгалуження тролейбусних маршрутів.

«Разом із тим ми провели аналіз рухомого складу громадського транспорту Луцька. У результаті цього аналізу вдалось з’ясувати, що на сьогодні у Луцьку лише 15% тролейбусів, які перебувають в експлуатації – віком до 10 років. І це з урахуванням десяти нових тролейбусів, які Луцьке підприємство електротранспорту отримало впродовж останніх місяців. Варто зауважити, що ресурс тролейбуса становить 7-10 років тому лише 15% тролейбусів мають невідпрацьований ресурс», – зазначив Валерій Дембіцький.

Натомість, згідно із результатами опитування, лучани кажуть, що «заважає їм їздити велосипедами» відсутність достатньої кількості велосипедних доріжок та недотримання правил дорожнього руху водіями автомобілів. 20% опитаних мешканців обласного центру заявили, що не планують користуватися велосипедами взагалі.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що оновлену комплексну схему дорожнього руху в Луцьку обіцяють вже скоро затвердити. Так має принаймні частково вирішитися проблема заторів у місті.

Окрім того, на сторінках видання йшлося про те, що Луцьк отримав чергові тролейбуси від місцевого заводу «Богдан». Водночас в ЛПЕ «апгрейдять» старі тролейбуси та звільнили близько сотні кондукторів.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олександр Показати IP 10 Березня 2021 17:54
У ЛУЦЬКУ ЛІТОМ МОЖНА НА ВЕЛОСИПЕДІ ЇЗДИТИ.
дідо Показати IP 10 Березня 2021 18:49
тоді, коли пільговики перестанють їздити безпричини.
Думка Показати IP 10 Березня 2021 19:11
Лучани не хочуть їздити велосипедами через поліські понти, які живуть у їхніх головах. Їхати велосипедом для багатьох якось несолідно. От побачать знайомі і що про них подумають!? А ще в Луцьку багато людей одягаються, ніби йдуть на подіум. Наприклад, кияни, львів'яни в одязі практичніші і простіші. От як їхати велосипедом в подіумному наряді?
Нестор Показати IP 10 Березня 2021 19:21
Потрібно їздити вело,- це здорово! Але потрібно буде платити доржній збір,- бо розбивається асфальт,- ну і надходження в бюджет, - треба ж на зарплату вчителям, права на керування знову таки : як же будуть в стороні всякі мрео та інші міліцінери? - -Бізнес є бізнес - нічого особистого!
Лучанин Показати IP 10 Березня 2021 20:12
Міг би їздити на тролейбусі замість маршрутки, тим більше, що тролейбуси зараз нові. Але тільки після того як відмінять пільговий проїзд смердячим пенсіонерам!
Правдоруб Показати IP 10 Березня 2021 21:18
Дешевше паресісти на власний автомобіль 1км обходиться в 2 грн.
Анонім Показати IP 11 Березня 2021 08:06
Щоб ті нові тролейбуси грали роль при виборі на чому їхати, треба, щоб коли їдеш на роботу, на зупинку приїзджали вони, а не зіу, яке "ще поїздить" чомусь не на металобазу, а по дорозі.
Олег Показати IP 11 Березня 2021 08:49
Не їжджу тролейбусом через бабульок з торбами
лучанка Показати IP 12 Березня 2021 12:17
хто хоче їхати на велосипеді - той їде. не рівняйте всіх в кучу! Є багато різних причин -щоб НЕ їхати велосипедом. тут не це обговорюють .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus